Monday, January 16, 2012

ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΥΓΗΣ"


ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΥΓΗΣ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ουδόλως διστάζει να λαμβάνει σχεδόν καθημερινά θέσεις που ενοχλούν τους εχθρούς της Εκκλησίας.


Πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν ότι θίγονται με τις παρεμβάσεις του. Και δικαίως! Επειδή δεν χαρίζεται σε κανένα.


Στην προκειμένη περίπτωση συγυρίζει δεόντως - ή ξεσκονίζει κατά τα λόγια του Γέροντος Παισίου - την εφημερίδα “Αυγή” για τους άδικους χαρακτηρισμούς που του προσέδωσε.

Και όχι μόνον απαντά επί της ουσίας στο σχετικό δημοσίευμα αλλά δεν φείδεται λόγων για να τους καθήσει στο σκαμνί. Τους προειδοποιεί τι ήθελε συμβεί σε αυτούς αν - ο μη γένοιτο - επικρατήσει ποτέ στην Ελλάδα ο νόμος της Σαρίας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα της επιστολής του Σεβ. Πειραιώς που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΑΥΓΗ”:

«Πάντως ένα είναι βέβαιο: ότι αν επικρατήσει το Ισλάμ και στη χώρα μας, η τύχη σας είναι προδιαγεγραμμένη.»

===========


"Αξιότιμε κύριε διευθυντά,


Μου προσάπτετε την ετικέτα του «φανατισμού, της στενομυαλιάς και της προκατάληψης και της ελαφρότητας» καθώς και «επικοινωνιακής πολιτικής κίνησης ακροδεξιάς εμπνεύσεως και επικίνδυνης για τη χώρα και την κοινωνία μας στόχευσης» με αφορμή την ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προσφυγή μου ως Έλληνος πολίτου, όπως προβλέπει το δικαιικό μας σύστημα, κατά του αντισυνταγματικού κατά τη γνώμη μου νόμου για την ανίδρυση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και την περιβολή της ιδιωτικότητας με δημόσιο χαρακτήρα κατά παράβαση της αρχής της ισότητος, διότι αυτό δεν συμβαίνει για τους Ινδουιστές, τους Σιχ, τους Βουδιστές ή τις άλλες θρησκευτικές παραδοχές και διότι αλλοιώνει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη Ορθόδοξη θρησκευτική κοινωνία εισάγοντας δολίως την καταρρέουσα παγκοσμίως και παρωχημένη αρχή της πολυπολιτισμικότητας.


Διερωτώμαι με ποια νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση χαρακτηρίζετε τους συνανθρώπους σας και τους εντάσσετε σε ιδεολογικούς χώρους, και μάλιστα φασιστικής αντιλήψεως.


Νομίζω ότι η ενέργειά σας αποδεικνύει εναργέστατα και την έλλειψη δημοκρατικής συνειδήσεως και την επίδειξη φασίζουσας τακτικής στην πράξη και ασφαλώς φαλκίδευση της αριστερής ιδεολογίας.


Διερωτώμαι ωσαύτως εάν μεταβάλατε άποψη ότι η θρησκεία αποτελεί το «όπιο» του λαού, διότι η προφανής στήριξή σας στο ιδεολόγημα του φονταμενταλιστικού Ισλάμ κάτι τέτοιο υποδηλώνει, εκτός αν εσείς και το κομματικό σας υπόβαθρο εμφορείσθε υπό του δόγματος «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».


Πάντως ένα είναι βέβαιο: ότι αν επικρατήσει το Ισλάμ και στη χώρα μας, η τύχη σας είναι προδιαγεγραμμένη. Θα ακολουθήσετε την ταλαίπωρη μοίρα των τριών «ιεραποστόλων» του αθεϊσμού, απεσταλμένων του Μάο Τσε Τουνγκ, στην κεντρική πλατεία του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, που απεκεφαλίσθησαν εν μέσω του αλαλάζοντος πλήθους.


Μετά τιμής,


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ"



ΠΗΓΗ:


newsbomb.gr

No comments:

Post a Comment