Thursday, February 3, 2011

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ




















Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Οι άθεοι που μας κυβερνούν το ομολογούν πια ξεδιάντροπα από των δωμάτων.

Πολλή φαιά ουσία σπαταλήθηκε από όλους μας για να αποδείξουμε το οφθαλμοφανές και αυτονόητο.

Ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου είναι το όργανο του ΠΑΣΟΚ για να εκδιώξει την Εκκλησία από τα σχολεία και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο συνωμότης των άθεων κυβερνώντων για να αποχριστιανοποιήσουν το μάθημα των θρησκευτικών και για να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία από τη ζωή του ευλογημένου μας Γένους.

Αν και μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις της κυρίας υπουργού στο London School of Economics ότι η κυβέρνηση προωθεί το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και ότι είναι αποφασισμένη να μετατρέψει το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό δεν ξεσηκωθεί η Ιεραρχία για να σταματήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον κ. Γιαγκάζογλου τότε είμαστε άξιοι των όσων θα επαλουθήσουν με αναπόδραστη νομοτέλεια.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ
==========

Υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, τάχθηκε η Υπουργός Παιδείας, διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας όμως ότι χρειάζεται προσοχή ο τρόπος με τον οποίο θα επέλθει ο διαχωρισμός. Ερωτώμενη για το θέμα αυτό, η Υπουργός σχολίασε ότι η σωστή απάντηση στο δίλημμα είναι «ναι».
Κατά τη διάρκεια διάλεξής της στο London School of Economics, όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάκαμψη της Ελλάδας», η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε και για το μάθημα των Θρησκευτικών, αναφέροντας ότι θα απαλλαχθεί από Εκκλησιαστικές επιρροές και θα αναφέρεται πλέον σε όλες τις Θρησκείες.
ΠΗΓΗ:
Αναγραφές,
Με πληροφορίες από το skai.gr

2 comments:

  1. Χωρισμός;Μα αφού ποτέ δεν υπήρξε γάμος!Η πολιτεία το βιολί της και η Εκκλησία το βιολοτσέλο της!

    ReplyDelete