Monday, February 7, 2011

ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ















ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Ακρως επαινετέα είναι η φιλάνθρωπη μέριμνα της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα για την κοινωνική πρόνοια της Εκκλησίας. Ηδη ως Μητροπολίτης Θηβών είχε να επιδείξει αξιοθαύμαστο φιλανθρωπικό έργο αλλά και ως Αρχιεπίσκοπος - όπως και άλλοι Μητροπολίτες μας - οργάνωσαν συσσίτια σχεδόν σε κάθε ενορία για να δίνουν καθημερινά ένα πιάτο φαί σε δεκάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες αλλά και σε πένητες αδελφούς μας.

Εκτιμούμε δεόντως το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Αλίμονον αν οι επίσκοποι δεν ενδιαφέρονται αν οι άνθρωποι και του ποιμνίου τους και οι ξένοι δεν έχουν ένα πιάτο φαί.

Τους συγχαίρουμε, εκ μέσης καρδίας, για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν και τους ενθαρρύνουμε να παίρνουν όλο και μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για να το επεκτείνουν και να το εκσυγχρονίσουν.

Μακάρι ο Μακαριότατος αλλά και οι άλλοι φιλάνθρωποι ιεράρχες μας να δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον για όλα τα προβλήματα της Εκκλησίας που αναμένουν εναγωνίως τη λύση τους, ενώ ο Μακαριότατος σιωπά ή το χειρότερο υποβοηθεί τους άθεους να πετύχουν τους στόχους του.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****

ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
==================

Ξενώνα για τους καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους θα κατασκευάσει στη Θεσσαλονίκη η Εκκλησία της Ελλάδος, σε ιδιόκτητο οικόπεδο πίσω από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή πολυώροφης οικοδομής που θα φέρει την ονομασία «Θεοξενία». Ο ξενώνας θα παρέχει τη δυνατότητα διαμονής στους συνοδούς των καρκινοπαθών καθώς και σε ασθενείς που έρχονται από διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδα για βραχεία νοσηλεία.
Η τελετή θεμελίωσης θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του οικοπέδου, επί της οδού Ηπείρου 25, στις 11 το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

ΠΗΓΗ:
Αναγραφές,
ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment