Thursday, January 19, 2012

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ


ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν με αμείωτη σφοδρότητα να προκαλούν τους Ελληνες - αλλά και τους Ορθοδόξους ανά την υφήλιο - με τη σκαιή συμπεριφορά τους έναντι του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Αχριδών Ιωάννη, ο οποίος τώρα οδηγήθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες ώστε να μην μπορεί να επικοινωνεί ούτε με τους δικούς του.


Αν θέλουν οι Σκοπιανοί να καταστούν μέλη των Ευρωατλαντικών θεσμών οφείλουν να συμπεριφέρονται σαν Ευρωπαίοι. Και η φυλάκιση ενός Αρχιεπισκόπου μόνον και μόνον επειδή δεν συναινεί στο εκκλησιαστικό πραξικόπημα της λεγόμενης “Μακεδονικής Εκκλησίας” δεν είναι λόγος για να φυλακίζεται ένας ιεράρχης και μάλιστα με αφόρητες συνθήκες διαβίωσης.


Την ίδια ώρα οι πιστοί της Αρχιεπισκοπής Αχριδών και δη οι μοναχές προσπαθούν να επιβιώσουν.


Η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι εκ των ων ουκ άνευ για να δικαιούται ένας κράτος να θεωρείται Ευρωπαικό.


Και για να μην ξεχνιόμαστε! Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν το δίνουμε στους Σκοπιανούς. Ας το λάβουν κι αυτό υπόψη αν θέλουν να προωθηθεί η ένταξή τους στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς.


Σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους και εγκατάλειψη κάθε επεκτατικής πολιτικής σε βάρος της Ελλάδος.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΧΡΙΔΟΣ ΣΤΟ “ΙΝΤΡΙΖΟΒΟ”


Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr, με πληροφορίες από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

===============


Την μεταφορά του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις Φυλακές «Ιντρίζοβο» των Σκοπίων, σε κελί υψίστης ασφαλείας αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές της γειτονικής χώρας. Σκληραίνοντας την στάση τους έναντι του Ιεράρχη του Πατριαρχείου Σερβίας και Κανονικού ποιμενάρχου των Σκοπίων, οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα δικαστεί εκ νέου ο κ. Ιωάννης.


Υπενθυμίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών. Παραταύτα, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, αυτή η ποινή και οι αιτίες της δεν αποτελούν λόγο για έναν τόσο αυστηρό εγκλεισμό και μια εξαιρετικά σκληρή μεταχείριση δεδομένου ότι άλλοι κρατούμενοι, με πολύ μεγαλύτερες ποινές, απολαμβάνουν καλύτερες και ηπιότερες συνθήκες κράτησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, η απόφαση αυτή των Αρχών φέρεται να είναι αποτέλεσμα των πιέσεων και των απαιτήσεων της σχισματικής αυτοπροσδιοριζόμενης «Μακεδονίκης Ορθόδοξης Εκκλησίας» που – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – επέμεινε η κράτηση του κανονικού Ποιμενάρχου της χώρας να είναι ιδιαίτερα αυστηρή ώστε να καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη η επικοινωνία του με τους συγγενείς και συνεργάτες του.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment