Friday, February 4, 2011

ΝΕΑ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ




ΝΕΑ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Ακούστε και θαυμάστε τη νέα απύθμενη υποκρισία του Βατικανού. Ο Πάπας Βενέδικτος, λέγει η ανακοίνωση του Βατικανού, δεν μπορεί να δωρίσει τα όργανά του για μεταμοσχεύσεις παρόλον ότι ως Καρδινάλιος Ιωσήφ Ράτνσινγκερ (πριν την εκλογή του σε Πάπα) ο κ. Βενέδικτος είχε δηλώσει δωρητής οργάνων και ήταν υπέρμαχος της σταυροφορίας υπέρ της δωρεάς οργάνων!!!


Πριν την εκλογή του, λέγει το Βατικανό, ήταν πολίτης (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καλά δεν ήταν καρδινάλιος;) αλλά μετά την εκλογή του ως Πάπας ανήκει στην Εκκλησία!!! Δηλαδή οι καρδινάλιοι δεν ανήκουν στην Παπική Εκκλησία; Μόνον ο Πάπας ανήκει; Και μετά μας κατηγορούν οι Οικουμενιστές επειδή θεωρούμε ανθρωποκεντρικό σύστημα και οργάνωση απύθμενης υποκρισίας και όχι Εκκλησία τον Παπισμό.


Σε κάθε περίπτωση ο “Αγιότατος” Πάπας της Ρώμης μπορεί να είναι βέβαιος ότι ούτε ως Πάπας, ούτε ως καρδινάλιος υπήρξε ποτέ μέλος της Εκκλησίας αλλά επιφανές μέλος μιας παναίρεσης που πρόσβαλε το χριστιανισμό και τον εξέθεσε στη χλέυη των αθέων με την υποκρισία και τη βία και τις αιρέσεις και το αντιχριστιανικό πνεύμα που τον χαρακτηρίζουν.


Ας κρατήσει τα όργανά του ο Πάπας! Δεν χρειάζεται να τα δωρίσει. Τη μετάνοιά του για τις αιρέσεις που πρεσβεύει και τη συνεισφορά του για τη διαστρέβλωση του χριστιανισμού μπορεί να τα προσφέρει εν μετανοία στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Και τα υπόλοιπα Ιησουίτικα ότι ως καρδινάλιος δεν υπάρχει πρόβλημα να δώσει τα όργανά του αλλά όταν εκλεγεί Πάπας δεν μπορεί να τα δωρίσει ας τα αφήσει κατά μέρος γιατί προκαλούν εμετική αηδία σε κάθε νουνεχή άνθρωπο.


Παραθέτουμε την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ

ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ!!!

=========


Παρά το ότι ως καρδινάλιος ο Τζόζεφ Ράτσινγκερ ήταν δωρητής οργάνων, έχοντας μάλιστα τη σχετική κάρτα, μετά την εκλογή του Βενέδικτου Ιστ' ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν μπορεί να τα δωρίσει, αποφάνθηκε το Βατικανό.


Το σώμα του Πάπα ανήκει μετά το θάνατό του στην Εκκλησία διευκρίνισε το Βατικανό και ο σεβασμός σε αυτό θα ήταν δυσχερέστερος αν είχε προηγηθεί μία δωρεά.


Πριν την εκλογή του ως Πάπα, ο καρδινάλιος Ράτσινγκερ ήταν υπέρμαχος της δωρεάς χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα σαν μία «πράξη αγάπης». Αυτή η στάση του τότε καρδινάλιου παρακίνησε Γερμανό γιατρό να ζητήσει τη στήριξη του Πάπα σε καμπάνια υπέρ της δωρεάς.


Ωστόσο, εξηγεί ο Guardian, η κίνηση δυσαρέστησε το Βατικανό. «Η κάρτα του δωρητή», εξήγησε ο γραμματέας του Βενέδικτου, «κατέστη de facto άκυρη μετά την εκλογή του».


«Σαν πολίτης έκανε μία επιλογή πριν από πολλά χρόνια, αλλά τώρα έχει έναν διαφορετικό ρόλο», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”,


Τα Νέα

2 comments:

  1. κύριε Τελεβάντε πάπας είναι ότι θέλει κάνει!Να κάνει και επίσημο βατικάνειο δόγμα την απόφασή του,μπάς και αλάξει γνώμη αύριο και τα δώσει σε κανέναν πιστό του και την δεί πάπας ο ασθενής επηδεί θα πάρει τα συκώτια του και τα νεφρά του...και να έχουμε πρόβλημα πάλι με δυό "αλάθητους"τρελούς!!!

    ReplyDelete