Monday, January 30, 2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΕΝΑΣ ΣΕΜΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ: ΕΝΑΣ ΣΕΜΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος υπήρξε αγαπητό πνευματικό τέκνο του αείμνηστου Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, για τη φυσική ταπείνωση και σεμνότητα που τον διακρίνουν.


Ενώ η Μητρόπολή του έχει πολλούς Φράγκους - Παπικούς, ο Σεβασμιότατος ουδέποτε μετέρχεται κοινές ποιμαντικές παραστάσεις και συμπροσευχές με τους Λατίνους, σε αντίθεση με τον Λατινόφρονα και καθαιρετέο Μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος όταν δεν βγάζει φωτογραφίες σαν φωτομοντέλο, όταν δεν πιλοτάρει το ελικόπτερό του ανά την Ελληνική επικράτεια για ονοματήρια, συλλείτουργα, πανηγύρεις και άλλες φιέστες με εκκλησιαστικούς και κοσμικούς άρχοντες, συμπροσεύχεται ή κάνει κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τον φραγκοεπίσκοπο της Σύρου!!!


Αντίθετα ο Σεβασμιότατος Παροναξίας είναι κληρικός σεμνός που δεν αρέσκεται σε πολυαρχιεατικά συλλείτουργα και άλλα φαιδρά της ιδίας υφής και είναι αυστηρά αντιοικουμενιστής.


Αρχές που του μετέδωσε ο Γέροντάς του Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.


Τα σημειώνουμε αυτά, όχι μόνον για να επαινέσουμε εκ μέσης καρδίας τον Σεβασμιότατο Παροναξίας, αλλά και για να μη νομίζει ο κόσμος ότι όλα στην Εκκλησία νοσούν.


Υπάρχουν βέβαια και οι ελικοπτερούχοι και οι εκατομμυριούχοι και οι συνδαιτημόνες των εφοπλιστών και οι “διαιρέτες” της Εκκλησίας, αλλά υπάρχουν και οι σεμνοί, οι ταπεινοί, οι αθόρυβοι που κατεργάζονται την καταλλαγή του ανθρώπου με τον Κύριο και την ουσιαστική σχέση του με την Εκκλησία.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ

===========


Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου εγκαινιάσθηκε στην πόλη της Νάξου, ο χώρος που θα παρασκευάζεται και θα διανέμεται το γεύμα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.


Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ενώ παρέστησαν και οι τοπικές αρχές του νησιού. Η παρασκευή και διανομή του γεύματος ξεκίνησε αυθημερόν και θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 11:30 π.μ εως τις 12:30 μ.μ.

Θα λειτουργήσει σε εθελοντική βάση από άνδρες και γυναίκες, κυρίως των τριών Ενοριών της πόλεως Ναξου, σε κατάλληλα διαμορφωθέντα χώρο, στο ισόγειο διώροφης κατοικίας που πριν από αρκετά χρόνια δωρήθηκε από την οικογένεια Ψιλλάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Νάξου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος φανερά συγκινημένος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: ‘’… Δημιουργήσαμε ένα χώρο έμπρακτης έκφρασης της αγάπης μας. Οι πρώτοι χριστιανοί είχαν καθημερινά τα Γεύματα Αγάπης … Τα είχαν όλα κοινά τότε, και δεν υπήρχαν διακρίσεις. Οι ‘’Χριστιανικές Αγάπες’’ ηταν συνέχεια της ευχαριστιακής τους συνάξεως …

Θελήσαμε να βάλουμε ως υπότιτλο σε αυτό το Γεύμα Αγάπης μια συγκλονιστική φράση του Κυρίου μας, που θα την ακούσουμε μετά από μερικές Κυριακές. Είναι η φράση εκείνη που μαζι με άλλες τέσσερις φράσεις θα αποτελέσουν τα κριτήρια της σωτηρίας μας κατά την Δευτέρα Παρουσία. ‘’Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν…’’

Παίρνει τη θέση του πεινασμένου ο Χριστός μας και θεωρεί ότι προς εκείνον απευθύνεται κάθε πράξη αγάπης προς τον εμπερίστατο συνάθρωπό μας …Αυτό που σήμερα ξεκινάμε θα πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι.

Είτε με την οικονομική μας στήριξη είτε με το ελάχιστο είδος που μπορεί κανεις να προσφέρει, είτε με την διακονία μας. Χρειάζεται αυτή η προσπάθεια την στήριξη και συνδρομή όλων μας…’’

Στην εκδήλωση συμμετείχε μεγάλος αριθμός κατοίκων της πόλεως Νάξου προς τους οποίους παρατέθηκε λιτή δεξίωση από τα παρασκευάσματα της πρώτης ημέρας. Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ξεκίνησε κανονικά η παρασκευή και διανομή των πρώτων γευμάτων αγάπης.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment