Saturday, February 5, 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 1/5


ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 1/5

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Ωστε;

Οι εκκλησιομάχοι όχι μόνον υποβίβασαν τους κληρικούς σε δημόσιους υπαλλήλους, όχι μόνον απαξιώνουν να τους αναγνωρίσουν ως δημόσιους λειτουργούς, αλλά επιπλέον αρνούνται να επιτρέψουν στους επισκόπους να χειροτονήσουν νέους κληρικούς πέραν της αναλογίας 1/5 που ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους!

Και ο επιστήθιος φίλος των άθεων κρατούντων και συνωμότης τους Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γιατί καθησύχαζε τους ιεράρχες ότι αυτή η διάταξη δεν θα επηρεάσει τη χειροτονία των κληρικών;

Τον κορόιδεψαν οι κυβερνώντες και γι’ αυτό παραπληροφορούσε τους Αρχιερείς; Αλλά τότε γιατί δεν βγήκε να τους εκθέσει; Μήπως ήταν από την αρχή ενήμερος του σχεδίου και έπαιζε το ρόλο του; Ή μήπως θα υπάρξει τελικά κάποια διάταξη “ευεργετική" για την Εκκλησία η οποία θα παρουσιαστεί ως εκχώρηση προς τον Αρχιεπίσκοπο για να πιστωθεί με αγωνιστικό πνεύμα; Οτι και να συμβαίνει ένα είναι το σίγουρο. Κανείς δεν εμπιστεύεται ούτε τους εκκλησιομάχους άθεους που μας κυβερνούν, ούτε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Παρατίθεται στη συνέχεια η είδηση που μας έδωσε την αφορμή για να συντάξουμε το πιο πάνω σχόλιο.

*****

“ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ”
================

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει την Εκκλησία από το «πέντε προς ένα», εξέφρασε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος.
Ο κ. Ντόλιος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, τόνισε ότι σε ότι αφορά τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα, η Εκκλησία δεν μπορεί να εξαιρεθεί και θα υπαχθεί κανονικά στη συγκεκριμένη διάταξη.
Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία έκτακτη σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Εκκλησία, συμμεριζόμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποφάσισε να ζητήσει μόνο 300 θέσεις εφημερίων, παρόλο που ανάγκες της ξεπερνούν τις 600. Διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:
anagrafes.com

No comments:

Post a Comment