Wednesday, January 11, 2012

Ο π. ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ!


Ο π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

====================


Φαίνεται ότι ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης δεν είναι καθόλου σε θέση να σταθμίσει τα ολισθήματα που διαπράττει καθε φορά που ανοίγει το στόμα του για να υποστηρίξει - με καλές προθέσεις δεν υπάρχει αμφιβολία - τον Γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδίου.


Ακουσα τη συνέντευξη που έδωσε σε Ομογενειακό Ραδιοσταθμό του Καναδά κατά την οποία έπεσε σε δύο χονδροειδή λάθη.


ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ!!!

___________


Καταρχάς απέδωσε τη στάση του Πατριαρχείου έναντι του Γέροντα Εφραίμ σε οικονομική εξάρτησή του από το Ελληνικό Κράτος. Ετσι - ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε στον Παναγιότατο σκοπιμότητα οικονομική στη λήψη απόφασης για τα εκκλησιαστικά θέματα.!!!


Φαίνεται ότι ο π. Μουλατσιώτης δεν αντιλαμβάνεται πόσο πολύ θίγεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης με αυτή την εκτίμηση. Αν διαβάσει το Ανακοινωθέν της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον π. Εφραίμ θα αντιληφθεί ότι λέγει τα ακριβώς αντίθετα πράγματα από ότι λέγει ο Παναγιότατος και η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Το Ανακοινωθέν διευκρινίζει με κρυστάλλινη σαφήνεια ότι θεωρεί ότι το θέμα ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι της Ελληνικής Πολιτείας από την χρηματοδότηση της οποίας - κατά τον ισχυρισμό του π. Μουλατσιώτη - απορρέει η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη.


"ΕΠΑΙΤΕΣ" ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ

_________


Αλλά έκανε και ένα δεύτερο βαρύτατο ολίσθημα - και πάλιν πιστεύω καλοπροαίρετα - με το οποίο προσέβαλε βάναυσα τα μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας και την όλη θαυμαστή προσπάθεια που έκανε και κάνει στην Αμερική ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου.


Ο π. Μουλατσιώτης - στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την παραχώρηση της Βιστωνίδας με χρυσόβουλο από βυζαντινό αυτοκράτορα στο Βατοπαίδι - είπε ότι δεν ήθελε ο αυτοκράτορας οι μοναχοί να είναι επαίτες και γι’ αυτό τους έκανε αυτή τη δωρεάν. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.


Θεώρησε σκόπιμο να προσθέσει απευθυνόμενος στους παραγωγούς της εκπομπής των ομογενών του Καναδά: Εσάς τα δικά σας τα μοναστήρια είναι επαίτες!!! Και πώς δικαιολόγησε τον εξωφρενικό αυτόν ισχυρισμό; Οι μοναχές των μονών που ίδρυσε στον Καναδά ο Γέροντας διαθέτουν στις κοινότητες τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προιόντα του εργοχείρου τους είπε!!! Ελεος Γέροντά μου! Και αυτό τους κάνει επαίτες;


ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΤΡΑΣ

__________


Πριν λίγες μέρες δημιούργησε εκ του μη όντος αχρείαστο πρόβλημα του Γέροντα Εφραίμ με το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τις απίστευτες ανοησίες και ακρισίες και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εξέφρασε εναντίον του Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας κ. Αμφιλόχιου και του Οικουμενικού Θρόνου.


Τώρα επαναλαμβάνει την επίθεση κατά του Πατριαρχείου -χωρίς ίσως να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς σημαίνουν αυτά που λέγει - και για να τριτώσει το κακό απεφάσισε να προσβάλει τους μοναχούς και τις μοναχές του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας ως επαίτες!!!


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ

________


Δεν είναι επαίτες, Γέροντα μου, οι μοναχοί και οι μοναχές των Μονών που ίδρυσε ο Γέροντας Εφραίμ. Είναι πολύ αξιοπρεπείς και ιεροπρεπείς άνθρωποι οι οποίοι ζουν από τον ιδρώτα του προσώπου τους και από το ερχόχειρο που κάνει το κάθε μοναστήρι. Ο κόσμος τους περιβάλλει με πολλή αγάπη και τους προσφέρει αυθόρμητα απλόχερα για να οικοδομήσουν εκ του μηδενός τα μοναστήρια τους και να συντηρηθούν. Υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα δάνεια από τις τράπεζες για την ανοικοδόμηση των Μονών.


ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

________


Σας παρακαλούμε πολύ να προσέχετε τι λέγετε. Μια και δεν τα καταφέρνετε στις δημόσιες δηλώσεις δεν περιορίζεστε καλύτερα στην εκ των παρασκηνίων αρωγή στον Γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδίου; Για όνομα του Θεού! Δεν χρειάζεται ο άνθρωπος τέτοια προβλήματα. Φτάνει που βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

No comments:

Post a Comment