Sunday, February 6, 2011

"Η ΖΗΛΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ"



“Η ΖΗΛΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ”



“4.16 ὥστε ἐχθρὸς ὑμῶν γέγονα ἀληθεύων ὑμῖν; 4.17 ζηλοῦσιν ὑμᾶς οὐ καλῶς͵ ἀλλὰ ἐκκλεῖσαι ὑμᾶς θέλουσιν͵ ἵνα αὐτοὺς ζηλοῦτε. 4.18 καλὸν δὲ ζηλοῦσθαι ἐν καλῷ πάντοτε͵ καὶ μὴ μόνον ἐν τῷ παρεῖναί με πρὸς ὑμᾶς͵ 4.19 τεκνία μου͵ οὓς πάλιν ὠδίνω μέχρις οὗ μορφωθῇ Χριστὸς ἐν ὑμῖν·” (Γαλ. Δ’ 16-19).


Του Ιωάννη Ρεντζίδη

=============


Μερικοί κληρικοί εργάζονται και οι οκνηροί νεωτερισταί και μη...ζηλεύουν.


Πολλοί καταβολεμένοι κληρικοί γίνονται τροχοπέδη στα έργα των επιλέκτων της Ορθοδοξίας και της Πατρίδος.


Άλλοι κατασκανδαλίζουν με την αμαρτωλή ζωή τους και τοιουτοτρόπως βάζουν “δυναμίτη” στα θεμέλια των τοπικών Εκκλησιών του αποδήμου και του αλυτρώτου Ελληνισμού, αλλά και της ημεδαπής.


Τα ίδια δυστυχώς, συμβαίνουν και εις τις λοιπές Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπου Γης.!


Βέβαια πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα στους Ρωμαιοκαθολικούς και στους Διαμαρτυρομένους.!



Α΄“Δεν θέλω να ξέρω τίποτε γι’ αυτόν τον κληρικό”


Μού μετεφέρθη ένα λυπηρό περιστατικό:

Σε μία συνάντηση κληρικών και λαϊκών συνεζητήθη η δραστηριότητα ενός Γέροντος ανωτέρου κληρικού, πού μετέβη στα βάθη της Ασίας και εργάζεται πυρετωδώς (σχετικό άρθρο “ΜΟΝΟΝ Η ΣΠΙΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ”). Ένας από τούς παρισταμένους ρασοφόρους ερωτήθη εάν γνωρίζει τον δραστήριο αυτό Γέροντα.


-“Δεν επιθυμώ να έχω σχέσεις μαζί του”, είπε, και έκανε φανερή την αποστροφή του.


Αυτή η απάντηση προεκάλεσε εύλογες απορίες, διότι ο περί ου ο λόγος εργάτης τού Ευαγγελίου, στα βάθη της Μ. Ασίας, αποτελεί πρότυπο ευλαβούς και αδιαβλήτου κληρικού. Γιατί όμως συνέβη αυτό;


  • Μήπως γιατί μερικοί ζηλεύουν τούς αγίους κληρικούς πού εργάζονται με ζήλο;


  • Μήπως γιατί ελέγχονται για τις δικές τους παραλείψεις και τη ραστώνη τους;


  • Μήπως γιατί ελέγχονται για τη βιωτή τους;



Β΄. Οι ατάλαντοι ομότεχνοι ζηλεύουν τους ταλαντούχους ομοτέχνους τους


Οι αρχαίοι μας πρόγονοι διετύπωσαν το διαχρονικό απόφθεγμα: “Καί κεραμεύς κεραμεῖ κοτέει” (=ο κεραμέας φθονεί τον κεραμέα).


Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να έχει δύο ερμηνείες· μία καλή και μία κακή. Δηλαδή: Πρώτον, ο κεραμέας γνωρίζοντας τα μυστικά της τέχνης αυτής αποκαλύπτει τις απάτες και τις κομπίνες των καπάτσων συναδέλφων του πού εξαπατούν τούς ανθρώπους. Δεύτερον, ο κεραμέας ο άτεχνος φθονεί και ζηλεύει τον καλό συνάδελφό του, επειδή αποκαλύπτεται ότι αυτός μειονεκτεί καταφανώς έναντι του συναδέλφου του.

Στην προκειμένη περίπτωση διαπιστώνουμε, ότι οι αμελείς, και οι διαβεβλημένοι ρασοφόροι, διαβάλλουν τούς εργατικούς, αψόγους και ευϋπολήπτους κληρικούς.




Γ’. Οραματισταί αλλά με τεκμήρια και στοιχεία συγκλονιστικά


Πολλοί δειλοί και μικρόψυχοι απαισιόδοξοι, Εθνομηδενισταί και Ορθοδοξομηδενισταί πολεμούν αυτούς που εν “ελπίδι” “οραματίζονται” μεγάλα και εξαίσια!


Αυτούς, που όμως έχουν πραγματικά στοιχεία μπροστά τους με τα οποία επιβεβαιώνουν τους οραματισμούς των.

Να ένα σημάδι: Η ανωτάτη ακαδημία της Αστυνομίας της Τουρκίας έχει ως επίσημο σύμβολο της τον... Δικέφαλο αετό!!!


Και ... κάτω από τα πόδια του Δικεφάλου “κείται” σε πολύ μικρό μέγεθος η ... Ημισέληνος!!!



Δ΄ Μετέβη σε Εκκλησιαστική υπηρεσία, αλλά τον ειρωνευόταν


Μου μετεφέρθη και κάτι ακόμη πιο τρομερό. Ο εν λόγω Γέροντας μετέβη σε κάποιο εκκλησιαστικό οικονομικό φορέα, για να ζητήσει βοήθεια για την αγορά ενός ερειπωμένου Ναού, στην επαρχία του.


Βρέθηκε μπροστά σε κάποιους νεαρούς και χλιδάτους κληρικούς των γραφείων που με προκλητική ελαφρότητα και απουσία σεβασμού τον ειρωνευόνταν και τον λοιδορούσαν, πίσω από την πλάτη του.


Διεφθαρμένοι και διεστραμμένοι νάνοι, που “κτυπούν” τους πνευματικούς γίγαντες της Πίστεως και της Πατρίδος!

Έρμη Ελληνορθόδοξη Πατρίδα μας, ποιές μαριονέττες κατέχουν τούς θώκους και αποφασίζουν σε χρόνια πέτρινα και δίσεκτα..!



Ε΄ Εμείς να συνεργαζόμεθα και να βοηθούμε τους Σημαιοφόρους μας


Οι δραστήριοι κληρικοί μας, αποτελούν τούς Σημαιοφόρους μας και τους πραγματικούς αρχηγούς και ηγέτες μας. Οφείλουμε να συντασσόμεθα μαζί τους. Να τους ακολουθούμε και να τούς βοηθούμε.


Έχουμε πολλούς τρόπους να το πράξουμε, είτε με τον καλό μας λόγο, είτε με τα χρήματά μας, είτε με τις εξυπηρετήσεις μας, είτε παρέχοντας τον ίδιο την εαυτό μας στην υπηρεσία τους. Στην πραγματικότητα, τότε παρέχουμε τον εαυτό μας, στον ίδιο τον Κύριο!!!


Πραγματικά δε, ο Κύριος δοξάζει τους εργαζομένους όχι στα έθνη όπως ο θείος Παύλος, αλλά στις λησμονημένες, από το επίσημο Έθνος και από πολλούς από τους διοικούντες σήμερα την Εκκλησία, και σκλαβωμένες Πατρίδες! Δοξάζει, όμως, και αυτούς, που τους προσφέρουν έστω και ένα “ποτήριον ψυχροῦ ὕδατος” (Ματθ. ι’ 42).


“Ὑμῖν δὲ λέγω τοῖς ἔθνεσιν. ἐφ΄ ὅσον μὲν οὖν εἰμι ἐγὼ ἐθνῶν ἀπόστολος͵ τὴν διακονίαν μου δοξάζω͵ 11.14 εἴ πως παραζηλώσω μου τὴν σάρκα καὶ σώσω τινὰς ἐξ αὐτῶν” (Ρωμ. ια’ 13-14).-




No comments:

Post a Comment