Tuesday, February 8, 2011

Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΣΟΥ


Συγχαίρουμε θερμά το Μακαριότατο για τη σπουδή που επέδειξε για να μην αφήσει χαραμάδα αμφιβολίας για τις προθέσεις του να μην καταργήσει το ράσο των κληρικών.

Ετσι πρέπει να γίνεται πάντοτε. Οταν κάτι δεν αληθεύει το διαψεύδουμε αμέσως. Δεν το αφήνουμε να πλανάται ως ενδεχόμενο για να αποφεύγεται ο αναπόφευκτος και αχρείαστος σκανδαλισμός.

Ο ιερέας, στη συνείδηση των πιστών, είναι ενδεδυμένος το τίμιο ράσο.

Και έτσι πρέπει να παραμείνει για να παραμείνει αμείωτος και ο σεβασμός που δείχνει ο λαός μας προς τους ιερείς.


Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ
ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΣΟΥ
===========

Ανακοίνωση διάψευση εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για δημοσίευμα που αναφερόταν για τους κληρικούς που παράλληλα με το λειτούργημά τους ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα.
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προς αποφυγήν παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε οιοσδήποτε εκ των συνεργατών του, πρότεινε ή αποδέχτηκε την κατάργηση του ράσου για όσους, παράλληλα με το λειτούργημα του κληρικού, ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα συμβατή φυσικά με αυτό».
Κλείνοντας, υπογραμμίζει: «Όμως σε περιπτώσεις ειδικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα αυτή του ιατρού χειρουργού, το όλον ζήτημα κρίνεται εξατομικευμένα και κατ’ οικονομίαν όπως άλλωστε συνέβαινε και στο παρελθόν».

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment