Thursday, February 3, 2011

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ












ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής δίνει ελπίδες ότι η Εκκλησία θα τηρήσει τη δέουσα στάση στο θέμα της “κάρτας του πολίτη”.

Τι θα συμβεί και ποια στάση θα ακολουθήσει τελικά η Εκκλησία και ειδικά ο Αρχιεπίσκοπος θα φανεί στη συνέχεια.

Να παρακαλέσουμε το Μακαριότατο να μην απογοητεύσει τους πιστούς για μια ακόμη φορά και σε αυτό το θέμα.

Ποτέ η Εκκλησία στη μακραίωνα Ιστορία της δεν έλειψε από τους αγώνες της ελευθερίας του έθνους μας.

Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα αποδεικνύεται ότι ζούμε στον αστερισμό των Wikeleaks. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως εχέγγυο για διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας του ανθρώπου με το οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρονικό φακέλλωμα.

Αν οι μυστικές υπηρεσίες των πιο προηγμένων τεχνολογικά χωρών του κόσμου σήκωσαν ψηλά τα χέρια και παραδέχθηκαν δημόσια ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν ακόμη και τα πιο ευαίσθητα στοιχεία που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια της πατρίδας τους θα ήταν πράξη απίστευτης αφέλειας να δεχθούμε ως φέρεγγυα την εγγύηση του κ. Ραγκούση ότι στη δική μας περίπτωση η ασφάλεια θα είναι εξασφαλισμένη.

Επομένως ούτε αν έχει, ούτε αν δεν έχει το 666 στον κωδικό της η ηλεκτρονική κάρτα δεν πρέπει να γίνει δεκτή.

Σε όλους τους αγώνες του ευλογημένου μας Γένους η Ορθόδοξη Εκκλησία πρωτοστάτησε. Τώρα που απειλείται πνευματικά και όχι μόνον υλικά η ελευθερία του ανθρώπου η Εκκλησία θα καταθέσει τα όπλα και θα συμμαχήσει με τα όργανα και τα εργαλεία της παγκοσμιοποίησης;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχόλιου.

*****

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
==========

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη" και συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιστού λαού, έχοντας δηλώσει ήδη τις σχετικές επιφυλάξεις του.
Αναμένει δε τη διαμόρφωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του όλου νομοθετικού πλαισίου για την τελική τοποθέτησή του, διαβεβαιώνοντας ότι προέχει ο απόλυτος σεβασμός στο ανεπανάληπτο και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.
Αυτή άλλωστε είναι και η ξεκάθαρη στάση σύσσωμης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, με απόφασή της, έχει αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη των σχετικών ζητημάτων που ανακύπτουν με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων της Θεολογίας, της Νομικής και της Πληροφορικής.

ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment