Monday, February 14, 2011

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ


ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν έχει πάντοτε τον απαιτούμενο τόνο σοβαρότητας στις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις του με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι φερέγγυος ο λόγος του.

Ταυτόχρονα ο κ. περιφερερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας είναι γνωστός για τη διαλλακτική του προσέγγιση που τον βοηθά να επιπλέει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ετσι και τώρα προσπάθησε να δώσει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το μήνυμα ότι η σιωπή του για τα κρίσιμα θέματα του τόπου δεν είναι ενδεδειγμένη. Παρόλον ότι δεν ανέφερε ονομαστικά τους μακαριστούς Χριστόδουλο και Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο είναι βέβαιο ότι ο κ. Ψωμιάδης ήθελε να του υποδέιξει να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και να κάνει παρόμοιες παρεμβάσεις στα δρώμενα.

Ο Αρχιεπίσκοπος σήκωσε το γάντι στη διακριτική και μετριοπαθή υπόδειξη του κ. Ψωμιάδη. Απάντησε ευθέως ότι μιλά όπου και όταν χρειάζεται με γνώμονα το συμφέρον της Εκκλησίας, την ενότητα της Ιεραρχίας και την ειρήνη της Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Αυτό που δεν είπε στο Μακαριότατο ο κ. περιφερειάρχης το είπε ο π. Θεόδωρος Ζήσης στη χθεσινή ομλία του στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης.

Ο Μακαριότατος είναι εκτεθειμένος έναντι των πιστών! Οχι εόμως πειδή δεν έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα. Ούτε επειδή προτιμά να μιλά λίγο αντί να φωνασκεί συνεχώς ως διαδηλωτής. Πολλούς από μας - τον υποφαινόμενο οπωσδήποτε- θα μας ενοχλούσε αν είχαμε ένα δεύτερο Χριστόδουλο.

Υπάρχει όμως κάτι άλλο που μας κάνει υπεράγαν σκεπτικούς - και δικαίως - έναντι του Μακαριότατου. Οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, σε όλα τα επίπεδα, σχεδόν στο σύνολόν τους, είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο.

Και μόνη η παρουσία του κ Γιαγκάζογλου στο πλάι του, σε μια τόσο επιτελική θέση της Εκκλησίας, είναι αρκετή για να κάνει τους πιστούς να διερωτούνται τι σόι Αρχιεπίσκοπος κυβερνά την Ιερά Ολκάδα της εν Ελλάδι Εκκλησίας. Δεν βρήκε κάποιο πιο φερέγγυο άνθρωπο να διορίσει σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας από τον κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αναιρέσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα των θρησκευτικών;

Διερωτόμαστε: Γιατί δεν είναι ο π. Θεόδωρος Ζήσης διευθυντής της “Θεολογίας”; Γιατί δεν είναι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας; Γιατί δεν είναι ο π. Σαράντης Σαράντος υπεύθυνος της έκδοσης του “Εφημέριου”

Και δεν είναι μόνον ο κ. Γιαγκάζογλου το πρόβλημα. Οι “Ακαδημαικοί” του Βόλου και οι Συναξιακοί” είναι οι στενοί συνεγάτες του Αρχιεπισκόπου και ήταν δυστυχώς και οι συνεργάτες του όταν ήταν Μητροπολίτης Θηβών. Οταν ο Μακαριότατος περιστοιχίζεται από ανθρώπους όπως τους Θερμό, Γιαγκάζογλου, Αδαμάντιο Αυγουστίδη, κτλ. ποιος νουνεχής άνθρωπος μπορεί να μην είναι κουμπωμένος έναντι του Αρχιεπισκόπου;

Παραθέτουμε στη συνέχεια τα κέιμενα που μας έδωαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, επεσήμανε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να μένει βουβή και θα πρέπει να βγαίνει μπροστά.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος μετά από λίγο πήρε τον λόγο, επεσήμανε ότι ο ίδιος μιλάει αλλά μιλάει μόνο όταν πρέπει και εκεί που πρέπει.

Συγκεκριμένα ο κ. Ψωμιάδης τόνισε: «Η Εκκλησία Μακαριώτατε, πρέπει να έχει φωνή και ιδιαίτερα με όλο τον σεβασμό είμαι εντυπωσιασμένος τους τελευταίους μήνες, από τις θέσεις σας.»

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να παραμένει βουβή, είναι η Εκκλησία αυτή που θέλουμε η εκκλησία που πρέπει και πάλι να βγει μπροστά την κρίσιμη αυτή ώρα. Να σκύψει πάνω από τα σημερινά προβλήματα και να προσφέρει χείρα βοηθείας», πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Μιλάω αλλά εκεί που πρέπει και όταν πρέπει».

«Εκείνο που θέλω περισσότερο απ΄ όλα είναι να μετράω τα βήματα μου με πολύ διάκριση, διότι στην θέση την οποία είμαι σήμερα με αξίωσε ο Θεός και η ψήφος των αγαπητών αδελφών, σκέπτομαι ότι έχω έναν προορισμό», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τέλος, υπογράμμισε: «Έχω ένα προορισμό να κρατήσω μια Ιεραρχία ενωμένη, να κρατήσω μια Ιεραρχία που να είναι οικογένεια, που να σέβεται ο ένας τον άλλον. Και να κάνουμε όχι εκείνο που θα αναδείξει εμένα αλλά αυτό που θα συγκρατήσει όλους μας. Πάνω απ' όλα αγωνίζομαι για το πως θα βοηθήσουμε να κρατήσουμε τον ιστό αυτής της κοινωνίας που τρίζει."

"Οι δυσκολίες είναι πολλές και μία λανθασμένη κίνηση οποιουδήποτε αρκεί για να ανάψει, να γίνει φλόγα. Δε μου λείπει το θάρρος κ. Ψωμιάδη. Δεν μπορώ να πω πάρα πολλά σαν και εσάς. Όμως αν η πατρίδα μου μου ζητήσει να δώσω τη ζωή μου θα τη δώσω. Όμως άκριτα, χωρίς αιδώ δεν θα το κάνω..", είπε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

*****

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
==================

Στο Αρχονταρίκι του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 6/2/2011 ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέγνωσε κείμενο του για όλα τα τρέχοντα ζητήματα εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Το κείμενο προσεχώς θα δημοσιευθεί στη «Θεοδρομία» και τον «Ορθόδοξο Τύπο». Μεταφέρουμε εδώ μικρή μόνο αναφορά του π. Θεοδώρου σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας και τη στάση του Αρχιεπισκόπου απέναντι στον οικουμενισμό:

«Η αιφνιδία αλλαγή στο σκηνικό της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ελπίζαμε ότι θα ανακόψει ή τουλάχιστον θα επιβραδύνει τον ταχύ οικουμενιστικό βηματισμό της. Ο εκλεγείς Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ούτε προ της εκλογής του ούτε και μετά από αυτήν στηλίτευσε ή έγραψε κάτι εναντίον του Παπισμού και του Οικουμενισμού. Πέρασαν τρία έτη και όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι αλλά η κατάσταση χειροτερεύει και η συμπόρευση με το οικουμενιστικό Φανάρι είναι ολόθυμη και αδιατάρακτη.

Και σε άλλους τομείς της ζωής της Εκκλησίας υπάρχει χειροτέρευση της καταστάσεως.Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος κατελήφθη από τους Οικουμενιστάς και εκσυγχρονιστάς, με διαρκείς εναντίον του διαμαρτυρίες των πιστών ορθοδόξων, ακόμη και αρχιερέων για όσα μεταδίδει.

Του επισήμου θεολογικού περιοδικού της Εκκλησίας «Θεολογία» προΐσταται τοποθετηθείς ως Διευθυντής Σύμβουλος επί έτη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, θεολόγος αγωνιζόμενος παντί σθένει να μεταβάλλει το μάθημα των Θρησκευτικών από ορθόδοξο και ομολογιακό σε θρησκειολογικό και συγκρητιστικό, σε πλήρη αντίθεση και διαμάχη με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων αλλά και με την Ιερά Σύνοδο και την πλειονότητα των αρχιερέων. Πως είναι δυνατόν και κατανοητόν, πως συμβιβάζεται η κατάσταση κατά την οποία η μεν Σύνοδος προσπαθεί να αποτρέψει την υποβάθμιση και υποτίμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών ο δε Διευθυντής του επισήμου περιοδικού «Θεολογία» πρωτοστατεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και μεταβάλλει σταδιακά και προς το παρόν προσεκτικά τη «Θεολογία» σε βήμα των οικουμενιστών και εκσυγχρονιστών θεολόγων, του τύπου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου;».


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment