Thursday, January 26, 2012

ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ!








ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Αναφέρει το ιστολόγιο “Ακτίνες”:


“Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική αγρυπνία ακόμα και με ιέρειες, σε Προτεσταντικό ναό Γερμανόφωνων. Συμμετείχαν, Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί, Αγγλικανοί, Αρμένιοι, Λουθηρανοί, οι Ενωμένοι Προτεστάντες Βελγίου και ο Στρατός Σωτηρίας.”


Τσίρκο κατάντησαν την Εκκλησία και τους διαλόγους οι Οικουμενιστές με τη συμμετοχή τους στην εβδομάδα των παθών των Ιερών Κανόνων και την εβδομάδα του σκανδαλισμού των πιστών, την οποία βάφτισαν εβδομάδα κατανόησης των χριστιανών.!!!


Συμμετοχή σε συμπροσευχές με Ουνίτες, ιέρειες και ακραίες προτεσταντικές ομάδες.!!! Ευκαιρία για αναμνηστικές φωτογραφίες με τους κάθε λογής αιρετικούς.!!!


Μια απίστευτη γελοιωδία. Η πίστη μας ευτελίζεται κυριολεκτικά από ασχημίες που προκαλούν την ορθόδοξη συνείδηση. Και στις συμπροσευχές αυτές συμμετείχαν - ως μη όφειλαν - πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες.


Από ότι πρόσεξα - δεν ξέρω αν έχω επαρκή πληροφόρηση - όχι η Εκκλησία της Κύπρου. Δόξα σοι ο Θεός γι’ αυτό και ο Θεός ας χαριτώνει όποιον πήρε την απόφαση να μη συμμετάσχει η Εκκλησία της Κύπρου σε αυτές τις ασχημίες.


Αλλά δεν είναι αρκετό να γνωρίζουμε ότι κάποιοι σεβάστηκαν τους Κανόνες της Εκκλησίας και δεν συμμετείχαν σε αυτές τις αήθειες. Δυστυχώς πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες ενήργησαν χωρίς κανένα σεβασμό προς τους Ιερούς Κανόνες, οι οποίοι απαγορεύουν αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως, την συμπροσευχή με αιρετικούς και αλλόθρησκους.


Ο “λαικός Οικουμενισμός” προελαύνει ανενόχλητος. Ολοι πρέπει να αντιδρούμε δυναμικά σ’ αυτές τις καταστάσεις. Αλίμονον αν αφήσουμε στο χάλι τους μια δράκα Οικουμενιστές να διαπομπεύουν την πίστη μας ανενόχλητοι.


No comments:

Post a Comment