Saturday, February 5, 2011

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ- Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ

========


Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Κωστόπουλου, Ιεροκήρυκος Πατρών, Ο Παπισμός είναι αίρεση, Αγία Γραφή - Οικουμενικές Σύνοδοι - Θεοφόροι Πατέρες το ομολογούν, Πάτρα 2003, Β΄έκδοση, σσ. 222.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Γνωστός σε όλους ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος από τα περισπούδαστα βιβλία του και την πλούσια ποιμαντική δράση του.


Στο παρόν πόνημα, που εξεδόθη το 1996, αναπτύσσει ιστορικοκανονικά και δογματικά τις αιρέσεις του Παπισμού και αποδεικνύει με πλούσιες παραπομπές και ερμηνευτικές αναλύσεις τις αιρέσεις που πρεσβεύει το Βατικανό.


Πραγματεύεται κυρίως τις αιρέσεις που έχουν σχέση με τα παπικά δόγματα (πρωτείο και αλάθητο), το Filioque και την κτιστή χάρη.


Η Α΄ έκδοση του βιβλίου του π. Κύριλλου εξαντλήθηκε γρήγορα και στη Β΄έκδοση, που εξεδόθη το 2003, ο σεβαστός συγγραφέας εμπλούτισε το περιεχόμενό της.


Το έργο μεταφράστηκε ήδη στα Ρωσικά και στα Αγγλικά.


Πρόκειται για καλογραμμένο βιβλίο, καλαίσθητη έκδοση, εμπεριστατωμένο επιστημονικά σύγγραμμα και ταυτόχρονα προσιτό στο ευρύ κοινό.


Η πόλη της Πάτρας είναι μια πόλις με πολλή ευσέβεια και παραδοσιακό φρόνημα. Μορφές άγιες όπως οι π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, μακαριστός Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Τσαντίλης (μετέπειτα Μητροπολίτης Υδρας) και πολλοί άλλοι δούλεψαν για δεκαετίες συστηματικά και με φόβο Θεού και άφησαν φανερά τα σημάδια της άγιας παρουσίας τους.


Να συγχαρούμε θερμά τον σεβαστό Γέροντα και να ευχηθούμε να συνεχίζει άοκνος τη διακονία και την εν Χριστώ Ιησού ομολογία του.




No comments:

Post a Comment