Monday, February 7, 2011

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥΤΙΝ












Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

ΚΑΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥΤΙΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Με συναισθήματα βαθύτατης χαράς πληροφορήθηκα ότι είναι αναληθείς οι πληροφορίες ότι ο Αγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ μετέβη δήθεν στη Ρωσία για να ... εξομολογήσει τον Πρόεδρο Πούτιν.


Μια τέτοια αποκαρδιωτική ενέργεια - αν ποτέ συνέβαινε - θα σήμαινε δύο πράγματα.


Πρώτον ότι ο π. Εφραίμ εκκοσμικεύθηκε πλήρως και νομίζει - εν τη αφροσύνη του - ότι οι πνευματικοί και μάλιστα οι Αγιορείτες πνευματικοί παίρνουν τα αεροπλάνα και τρέχουν στην άλλη μεριά του κόσμου για να εξομολογήσουν Προέδρους και πρωθυπουργούς. Με άλλα λόγια το απόγειο της εκκοσμίκευσης και της κουφότητας.


Αν ο κ. Πούτιν θέλει να ζει ως συνειδητός χριστιανός και να εξομολογείται τακτικά (πράγμα που ευχόμαστε εκ μέσης καρδίας) δεν έχει παρά να καταφύγει σε κάποιο πνευματικό του Πατριαρχείου Ρωσίας. Αλλωστε σε ποια γλώσσα θα γινόταν η εξομολόγηση; Στη νοηματική γλώσσα; ή μήπως έμαθε Ρωσικά ο Αγιος Καθηγούμενος ή έγινε Ελληνομαθής ο κ. Πούτιν;


Η Εκκλησία της Ρωσίας έχει 160 εκατομμύρια πιστούς, εκατοντάδες αρχιερείς, δεκάδες χιλιάδες κληρικούς και μοναχούς. Δεν θα έβρισκε ένα - έστω και υπολειπόμενον σε αρετή από τον π. Εφραίμ - για να εξομολογηθεί ο Ρώσος πρωθυπουργός; Θα χρειαζόταν να παίρνει το αεροπλάνο ένας αγιορείτης ηγούμενος και να σπεύδει στη Μόσχα; Θα ήταν η χειρότερη μορφή εκκοσμίκευσης και μάλιστα από Αγιορείτη Ηγούμενο. Πήγαιναν βέβαια και τσάροι και πρίγκηπες στην Οπτινα και στο Σάρωφ για να εξομολογηθούν και ασφαλώς ο π. Εφραίμ θα έπρεπε να δεχτεί την εξομολόγηση του κ. Πούτιν αν μετέβαινε στο Βατοπαίδι για προσκύνημα και ζητούσε να εξομολογηθεί, αλλά να τρέχουν οι Γέροντες στα ανάκτορα για να εξομολογήσουν δεν ξανακούστηκε ποτέ.


Θα ήταν όμως εντελώς ασύνετο εκ μέρους του π. Εφραίμ -πέραν από εκδήλωση άκρατης εκκοσμίκευσης - η τυχόν μετάβασή του στο Κρεμλίνο για να ... εξομολογήσει τον κ. Πούτιν. Ως έμπειρος αναφορικά με τις διορθόδοξες σχέσεις ο Αγιος Καθηγούμενος γνωρίζει ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των Πατριαρχείων Ρωσίας και Κωνσταντινουπόλεως, ενώ δεν αγνοεί ότι βρίσκεται σε έξαρση ο “πανρωσικός” εθνοφυλετισμός.


Αν τυχόν ο κ. Πούτιν ήθελε να κάνει Γέροντά του ένα Αγιορείτη ηγούμενο σε ένα και μόνον θα απέβλεπε. Να αλώσει το Αγιον Ορος και να το καταστήσει έδαφος της “Αγίας Ρωσίας”, όπως με θρασύτητα δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων κατά την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος. Μιλάμε δηλαδή για συνέργεια σε καθαρή Θεομπαιξία. Δεν πηγαίνουμε να εξομολογηθούμε για να εξυπηρετήσουμε πολιτικές σκοπιμότητες!!! Για όνομα του Θεού!


