Friday, February 4, 2011

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ"



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ!


ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Εύλογα τα ερωτήματα που θέτει το καλό ιστολόγιο “Αναβάσεις”. Να σημειώσουμε μόνον ότι πολλοί ιεράρχες μίλησαν ήδη πολύ καθαρά και εξήγησαν ότι δεν θα δεχθούν το ηλεκτρονικό φακέλλωμα.


Να παρατηρήσουμε επίσης ότι το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες ήταν απλή παρωνυχίδα σε σύγκριση με τα δεσμά της ηλεκτρονικής φυλακής που μας ετοιμάζουν με τις διάφορες κάρτες που θα εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και θα καταστρατηγούν την πνευματική του ελευθερία.


Οι πιστοί αλλά και κάθε δημοκρατικός και αξιοπρεπής άνθρωπος πρέπει να δώσει το παρόν του στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος, που θα μιλήσει ο π. Σαράντης.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο του ιστολογίου “Αναβάσεις” που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πανω σχολίου.


*****


ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ;

========


Βλέπουμε (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: εννοεί στο βίντεο που παραθέτει) όλους τους ιεράρχες μας μαζί στο βάθρο, να συμμετέχουν για ένα θέμα που ωχριά μπροστά στην σημερινή τραγικότητα που μας περιμένει.


Τότε ήταν όλοι πάνω στην εξέδρα διαμαρτυρόμενοι για την «μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητές μας». Ένα θέμα που μοιάζει ασήμαντο, μπροστά στα ηλεκτρονικά δεσμά που απλώνονται στο σημερινό άνθρωπο.


Σήμερα που έχουν να κάνουμε με την ολική φυλάκισή του στα άνομα δεσμά της παγκόσμιας κυβέρνησης γιατί λείπουν από το βάθρο; Τι άλλαξε τόσο μέσα σε δέκα μόλις χρόνια;


Πού είναι οι ιεράρχες μας;


Η ηλεκτρονική φυλακή είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Η Κάρτα του Πολίτη θα φέρει το σφράγισμα, σε πολύ σύντομο διάστημα, το οποίο ίσως και να μην χρειάζεται απαραίτητα.



Για πρώτην φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας φτάνουμε και χωρίς το χάραγμα στο: «ίνα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλείσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού!!!»


ΠΗΓΗ:


Αναβάσεις

1 comment:

  1. π. Σαράντη, το χρήμα πολλοὶ εμίσησαν, την δόξαν ουδείς!

    ReplyDelete