Sunday, January 22, 2012

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙEΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΧΗ OΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚYΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έκανε λακωνικές μεν, πλην εύστοχες δηλώσεις, για το Κυπριακό, οι οποίες απηχούν τις θέσεις του Κυπριακού Ελληνισμού στο σύνολό του.


Ο Μακαριότατος εύχεται ο πρόεδρος Χριστόφιας να σταθεί άκαμπτος έναντι των πιέσεων που θα ασκηθούν σε βάρος της Ελληνοκυπριακής πλευράς για να οδηγηθεί το Κυπριακό σε διεθνή διάσκεψη μέχρι τον Ιούνιο.


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

___________


Αν δημιοργηθούν τέτοιες συνθήκες όλοι γνωρίζουμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο σχέδιο Ανάν η τυχόν αποδοχή του οποίου θα σημάνει τη σταδιακή Τουρκοποίηση της Κύπρου, η δε απόρριψή των αποφάσεων της όποιας Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό θα οδηγήσει σε νέες διπλωματικές περιπέτειες το Κυπριακό Ελληνισμό ασυγκρίτως μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες της απόρριψης του σχεδίου Ανάν, επειδή στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει κατοχική και όχι Ελληνική κυβέρνηση. Γι’ αυτό και δεν θα είναι σε θέση να ενθαρρύνει την απόρριψη του όποιου ολέθριου σχεδίου μας προταθεί.


ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

______


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας οφείλει να μην επαναλάβει το σφάλμα του αείμνηστου Προέδρου Τ. Παπαδόπουλου. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επιτρέψει να οδηγηθεί η Κύπρος σε διεθνή διάσκεψη επειδή αν επαναληφθεί το σφάλμα αυτή τη φορά θα είναι μοιραίο. Είναι ασύγκριτα καλύτερα να δεχτεί ο ίδιος τις επιθέσεις επειδή απέρριψε την πορεία προς νέα διεθνή διάσκεψη παρά να αφήσει την Κύπρο ολόκληρη να σηκώσει το βάρος του σφάλματος.


ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Ο ΝΤΑΟΥΝΕΡ

_______


Και βεβαίως μετά τον Greentree, που δεν θα αποδειχθεί τόπος ευχάριστων διακοπών για την Κυπριακή αντιπροσωπεία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να ζητήσει την άμεση αντικατάσταση του κ. Αγγλόδουλου κ. Ντάουνερ, την άμεση απεμπλοκή τη Μ. Βρετανίας από τη λύση του Κυπριακού, με το διορισμό νέου εκπροσώπου των Ηωμένων Εθνών ο οποίος θα σέβεται τους Ευρωπαικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαικό κεκτημένο και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΑΠΡΑΔΕΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ

=======



Την ελπίδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σταθεί στο ύψος του και να απορρίψει τις απαράδεκτες θέσεις που αναμένεται να καταθέσουν τα Ηνωμένα Έθνη, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.


"Θερίζουμε ότι σπέρνουμε", είπε ο Μακαριότατος, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος πολλές φορές ζήτησε την απομάκρυνση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.


Οι τοποθετήσεις του κ. Ντάουνερ, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ήταν αναπόφευκτο να οδηγήσουν στο σημείο, στο οποίο έχουμε φτάσει.



ΠΗΓΗ:


Φιλελεύθερος


No comments:

Post a Comment