Tuesday, January 3, 2012

ΑΗΘΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ













ΑΗΘΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ π. ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Και βαλτός να ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης να κάνει κακό στον Γέροντα Εφραίμ δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ π. ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΤΡΑΣ
_______________

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Αμφιλόχιος δημοσίευσε άρθρο αναφορικά με την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ το οποίο ενόχλησε - ως εικός - τους οπαδούς του π. Εφραίμ. Αντί ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης να γράψει μια σοβαρή απάντηση για να αντικρούσει τις θέσεις του Σεβ. Πέτρας εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση με την οποία το μόνο που κατόρθωσε ήταν να εκθέσει τον Ηγούμενο του Βατοπαιδίου.

Η αναφορά του Πανοσιολογιότατου στους Μητροπολίτες που υπέβαλαν αίτηση ή και πήραν τουρκική υπηκοότητα είναι αχαρακτήριστη και προξένησε πολύ μεγάλο κακό στον π. Εφραίμ. Αν δεν τον αντιλαμβάνεται αυτό ο π. Μουλατσιώτης τόσο το χειρότερο για τον ίδιο.

Αλλά ο π. Εφραίμ τι φταίει για να πληρώνει τις συνέπειες της ανοησίας του π. Μουλατσιώτη;

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ
____________

Οι ιεράρχες που έκαναν αίτηση για να αποκτήσουν τουρκική υπηκοότητα (μεταξύ αυτών ο ευνοικότατα προς τον π. Εφραίμ διακείμενος Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ) δεν το έκαναν επειδή ήθελαν να γίνουν Τούρκοι, π. Νεκτάριε, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: Επειδή ήθελαν να κρατήσουν το Πατριαρχείο σε χέρια Ελληνικά!

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;
____________

Οσο για την κακοήθεια να αποδώσετε στους ιεράρχες αυτούς τη μωροφιλοδοξία να διαδεχθούν εν καιρώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη τι φω και τι λαλήσω;

Είναι δυνατόν, Γέροντά μου, να είστε τόσο μικρόνους; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο επόμενος Πατριάχης - όποτε ήθελε προκύψει θέμα διαδοχής - θα είναι ένας από τους εν Φαναρίω διαμένοντες; Πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του ένας Πατριάρχης που δεν μιλά άπταιστα τη γλώσσα των κατακτητών της Βασιλίδος των πόλεων και ο οποίος δεν έζησε στο πετσί του τη νοοτροπία και τα Ανατολίτικα παιγνίδια των Τούρκων;

Δεν φτάνει που λέτε εξώφθαλμες ανοησίες, δεν φτάνει που προσβάλλετε με τον χείριστο τρόπο τους ιεράρχες που είχαν την αγάπη να βοηθήσουν το Πατριαρχείο να επιβιώσει, έρχεστε τώρα να δημιουργήσετε επιπρόσθετα προβλήματα στον π. Εφραίμ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς; Τι να σας πω παππούλη μου;! Δεν μπορούσατε - όπως τόσοι άλλοι - να απαντήσετε στις θέσεις του Σεβ. Πέτρας χωρίς να δημιουργήσετε αχρείαστο πρόβλημα;

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι πλείστοι όσοι χριστιανοί σας θεωρούν - καλώς ή κακώς - μη σοβαρό πρόσωπο λόγω των παπαροκάδων, λόγω της ακατάσχετης αντιχριστολογίας, λόγω της προτεσταντικής χροιάς ποιμαντικής που ασκείτε και τινά έτερα.

Γέροντα μου! Σας διαβεβαιώ! Δεν χρειάζεται ο π. Εφραίμ τέτοιου είδους βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Γέροντα χωρίς να του δημιουργούν τους μπελάδες που του δημιουργείτε εσείς.

ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
__________

Ευτυχώς που ορισμένοι ανέλαβαν να γράψουν αντίλογο σε σοβαρό επίπεδο στις θέσεις του Αγίου Πέτρας και έσωσαν τα προσχήματα αλλιώς αν περίμενε ο Γέροντας από σας...

Στον άμεσο περίγυρο του π. Εφραίμ υπάρχουν πολλοί και σοβαροί άνθρωποι που μπορούν να υποστηρίξουν τον Γέροντα. Μέσα στην ίδια την αδελφότητα υπάρχουν πολλοί μοναχοί που μπορούν να δώσουν απολογία παντί τω αιτούντι. Ο κ. Κοιρανίδης - ένας πολύ συνετός άνθρωπος - όποτε μιλήσει βγάζει ασπροπρόσωπο το μοναστήρι. Ο π. Μωυσής πάλιν θερμός φίλος της Μονής έχει ανάστημα και λόγο να βοηθήσει αποτελεσματικά. Τι δουλειά έχετε τώρα εσείς, π. Νεκτάριε, να προσθέτετε προβλήματα στον π. Εφραίμ;

ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
___________

Το ίδιο αχαρακτήριστος είναι και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων. Με πρόσχημα την υποστήριξη στο Γέροντα Εφραίμ βρήκε την αφορμή να χύσει το εγγενές θανατηφόρο αντιπατριαρχικό του δηλητήριο χωρίς να σκέφτεται πόσο κακό κάνει στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Τόσο ανόητοι είναι ορισμένοι ώστε πιστεύουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπορεί να εκδώσει ανακοίνωση και να αντιδικήσει δημόσια για τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών; Οτι είναι να κάνει το Πατριαρχείο, θα το κάνει - ή μάλλον το έκανε ήδη -παρασκηνιακά και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αλλά πώς βοηθούν τον π. Εφραίμ όσοι απαξιώνουν με τόση προπέτεια, κακοήθεια και εμπάθεια τον Πατριαρχείο και όσοι υποσκάπτουν τόσο απροκάλυπτα την προσπάθειά του Οικουμενικού Θρόνου να επιβιώσει από τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιμετωπίζει από τους Τούρκους αλλά και από τον “Πανρωσικό” εθνοφυλετισμό;

Δεν κατάλαβα! Βαλτοί είναι οι “Χριστοδουλάνθρωποι” να κάνουν ζημιά στον π. Εφραίμ; Συνειδητοποιούν ότι ο Γέροντας βρίσκεται στον Κορυδαλλό; Μήπως συγχύζουν το κελλί του π. Εφραίμ στον Κορυδαλλό με τη σουίτα που διέμενε ο αείμνηστος Χριστόδουλος στο Four Seasons; Ξέρετε δεν είναι το ίδιο πράγμα.!

Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
_________

Να προσθέσουμε μάλιστα και το εξής. Ο κ. Καρατζαφέρης θεάρεστο είναι να μειώσει τις εμφανίσεις του στο πλάι του Γέροντα. Δεν έχουμε σκοπό να θίξουμε τον πρώην ιδιοκτήτη του modeling agency, αλλά η παρουσία του είναι ήκιστα βοηθητική υπό τας περιστάσεις. Αν μπορεί να κάνει κάποιο καλό για το Γέροντα ας το κάνει παρασκηνιακά. Οχι μπροστά στις κάμερες για να κερδίσει ο ίδιος ψήφους και για να εκθέσει τον Γέροντα Εφραίμ. Διότι στη συνείδηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού στερείται της απαιτούμενης σοβαρότητας για να βοηθήσει από το προσκήνιο αποτελεσματικά.

Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ...
__________

Last, but not least! Τα χαμόγελα από την αιωνιότητα, οι επισκέψεις των πολλών Μαρτύρων (αλήθεια πόσων;) αλλά και του ίδιου του Χριστού στο κελλί του π. Εφραίμ στον Κορυδαλλό, οι ευωδίες που αισθάνονται ορισμένοι και οι λοιπές θεομπαιξίες - καλόν είναι, θεάρεστο είναι, επιβεβλημένο είναι να τερματιστούν αμέσως. Ο Γέροντας βρίσκεται στη φυλακή. Δεν είναι ώρα για θεομπαιξίες.

Δεν είναι κενός ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος Κύπρου. Ζει ο Μακαριότατος Κύπρου. Ας μην τον πεθάνουμε κιόλας τον άνθρωπο. Οταν το επιτρέψει ο Θεός και ξαναγίνουν εκλογές, Αγιε Λεμεσού, ας ακούσουμε και πάλιν από τις τηλεοράσεις τους οπαδούς σας να λένε ότι βλέπετε το άκτιστο φως και τα λοιπά δεν συμμαζευόμαστε!!! Τώρα άλλα προέχουν. Δεν είναι ώρα για δημόσιες σχέσεις όταν ο Γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου

