Monday, January 23, 2012

ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ


ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Με πολλή θλίψη διαπιστώσαμε ότι και η Εκκλησία της Ρωσίας έδωσε το παρόν της στο χορό των συμπροσευχών που είδαμε να παρατηρούνται στη Γερμανία, στα Ιεροσόλυμα, στη Θεσσαλονίκη, στη Βοσνία, στη Σερβία, στη Ρουμανία κτλ.

Διαβάζουμε λοιπόν για τις συμπροσευχές στη Ρωσία στο ιστολόγιο “Ακτίνες”! “Στο Νοβοσιμπίρσκ (τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, μετά τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη) στις 21 Ιανουαρίου 2012 και στα πλαίσια της εβδομάδας οικουμενιστικών συμπροσευχών για την ενότητα, συμπροσευχήθηκαν Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί και Λουθηρανοί και Βαπτιστές.

Εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας στην οικουμενιστική συμπροσευχή υπήρξε ο π. Αλέξανδρος Roemer, υπεύθυνος στην Επισκοπή Νοβοσιμπίρσκ για τις επαφές με άλλες θρησκείες.”

Για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης πρέπει να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή σε συμπροσευχές στην Εκκλησία της Ελλάδος και στην Εκκλησία της Ρωσίας ήταν σχετικά υποβαθμισμένες, ενώ τα πρωτεία της ασέβειας διεκδίκησε και κέρδισε προς καταισχύνη του το Πατριαρχείο Ρουμανίας, το οποίο οργίασε κυριολεκτικά με τις συμπροσευχές που πραγματοποίησε ακόμη και σε ουνιτικό ναό.

Ας ελπίσουμε ότι η εβδομάδα των παθών των Ιερών Κανόνων και του σκανδαλισμού των πιστών θα περατωθεί σύντομα, γιατί έχουμε πραγματικά μπουχτήσει με την ασυνειδησία με την οποία καταπατούνται οι Ιεροί Κανόνες και η εμμονή να προωθείται ο λεγόμενος “λαικός Οικουμενισμός”.

No comments:

Post a Comment