Saturday, September 4, 2010

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ: ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ





ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ: ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Είναι καθολική η πεποίθηση ότι συνιστά τεράστιο σκάνδαλο η παρουσία του Μεσσηνίας Χρυσόστομου (Σαββάτου) στο σώμα της Ιεραρχίας.

Δεν υπάρχει απολύτως καμιά δικαιολογία για τη μη καθαίρεσή του.

Εκφράζει αιρετικές απόψεις "γυμνή τη κεφαλή" στη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας.

Υποστηρίζει όλους τους αντιχριστιανικούς νόμους των άθεων κυβερνώντων που αποσκοπούν στον απογαλακτισμό του ευλογημένου μας Γένους από την Εκκλησία.

Διακρίνεται για παντελή έλλειψη ιεροπρέπειας.

Είναι δεσποτικός, άδικος, θρασύς και είρωνας.

Είναι διαστροφέας της αλήθειας και συκοφάντης όπως απέδειξε με όσα έκανε για να προωθήσει τον Ιερώνυμο Λιάπη το χειρότερο Αρχιεπίσκοπο που έχει (ή θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει) η Εκκλησία της Ελλάδος ως ηγέτη.

Μάρτυρας του αντιευαγγελικού ήθους του είναι και η θρασύτητα, η διαστροφική μανία και το συκοφαντικό μένος που έδειξε προς τον ομολογητή Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ αλλά και προς τον διαπρεπή δογματολόγο κ. Τσελεγγίδη θεολόγο ακέραιου ορθόδοξου ήθους και σπάνιας κατάρτισης.

Υποστηρίζει τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε πολυπολιτισμικό και θρησκειολογικό.

Με άλλα λόγια προτιμά τα παιδιά μας αντί να μαθαίνουν για την ορθόδοξη πίστη μας, για το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους να μαθαίνουν για τον Αλλάχ, το “Ιερό Κοράνιο” και τη Θεά Κάλι.

Υποστηρίζει τις εκτρώσεις.

Είχε τη θρασύτητα και την κακοήθεια να ειρωνευτεί με χυδαιότητα και ευτέλεια το μαρτυρικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο που σηκώνει για 36 χρόνια το σταυρό του μαρτυρίου.

Δεν ξέρουμε το λόγο βέβαια.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αγιος Αττικής δεν λέρωσε τα ράσα του.

Δεν απέκτησε αργυρό ή χρυσίο.

Ζει για το Χριστό. Οχι για το χρυσό.

Δεν έχει βαρβαρικό ήθος.

Ούτε συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος που προσβάλλει το ράσο και την αρχιερωσύνη.

Επιπλέον! Ο προβατόσχημος λύκος της Καλαμάτας υποστηρίζει το Νεοβαρλααμισμό.

Επίσης με την τακτική που ακολουθεί οδηγεί το μοναχισμό της Μητρόπολής του σε ασφυξία.

Με άλλα λόγια συμπεριφέρεται, όχι ως αρχιερεύς του Θεού του Υψίστου, αλλά ως λύκος βαρύς που επέπεσε με πρωτοφανή βαρβαρότητα (αυτή η βαρβαρότητά του σκανδαλίζει αφάνταστα!) ως μονιός άγριος στον αμπελώνα του Κυρίου.

Υπάρχει έστω και ένας λόγος που ο αλλοτριοεπίσκοπος της Καλαμάτας, ο προβατόσχημος αυτός λύκος διατηρεί το επισκοπικό αξίωμα;

Πολλώ μάλλον που εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδας στο διάλογο με τους Παπικούς, αφού έχει παπικό φρόνημα και εμφορείται από λατινικές δοξασίες;

Είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να καθαιρεθεί και να επανέλθει στην τάκη των μοναχών. Ανυπερθέτως.

Παράλληλα πρέπει να εκδιωχθεί κλωτσηδόν από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Προσβάλλει την κοινή λογική η παρουσία του Μεσσηνίας στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι εντελώς απαράδεκτο Καθηγητής της συστηματικής θεολογίας να κηρύσσει “γυμνή τη κεφαλή” αιρέσεις και όμως να εξακολουθεί να διδάσκει τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών τα δόγματα της πίστης μας.

Και ας μη στεναχωριέται κανείς για το τι μέλλει γενέσθαι στο Σεβασμιότατο αν καθαιρεθεί και εκδιωχθεί από τη Θεολογική Σχολή.

Δεν πρόκειται να μείνει άνεργος ή στο περιθώριο!

Εχει λαμπρό μέλλον!

Το Βατικανό είναι έτοιμο να τον ανυψώσει στο αξίωμα του Καρδιναλίου με το όνομα Βησσαρίωνας Β΄!

5 comments:

  1. Nα μαζέψουμε υπογραφές μιά που έχει τόσα μαζεμένα;Ένας Ιεράρχης που τον ρώτησα τί θα γίνει με το θέμα του αλοτριοεπίσκοπου.Μου είπε θα το "δούνε μετά το θέμα,στην επόμενη συνεδρίαση"!"Έχουμε τις αντιρήσεις μαςγια τον εν λόγω Επίσκοπο"!Τον ρώτησα εάν υπάρχει κάποια πλειοψηφία Ιεραρχών που έχει τις εν λόγω αντιρήσεις και μου απάντησε "μεγάλη πλειοψηφία Ιεραρχών"...Τώρα να δούμε τί θα δούμε!Πάντως όλοι γνωρίζουμε ότι του κάνουν "πλάτες"ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πατρειάρχης και ο Πάπας(αυτή η Τριανδρία είναι πολύ ισχυροί εν το κόσμο τούτο).Να δούμε και ο Ύψιστος που είναι Άγιος Ισχυρός και Αθάνατος τί θα αποφασίσει...

    ReplyDelete
  2. Αφού έχουν την πλειοψηφία Παναή ας μην αφήνουν τον Αρχιεπίσκοπο να τους σέρνει από τη μύτη.

    Επίσκοποι είναι όχι γαλοπούλες για να τους παίρνει όπου θέλει ο Μακαριότατος με το ραβδί του.

    ReplyDelete
  3. Nα βάλουμε καλό λογισμό;Τον ανέχονται τον Αρχιεπίσκοπο το ίδιο και τον Μεσσηνίας.Όμως θα ήθελα να ξέρω ο Ναυπάκτου,ο Πειρεώς,ο Θεσσαλονίκης,ο Μεσσογέας,και άλλοι "καλοί"Επίσκοποι τί λένε για το συγκεκριμένο θέμα!Πόση ανοχή σε έναν αλοτριοεπίσκοπο που τον ελέγχει και η πιό άσημη γιαγιούλα Χριστιανή;

    ReplyDelete
  4. Ξύρισμα κόντρα άμεσα!!!!

    ReplyDelete
  5. Ἀδελφοί μου, ἀλήθεια πιστεύετε ὅτι οἱ σημερινοὶ Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος θὰ καθαιρέσουν τὸν Μεσσηνίας ἤ ὅποιον ἄλλον -μὲ ἐξαίρεσι τοὺς ἀπειροελαχίστους παραδοσιακοὺς Ὀρθοδόξους Ἀρχιερεῖς; Μά, ἄν τὸ πράξουν, θὰ εἶναι σὰν νὰ καθαιροῦν ἐαυτούς!

    ReplyDelete