Προσεποιήθη ο πολυπράγμων Μητροπολίτης ότι αγνοεί ότι το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος είναι Ελληνικό μοναστήρι στο οποίο ασκούνται Ρώσοι Ορθόδοξοι και το οποίο εκκλησιαστικά ανήκει στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όχι ρωσικό μοναστήρι το οποίο εκκλησιαστικά ανήκει στη δικαιοδοσία του Πατριάρχη της Μόσχας και έτσι το ενέταξε “εν αφελότητι εθνοφυλετικής καρδίας” στα όρια της “Αγίας Ρωσίας”.


Αλίμονον αν ο Ηγούμενος Εφραίμ ήταν πρόθυμος να παίξει το χαρτί του “Πανρωσικού” εθνοφυλετισμού και να υποσκάψει τη Μητέρα Εκκλησία! Αγιορείτης ηγούμενος ων, να καταστεί μητραλοίας όταν μάλιστα κατάγεται από την τουρκοκρατούμενη Κύπρο και ξέρει στο πετσί του τι σημαίνει Τούρκος.


Γι’ αυτό με συναισθήματα βαθύτατης αγαλλίασης διάβασα τη διάψευση της κακόβουλης είδησης σε βάρος του π. Εφραίμ από ιστοσελίδες και μερίδα του τύπου ότι δήθεν πήγε στη Ρωσία για να εξομολογήσει τον Ρώσο πρωθυπουργό.


Θεωρώ την κακοήθη διάδοση ως εκδήλωση της προσπάθειας ορισμένων να διασύρουν και να εξευτελίσουν και να υποσκάψουν με κάθε τρόπο τον Σεβαστό Γέροντα. Σιγησάτω του λοιπού πάσα σαρξ κακοήθης. Οι μόνοι αρμόδιοι - ο π. Εφραίμ και η Μονή Βατοπαιδίου - διαβεβαιώνουν, με επίσημη ανακοίνωση, ότι ΔΕΝ αληθεύει ότι ο Αγιος Καθηγούμενος πήγε στη Μόσχα για να εξομολογήσει τον πρωθυπουργό της Ρωσίας.


Παρακαλούμε τους γνωστούς άγνωστους να αφήσουν το μοναστήρι να επιτελέσει απερίσπαστο το έργο του χωρίς παράσιτα, ψεύδη και συκοφαντίες που επιζητούν να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της Μονής και του Καθηγουμένου της.


Να το πούμε διαφορετικά; “Τελεβάντικα”; Τον Ρουσόπουλο τον έφαγαν με την υπόθεση Βατοπαιδίου! Τον Καραμανλή τον γκρέμισαν με την υπόθεση Βατοπαιδίου που βάφτισαν σκάνδαλο. Δεν αφήνουν επιτέλους το μοναστήρι ήσυχο να επιτελέσει το έργο του; Ελεος!


Παραθέτουμε στη συνέχεια το δημοσίευμα που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****



ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ:

“Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΔΕΝ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

===============


Ως «αναληθές» χαρακτηρίζει δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, περί του ταξιδιού αστραπής του Ηγουμένου γέροντος Εφραίμ στην Ρωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, φέρεται να ταξίδεψε στη Ρωσία και να συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας πριν από ένα μήνα.

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο γέροντας Εφραίμ μετέβη στη χώρα με αεροσκάφος που μίσθωσε η ρωσική κυβέρνηση και εξομολόγησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» σε επικοινωνία που είχε με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το εν λόγω θέμα.

Εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου μιλώντας στη «Romfea.gr», μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ δεν ταξίδεψε στην Ρωσία, όπως αναληθώς και παραπλανητικώς ειπώθηκε στο εν λόγω δημοσίευμα».


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment