Sunday, January 29, 2012

ΜΗΠΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ;


ΜΗΠΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Δεν πρόσεξα καθόλου στις ειδήσεις ή στον ιστοχώρο αν ο Μακαριότατος βρήκε τον χρόνο να επισκεφθεί στον Κορυδαλλό τον Γέροντα Εφραίμ που γιόρταζε χθες.

Γιατί άραγε;

Ηταν πολύ βεβαρυμένο το πρόγραμμά του;

Εδώ βρήκε τον καιρό να πάει να κάνει μνημόσυνο του Χριστόδουλου, να απειλήσει τους ιερείς ότι πρέπει να γίνουν φορείς του κοινωνικού έργου που οραματίζεται αλλιώς δεν έχουν θέση στην Αρχιεπισκοπή και τόσα άλλα.

Βρήκε ακόμη τον καιρό να πραγματοποιήσει ιδιωτική (εδώ γελάμε με την καρδιά μας!) επίσκεψη στην Κύπρο και έκλεψε τον χρόνο για να υποβάλει τα σέβη στο Σεβασμιότατο Λεμεσού για τα ονοματήριά του.

Πώς δεν κατόρθωσε να κλέψει - έστω και λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του - για να επισκεφθεί στη φυλακή τον Γέροντα Εφραίμ και να του πει ένα χρόνια πολλά και καλό κουράγιο, αφού ανήγγειλε μάλιστα την επίσκεψή του με το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου;
Να βάλω ένα καλό λογισμό;

Μήπως - λέω ρε αδελφέ μήπως- πήγε μυστικά και αθόρυβα μακρυά από τις κάμερες επειδή σαν καλός χριστιανός που είναι δεν θέλει η δεξιά να γνωρίζει τι πράττει η αριστερά του;

Ας αφήσουμε όμως τις ειρωνείες.

“Αφιλος, πονηρός Αρβανίτης, ύπουλος, διπλοπρόσωπος”. Ετσι τον περιέγραψε αυτός που τον ξέρει από μέσα και απέξω.

Ας δούμε τη σκληρή πραγματικότητα.

Η κατάντια μας είναι πέραν κάθε περιγραφής.

Αφού κυβερνιόμαστε από ανθρώπους σαν τον Ιερώνυμο, την κατοχική κυβέρνηση του Παπαδήμου - Τσολάκογλου και τον Χριστόφια σημαίνει ότι φτάσαμε στο τελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας του κακού.

Πραγματικά! Δεν υπάρχει πιο κάτω σκαλοπάτι ξεπεσμού.

No comments:

Post a Comment