*****

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ
Του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μουλατσιώτη
========
Διαβάσαμε δηλώσεις Ιεράρχου της λεβεντογέννας Κρήτης και λυπηθήκαμε για το ύφος της επιστολής.
Μικροπρέπειες, ζήλια και εμπάθεια βγάζει η επιστολή.
Την ώρα που αδελφός του κληρικός βρίσκεται στη φυλακή, καλόν είναι Ιεράρχες που πήραν την Τουρκική υπηκοότητα, έχοντας την φιλοδοξία να γίνουν και Οικουμενικοί Πατριάρχες να σιωπούν, διότι προκαλούν τους πιστούς με όσα γράφουν.
Δικαιώνουν οι Ιεράρχες αυτοί τους εχθρούς της Εκκλησίας που λέγουν ότι: «Στην Εκκλησία μιλούν πολύ για την αγάπη, χωρίς αυτή να υπάρχει στις ψυχές τους».
Καλύτερα λοιπόν να σιωπούν παρά με τα όσα λένε και γράφουν να επιβεβαιώνουν τους εχθρούς της Εκκλησίας.
Η λεβεντογέννα Κρήτη βγάζει ήρωες…Η επιστολή αυτή δεν έχει άρωμα κρητικό, αλλά έχει άρωμα…ο νοών νοήτω.

ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

5 comments:

  1. Μα έχει οπαδούς ο Μητροπολίτης μας κύριε Τελεβάντο;Όχι και οπαδούς!Ακόμα να ονομαστεί ΠΑΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ!Μέχρι σήμερα ξέραμε για τις ΠΑΕ ΑΕΚ,ΠΑΕ ΑΡΗΣ,ΠΑΕ ΠΑΟΚ...και πάει λέγοντας!Απλά υπερβάλουν κάποιοι απο υπερβάλοντα ζήλο και αγάπη προς τον άγιο Λεμεσού!Αλλά να σας προσθέσω και κάτι που πιθανόν δεν θα ξέρατε.Κάποιος τέκτονας(όνομα και μή χωριό)μου εξομολογήθηκε ότι ο άγιος Επίσκοπος μας γέροντας Αθανάσιος όταν προσεύχεται αιωρείτε....ξέχασα να ρωτήσω τον τέκτονα εάν τον είδαν να αιωρείτε με χαλάκι με τον δικέφαλο αετό ή τον αιωρεί ο Μ.Α.Τ.Σ.(!!!)Ή ο τέκτων χρειάζεται επειγόντος αρχιτέκτωνα μυαλών!!!Μήπως φταίει ο άγιος Λεμεσού για τους ανεγκέφαλους πιστούς και απίστους;

    ReplyDelete
  2. Παρόλα αυτά οι ποιό πάνω πατέρες(που εικονίζονται) καλύτερα να το βουλώσουν και να εύχονται υπέρ των φυλακισμένων παρά να ασκούν ελέγχους δεξιά και αριστερά!

    ReplyDelete
  3. Οχι Παναή.

    Μασώνος δεν είναι ο Σεβασμιότατος Λεμεσού αλλά αυτά τα αιωρούνται ευωδιαζουν χαμογελούν από την αιωνιότητα βλέπουν το άκτιστο φως κτλ κτλ τα έοχυν σητν ημερήσει διάταξη

    ReplyDelete
  4. Αυτό μας έλειπε στην Κύπρο μας να είναι και ο Άγιος Λεμεσού Μασώνος!Προς Θεού!Ούτε στον ποιό ψιλό λογισμό μας!Άλλοι "άγιοι"μπορεί να είναι βαθιά μέχρι τα μπούνια, στα άδυτα της Μασωνίας, ο δικός μας γέροντας,ο άγιος Λεμεσού δεν έχει καμία σχέση με δαύτους!Αλλά το περίεργο της υπόθεσης είναι πώς ένας τέκτων λυκειδής γνωρίζει εάν ναί ή όχι υπερίπτατε ή αιωρείτε ο Μητροπολίτης μας!!!Μάλλον οι στοές κάνουν πρόοδο και διδάσκονται πλέον "χαρισματικές αναβάσεις"των Μητροπολιτών μας!Αυτά τα παραμυθάκια καλά είναι να τους τα λένε...αντί τα άλλα περι του γνωστικισμού.

    ReplyDelete
  5. Αιωρείται η ανοησία πάνω από το κεφάλι όσων λέγουν τέτοιες ανοησίες και τέτοιες θεομπαιξίες.

    ReplyDelete