Sunday, January 29, 2012

Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ(;) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ(;) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Δημοσιεύθηκε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” ότι η αστυνομία συνέλαβε αυτοκίνητο Μητροπολίτη με εκατομμύρια χρήματα και δύο όπλα.


Αληθεύει η πληροφορία ή είναι ψευδής;


Αν είναι ψευδής θα χαρούμε χαρά μεγάλη και θα αναδημοσιεύσουμε τη διάψευση σε περίοπτη θέση.


Ο Σεβασμιότατος Μαντινείας οφείλει ανυπερθέτως μια διάψευση για να καθησυχάσει τις συνειδήσεις των πιστών, πολλώ μάλλον επειδή υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι η είδηση είναι εντελώς χαλκευμένη και εντάσσεται στα πισώπλατα μαχαιρώματα των δελφίνων του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι καν κενός!!!


ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

________


Αν όμως αληθεύει η πληροφορία χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις.


ΟΧΙ κουκούλωμα.!


Σε ποιον ανήκουν αυτά τα χρήματα;


Ποιος είναι αυτός που διαθέτει όπλα για να διακινεί τόσο μεγάλα ποσά;


ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΠΟΛΥΓΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

___________


Ακούστηκε ότι η Σύνοδος απαίτησε από τον κ. Πολυγένη του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία” να απαλείψει αναφορά σε ρεπορτάζ του που ανέφερε τη μάρκα και τον αριθμό του αυτοκινήτου που βρέθηκαν τα χρήματα και τα όπλα. Οπερ και εγένετο. Ο κ. Πολυγένης απάλειψε την αναφορά.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ;

__________


Αλήθεια! Μόνον αυτό έχει να πει η Σύνοδος; Αν αληθεύει (επαναλαμβάνω ΑΝ αληθεύει) η πληροφορία δεν πρέπει να κληθεί εσπευσμένα στη Σύνοδο ο Σεβασμιότατος για εξηγήσεις;


Και αν δεν δώσει επαρκείς εξηγήσεις δεν πρέπει να παραπεμφθεί ΑΜΕΣΩΣ σε συνοδικό - και όχι μόνον - δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες;


ΣΠΙΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

__________


Αυτή τη στιγμή στα μάτια του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού η Εκκλησία βρίσκεται πολύ ψηλά - και δικαίως - εξαιτίας της παροχής 250,000 μερίδων φαγητού ημερησίως αλλά και του όλου πλούσιου φιλανθρωπικού έργου Της.


Κάνει ορισμένοι εκατομμυριούχοι και ελικοπτερούχοι Μητροπολίτες να γκρεμίζουν την όλη εικόνα;


ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ;

________


Επιτρέπεται η Σύνοδος να σιωπά μπροστά σε τέτοια φαινόμενα;


Δυοίν θάτερον. Εάν μεν ο Σεβασμιότατος συκοφαντείται πρέπει να υπάρξει διπλή διάψευση από τη Σύνοδο και τον ίδιο τον Σεβασμιότατο Μαντινείας. Παράλληλα πρέπει να καταχωρηθεί μήνυση σε όποιο ή σε όποιους διασπείρουν συκοφαντικές ειδήσεις!


Αν πάλιν αληθεύει η πληροφορία τι δουλειά έχει ο Σεβασμιότατος στην Αρχιερωσύνη και γιατί η Σύνοδος δεν ενεργεί τα δέοντα;


ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ;

_______


Μια συμπληρωματική ερώτηση.


Το ηλεκτρονικό μήνυμα που μου εστάλη αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Παρασκήνιο”, που κατήγγειλε πρώτος την υπόθεση, απελύθη με SMS από την εφημερίδα, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με κανένα από τους αρμοδίους.!!!

Αληθεύει η πληροφορία;


Γιατί έγινε αυτό;


Επειδή ο εν λόγω δημοσιογράφος θεωρήθηκε ανεύθυνος επειδή διασπείρει ψευδείς ειδήσεις;


Αλλά τότε γιατί δεν καταχωρεί ο Σεβασμιότατος Μαντινείας αγωγή εναντίον του αδίστακτου συκοφάντη του;


Και για ποιο λόγο ο κ. Πολυγένης δεν κατέβασε την ανάρτηση με το σχετικό δημοσίευμα; Γιατί περιορίστηκε ΜΟΝΟΝ να αφαιρέσει τη μάρκα και τον αριθμό του αυτοκινήτου ώστε να μη φωτογραφίζει τον Σεβασμιότατο;


Δεν πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα;


No comments:

Post a Comment