Saturday, January 14, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

======


Ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για την ανθρωπιά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Αυτά ας τα δουν όσοι μίλησαν με σκαιότητα εναντίον του. Παρόλον ότι ο Μακαριότατος από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την επιχειρηματική δραστηριότητα της Μονής Βατοπαιδίου εντούτοις ευχήθηκε να λήξει η περιπέτεια του Γέροντα Εφραίμ που είναι στον Κορυδαλλό. Οταν ξαναρωτήθηκε σήμερα έδωσε την ίδια απάντηση.


Θα προσθέταμε ότι μόνον ένας κανίβαλος θα μπορούσε ποτέ να επιχαίρει επειδή ένας συνάνθρωπός του βρίσκεται στη φυλακή.


Πολλώ μάλλον επειδή ο Γέροντας προφυλακίστηκε χωρίς να αιτιολογηθεί η απόφαση προφυλάκισής του - όπως ορίζει ο νόμος - αλλά και επειδή - κατά τη σύλληψή του - παραβιάστηκε ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Ορους.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

_________


Προσοχή λοιπόν στον τρόπο που εκφράζουν ορισμένοι οπαδοί του π. Εφραίμ την αγανάκτηση που νιώθουν. Δεν είναι οι ιεράρχες αλλά οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που προφυλάκισαν τον Γέροντα Εφραίμ. Αρα για ποιο λόγο προπηλακίζουν τους αρχιερείς που έχουν κάποιες - δεν εξετάζουμε εδώ αν είναι δίκαιες ή άδικες - επιφυλάξεις για την εν γένει διακονία του Γέροντα ή για την επιχειρημαιτκή δραστηριότητα της Μονής; Δεν μπορούν να δείρουν τον γάιδαρο και βαρούν το σαμάρι;


Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ

__________

Παρακαλώ θερμά εκτός από τις συνεχείς προσευχές μας προς τον Χριστό και την εντός χριστιανικών πλαισίων υποστήριξη του αιτήματος για την αποφυλάκιση του Γέροντα - όπως είναι λ.χ. οι δηλώσεις πολλών διαπρεπών ανθρώπων, οι επισκέψεις στον Γέροντα, η συλλογή υπογραφών κτλ.) πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει από νομικής σκοπιάς επειδή είναι τα όργανα της Δικαιοσύνης που προφυλάκισαν τον Γέροντα. Και μόνον κάποιο αρμόδιο πρόσωπο ή θεσμός της Δικαιοσύνης μπορεί να διατάξει την αποφυλάκισή του.


No comments:

Post a Comment