Thursday, February 3, 2011

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

















ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ και γενικά το Ρωσικό κράτος περιβάλλουν με μεγάλη αγάπη το Πατριαρχείο Μόσχας που ενεργεί κυριολεκτικά ως ανώτερος διπλωμάτης του υπουργείου εξωτερικών που προάγει τα συμφέροντα και τους στόχους της Ρωσικής πολιτικής στη διεθνή κονίστρα.

Ταυτόχρονα η Εκκλησία θεωρείται από τους ηγέτες της Ρωσίας ως η συνεκτική δύναμη του Ρωσικού έθνους και γι’ αυτό την τιμούν και την προωθούν και τη σέβονται.

Σε αντίθεση οι δικοί μας άθεοι ηγέτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο υποσκάπτουν την Εκκλησία και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να την περιθωριοποιήσουν.

Το χειρότερο. Στην Ελλάδα οι άθεοι κυβερνώντες βρήκαν απρόσμενο πολύτιμο σύμμαχο στα αντιεκκλησιαστικά τους σχέδια τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την ολιγομελή ομάδα των κληρικών και των λαικών που τον περιβάλλει.

Παρατίθεται στη συνέχεια η είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
================

Τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο τίμησε σήμερα Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Δήμητριος Μεντβέντεφ.
Η απονομή του κρατικού παρασήμου «Αλέξανδρος Νιέφσκι», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τάγματος του Αγίου Αλεξάνδρου στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου.
Στο διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, αναφέρεται ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησία παρασημοφορήθηκε για «την εξαιρετική προσωπική προσφορά στην πατρίδα, καθώς και στη διαφύλαξη των πνευματικών και πολιτιστικών παραδόσεων».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι ο πρώτος που παρασημοφορήθηκε με το παράσημο του «Αλεξάνδρου Νιέφσκι», το οποίο επανιδρύθηκε πρόσφατα και ο κανόνας των απονομών υπογράφηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2010 από τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ.

ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

2 comments:

  1. Συγχαρητήρια για το σχόλιό σας!
    Πού οφείλεται η στάση τους; Σε άγνοια. Δεν το πιστεύω. Σε αρχομανία; Το μόνο βέβαιο είναι αυτό που είπατε, στις αμαρτίες μας.
    Μετά τιμής
    Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος

    ReplyDelete
  2. Δύσκολο να διαγνώσουμε τα ελατήρια των ανθρώπων.

    Μερικές φορές ακόμη και τα δικά μας.

    Γι' αυτό καλύτερα να συζητούμε τις πράξεις και τους λόγους των ανθρώπων αντί τις προθέσεις τους.

    Εσείς λ.χ. είστε αν δεν κάνω λάθος συνδεδεμένος με τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες.

    Αλλά εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία.

    Επομένως χωρίς να εξετάζω τα ελατήριά σας να δεθείτε με τους σχισματικούς τονίζω την ανάγκη να επανέλθετε στην Εκκλησία για να μη χάσετε την ψυχή σας.

    Περιττόν να σας πω ότι το σχόλιό μου δεν είναι πρόσκληση για διάλογο για το Παλαιό ημερολόγιο και τους σχισματικούς και αιρετικούς Παλαιοημερολογίτες.

    ReplyDelete