Sunday, January 29, 2012

Ο ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥΧΟΣ(;) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Ο ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥΧΟΣ(;) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Αναφέρει το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ρομφαία”:


“Σας παρακαλώ να προσευχηθούμε σήμερα και για τη μνήμη του κοινού πατέρα μας, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τον οποίον ο Θεός πριν τέσσερα χρόνια κάλεσε σαν σήμερα στην ουράνια Βασιλεία του, από όπου χαίρει για την σημερινή εορτή και προσεύχεται για την Ελλάδα και την Εκκλησία μας!”


Τάδε έφη ο ελικοπτερούχος(;) Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ (Πολυκανδριώτης) ο και Αρχιεπισκοπικού Θρόνου ορεγόμενος.


Χαιρόμαστε για την πνευματική ανάβαση του Σεβασμιότατου μέχρι τη Βασιλεία του Θεού όπου και είδε τον Κύριο της δόξης και δίπλα Του - δεν αμφιβάλλουμε - τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!


ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΞΙΕΣ

__________


Σεβασμιότατε! Αντί να προκαλούμε τον Θεό με αυτές τις θεομπαιξίες παρακαλώ να προσευχόμαστε - ως έχουμε χρέος - για την ψυχή του μεταστάντος και δεν υπάρχει λόγος να παρουσιάζουμε τον αείμνηστο Χριστόδουλο ως Αγιο, επειδή - ξέρετε - δεν πήραν όλοι διαζύγιο με τη λογική.


ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΟΝΤΩΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ;

___________


Αντί λοιπόν να μας διαβεβαιώνετε για πράγματα που δεν ξέρετε - και δεν είναι δυνατόν να ξέρετε - δεν μας λέτε καλύτερα άλλα πράγματα που ξέρετε;


Γράφτηκε από αξιόλογο κληρικό - τον π. Διονύσιο Τάτση - ότι διαθέτετε ελικόπτερο το οποίο χρησιμοποιείτε για τα ατέλειωτα σας ταξίδια ανά την Ελληνική επικράτεια εις όλας τας πανηγύρεις των μιτροφόρων για να συμμετάσχετε στα διαβόητα αρχιερατικά συλλείτουργα.


Αληθεύει η καταγγελία του π. Διονύσιου Τάτση, Σεβασμιότατε; Διαθέτετε όντως ελικόπτερο; Αν ναι πού βρήκατε τα χρήματα να αγοράσετε ελικόπτερο επειδή εξ όσων ακούμε η αγορά ενός ελικοπτέρου δεν γίνεται με πενταροδεκάρες;


ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ

________


Ευσεβής χριστιανός της Εκκλησίας της Αμερικής με πληροφόρησε προ καιρού ότι όχι μόνον διαθέτετε ελικόπτερο αλλά ότι τυγχάνετε και ο πιλότος του!


Δεν δημοσίευσα τίποτα επειδή νόμισα ότι δεν είναι δυνατόν να αληθεύει τέτοια πληροφορία.


Τώρα όμως που είδα τον π. Διονύσιο Τάτση - ένα καθόλα αξιόπιστο και σοβαρό κληρικό - να κάνει σχετική αναφορά στον “Ορθόδοξο Τύπο” ευλόγως διερωτούμαι αν αληθεύει η πληροφορία.


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣ ΣΑΣ;

_________


Δεν νομίζετε, Σεβασμιότατε Σύρου, ότι ένας επίσκοπος πρέπει όλα του τα χρήματα του να τα δίνει στους πάσχοντες αδελφούς μας αντί να αγοράζει ελικόπτερα;


Ιδιαίτερα τώρα τις δύσκολες ώρες που περνούμε;


Εμείς θα χαρούμε ιδιαίτερα να μάθουμε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι ανακριβείς.


Είναι όμως;


Αναμένουμε να μας πληροφορήσετε υπεύθυνα.

No comments:

Post a Comment