Sunday, January 22, 2012

ΑΠΟΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


ΑΠΟΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Μια απορία μας γεννήθηκε διαβάζοντας το ρεπορτάζ του κ. Λουκά Παναγιώτου από την υποτιθέμενη “ιδιωτική” επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Κύπρο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
____________

“Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το θέμα του Ηγούμενου Εφραίμ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είπε ότι «είναι ένα θέμα πάρα πολύ λεπτό. Αφού ασχολείται με αυτό η δικαιοσύνη, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε, αλλά όμως σαν Εκκλησία επειδή γνωρίσαμε και γνωρίζουμε τον άνθρωπο, συμπάσχουμε και είμαστε στο πλευρό του».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ήταν ξεκάθαρος και στην ερώτηση κατά πόσο γίνονται ενέργειες για να τερματιστεί αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι «ενέργειες οι οποίες μπορούν να εκληφθούν ως παρέμβαση δικαιοσύνης όχι, αλλά συμπαράσταση ανθρώπινη σε ώρες δύσκολες υπάρχει». (Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ).

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΓΕΛΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ;
___________________

Τώρα η δική μας η απορία είναι η ακόλουθη.

Γιατί στο Ανακοινωθέν της Συνόδου προαγγέλθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον Κορυδαλλό;

Αν ήθελε ο Αρχιεπίσκοπος να πάει να επισκεφθεί ένα προφυλακισμένο ιερομόναχο θα μπορούσε κάλλιστα να το πράξει χωρίς να προαναγγελθεί η επίσκεψη στο Ανακοινωθέν.

Από πότε έγινε επιλήψιμο οι κληρικοί να επισκέπτονται τις φυλακές και να παρηγορούν και να ενισχύουν τους φυλακισμένους;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ;
___________

Αλλά αφού θεώρησε σκόπιμο να ανακοινώσει ότι θα πάει να τον επισκεφθεί γιατί δεν πήγε;

Να επισκεφθεί τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λεμεσού βρήκε τον χρόνο κατά τη διάρκεια της εκτός προγράμματος απροσδόκητης “ιδιωτικής” του επίσκεψης στην Κύπρο.

Πώς δεν βρήκε το χρόνο να πάει να επισκεφθεί τον Γέροντα Εφραίμ;

Μήπως πήγε να δει τι μπορεί να εξασφαλίσει από τον Σεβ. Λεμεσού πριν επισκεφθεί τον Κορυδαλλό ο Μακαριότατος;

Η συνέχεια θα δείξει τι κατάφερε να αποσπάσει ο Αρχιεπίσκοπος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού, επειδή η απάντηση που έδωσε στο δημοσιογράφο δεν είναι τοσο σαφής όσο νομίζει ο συντάκτης του ρεπορτάζ.

No comments:

Post a Comment