Sunday, February 6, 2011

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΩΣ "ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ"




ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΩΣ "ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ"


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Φίλος, άγνωστος μεν στην όψη αλλά λίαν αγαπητός από τα κείμενα που έχει την ευγένεια να μου στέλλει προς δημοσίευση, μου έστειλε την πιο πάνω φωτογραφία με τη λεζάντα “Ετσι ονειρεύονται την Ελλάδα;”.


Την παραθέτω με τη δική μου λεζάντα. “Είθε να δούμε έτσι τους οικονομικούς μετανάστες μια μέρα”.


Και εξηγούμαι. Δεν έχω καμία απολύτως ξενοφοβία. Και δεν είμαι ούτε σε επίπεδο ψιλού λογισμού ρατσιστής. Ολοι ψυχές του Θεού είμαστε και κανένας δεν πρέπει να νιώθει ξένος και να υποτιμάται.


Επιθυμώ με όλη μου την καρδιά τους θησαυρούς της Ελληνορθόδοξης μας παράδοσης να τους κάνει κληρονομιά και τρόπο ζωής όλος ο κόσμος.


“Ελληνες εισίν οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες” (Ισοκράτης).


Δεν βλέπω κανένα κίνδυνο και δεν έχω καμιά αναστολή αν οι αφρικανικής ή ασιατικής καταγωγής οικονομικοί μετανάστες επιθυμούν να αποκτήσουν συνείδηση “τσολιάδων”. Αντίθετα! Θα το θεωρήσω πολιτιστικό θαύμα και καταπληκτικό επίτευγμα αν κάποτε γίνει κατορθωτό.


Αυτό που με φοβίζει - και με φοβίζει “φόβον μέγα” - είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που φοβάται ο καλός φίλος που μου έστειλε με ηλεκτρονικό μήνυμα την πιο πάνω φωτογραφία. Οτι οι οικονομικοί μετανάστες στην πατρίδα μας - στη μεγάλη τους πελειοψηφία - δεν θέλουν με κανένα τρόπο να αισθάνονται “τσολιάδες”. Θέλουν να μείνουν (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) μουσουλμάνοι και εχθροί της πατρίδας μας.


Δεν θέλουν να αφομοιωθούν πολιτισμικά! Ούτε ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να εγκολπωθούν την πίστη μας! Και αυτό είναι που με κάνει να ανησυχώ βαθύτατα και να σκέφτομαι με τρόμο τι θα συμβεί σε μια εικασαετία όταν θα αυξηθεί ο αριθμός του κατακόρυφα και όταν η δική μας υπογεννητικότητα θα συνδυαστεί με τη δική τους υπεργεννητικότητα.


Παραθέτω στη συνέχεια δύο ρεπορτάζ που αφορούν το πολυπολιτισμικό μοντέλο στη Βρετανία και στη Γερμανία που μας βοηθούν να αντιληφθούμε πού ακριβώς έγκειται στο πρόβλημα.


*****


ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ

=========


Στροφή 180 μοιρών στην αντιτρομοκρατική πολιτική της Βρετανίας αναμένεται να σηματοδοτήσει ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας το Σάββατο στη Γερμανία.

Συντασσόμενος με την άποψη που είχε εκφράσει και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Κάμερον είπε ότι το πολυπολιτισμικό μοντέλο έχει αποτύχει και η πολιτεία «οφείλει όχι να συμβιβαστεί αλλά να συγκρουστεί με τις μη βίαιες μουσουλμανικές ομάδες που δεν αποδέχονται ξεκάθαρα τις βρετανικές αξίες, όπως η ισότητα των φύλων και η δημοκρατία».


«Το να ανήκει κανείς στη Βρετανία σημαίνει ότι αποδέχεται αυτές τις αξίες», τόνισε ο Κάμερον, ενώ επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις διότι κατά τη γνώμη του έπεσαν «θύματα του φόβου και της θολής σκέψης, υποστηρίζοντας μια μορφή κρατικής πολυπολιτισμικότητας». Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διακόψει τη χρηματοδότηση και τη συνεργασία με οργανώσεις οι οποίες, παρ’ ότι όχι βίαιες, είναι σίγουρα σε ορισμένες περιπτώσεις «μέρος του προβλήματος».


Στην ομιλία σε συνέδριο για ζητήματα ασφαλείας στο Μόναχο ο Κάμερον τόνισε ότι «χρειαζόμαστε πολύ λιγότερη από την παθητική ανοχή που επιδείξαμε τα τελευταία χρόνια και περισσότερο δραστικό και επιθετικό πολιτικό φιλελευθερισμό».


Επεσήμανε επίσης ότι «ορισμένες οργανώσεις στη Βρετανία που αυτοπαρουσιάζονται ως η βιτρίνα της μουσουλμανικής κοινότητας, απομυζούν κρατικά κονδύλια, χωρίς να κάνουν τίποτε για να καταπολεμήσουν τον εξτρεμισμό».


Συνεργάτες του Βρετανού πρωθυπουργού, φοβούμενοι ότι η ομιλία του θα προκαλέσει αντιδράσεις, αρνήθηκαν να διευκρινίσουν ποιες οργανώσεις στοχοποιεί. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο βρετανικός τύπος, ο Κάμερον «φωτογραφίζει» το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας.


«Υπό το δόγμα της κρατικής πολυπολιτισμικότητας συντελέσαμε στο να αναπτυχθούν οι διαφορετικές κουλτούρες χωριστά, αποκομμένες η μία από την άλλη και από τον μέσο όρο. Αποτύχαμε να δώσουμε το όραμα μιας κοινωνίας στην οποία θα ήθελαν όλοι να ανήκουν. Ανεχτήκαμε το γεγονός ότι αυτές οι αποκομμένες κοινότητες συμπεριφέρονταν με τρόπους που αντιτίθενται στις αξίες μας», ανέφερε.


«Η Ευρώπη πρέπει να αφυπνισθεί και να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στις χώρες μας. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το πού βρίσκονται οι ρίζες των τρομοκρατικών επιθέσεων – και βρίσκονται στην ύπαρξη μιας ιδεολογίας, του ισλαμικού εξτρεμισμού», κατέληξε ο Κάμερον.


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


«Τα Νέα»5/02/2011


*****


ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

=============


Οι δηλώσεις του Ντ. Κάμερον στη Σύνοδο του Μονάχου για την ασφάλεια, σηματοδοτούν αλλαγή πλεύσης για τη βρετανική πολιτική όσον αφορά στις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η «ανεκτικότητα» απέναντι σ’ εκείνους που απορρίπτουν τις αξίες της Δύσης, απέτυχε. Κάλεσε δε, σε «έναν φιλελευθερισμό πιο ενεργητικό, πιο μαχητικό» προκειμένου να προστατευτεί η ισότητα των δικαιωμάτων, ο σεβασμός στους νόμους, η ελευθερία έκφρασης, η δημοκρατία και προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική ταυτότητα στη Μεγάλη Βρετανία.


«Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή, πιστεύω πως είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα στις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος», δήλωσε ο Κάμερον, αναφερόμενος στον ισλαμικό εξτρεμισμό στη χώρα του.


Οι δηλώσεις αυτές συμπλέουν μ’ εκείνες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σε δηλώσεις της το Νοέμβριο του 2010, είχε εκτιμήσει ότι ο πολυπολιτισμός ήταν μια αποτυχία και ότι η Γερμανία δεν είχε πράξει όσα θα όφειλε για να αφομοιώσει τους μετανάστες της. «Εδώ και χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, η προσέγγιση ότι η ένταξη δεν ήταν κάτι που έπρεπε να προωθήσουμε, ότι οι άνθρωποι θα ζούσαν απλώς ο ένας πλάι στον άλλο, αυτό αποδείχτηκε λάθος», είχε δηλώσει η Μέρκελ.


«Με το πολυπολιτισμικό μοντέλο που υιοθέτησε το κράτος, ενθαρρύναμε διαφορετικές κουλτούρες να ζουν χωριστά η μία από την άλλη», είπε ο Κάμερον, κάτι που οδήγησε, σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια απώλεια ταυτότητας στη Βρετανία, η οποία με τη σειρά της ώθησε νεαρούς μουσουλμάνους να στραφούν σε μια εξτρεμιστική ιδεολογία.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε τη διάκριση μεταξύ του Ισλάμ σαν θρησκεία και της πολιτικής ιδεολογίας των εξτρεμιστών ισλαμιστών: «Δεν είναι το ίδιο πράγμα», τόνισε.


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment