Wednesday, January 4, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΕΡΩ, ΤΕΥΧΟΣ 8


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

_________


ΕΡΩ, Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2011, Περιοδικό του Κέντρου Ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας, Τεύχος 8, σσ. 163.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Από έκπληξη σε έκπληξη μας οδηγούν οι καλοί αδελφοί του Κέντρου Ενότητος και προβολής των αξιών μας με τις συνεχείς επιτυχημένες εκδόσεις και άλλες εκδηλώσεις τους.


Πριν λίγες μέρες έγραψα βιβλιοπαρουσίαση του 7ου τεύχους του ΕΡΩ και επεσήμανα ότι η συντακτική επιτροπή έχει τη δυνατότητα να ξανοίγεται, να βρίσκει συνεχώς νέα θέματα και νέους αξιόλογους συνεργάτες.


Με το 8ο τεύχος η επιτυχία της συλλογής αξιόλογων άρθρων από πολλούς σημαντικούς ανθρώπους διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο. Η συντακτική επιτροπή του ΕΡΩ έδειξε ότι ξέρει να δουλεύει υποδειγματικά.


Εμφανισιακά επίσης το περιοδικό βελτιώνεται συνεχώς.


Οι θέσεις που παίρνει σε όλα τα θέματα στοιχούνται στην αυστηρά ορθόδοξη γραμμή.


Το ΕΡΩ κατόρθωσε - όχι απλά να ταράξει τα νερά στις χριστιανικές εκδόσεις - αλλά κατόρθωσε άμα τη εμφανίσει του να καταλάβει εξ εφόδου την πρωτοκαθεδρία των χριστιανικών εκδόσεων.


Θα μου επιτρέψετε ένα παραλληλισμό. Οπως όταν ο Σεφέρης εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή “Στροφή” όλοι - πρώτος και καλύτερος ο Παλαμάς - αντελήφθησαν ότι κάποιος σπουδαίος ποιητής - σταθμός στην ιστορία της Νεοελληνικής λογοτεχνίας - εμφανίστηκε, έτσι και η έκδοση του ΕΡΩ έδωσε μια εντελώς καινούργια πνοή στα χριστιανικά έντυπα. Ολοι πια συνειδητοποιούν ότι το περιοδικό ήρθε ταπεινά μεν και αθόρυβα, αλλά με μεγάλες αξιώσεις και ευγενείς κατά Θεόν φιλοδοξίες.


Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όσους κατευθύνουν, προσεύχονται, γράφουν, διορθώνουν και παρουσιάζουν μια τόσο τέλεια έκδοση.


Μήπως υπάρχει η δυνατότητα το περιοδικό να γίνει μηνιαίο με λιγότερες έστω σελίδες;


No comments:

Post a Comment