Thursday, September 16, 2010

"ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ" Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ




ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΨΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΚΥΟΦΟΡΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ 2;



"ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ" Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Του Βάσου Βασιλείου

============

Για λαικισμό μίλησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος σχολιάζοντας την αποκάλυψη για τα στοιχεία-μαϊμού με τη φορολόγηση της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι γνώριζε πως η Εκκλησία δεν χρωστούσε τίποτε στον Φόρο Εισοδήματος και ανέφερε ότι το θέμα ήταν λαϊκίστικο. Πρόσθεσε πως για να σταματήσει αυτό το λαϊκισμό πήγε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που τον καλύπτει το Σύνταγμα δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο. Τώρα, συνέχισε, έρχονται οι ίδιοι οι αρμόδιοι του Φόρου Εισοδήματος και παραδέχονται ότι τελικά η Εκκλησία δεν χρωστά χρήματα.

Στις δηλώσεις του που έγιναν χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακος, ο Αρχιεπίσκοπος κλήθηκε να σχολιάσει θέμα που μεταδόθηκε από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό (ΜΕΓΑ) σύμφωνα με το οποίο το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων έδωσε λάθος στοιχεία στη Γενική Ελέγκτρια, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα και στην τελευταία της Έκθεση. Όπως υπεστήριξε ο Μακαριότατος, ο προϊστάμενος του Φόρου Εισοδήματος γνώριζε ότι τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία δεν ήταν πραγματικά.

Πρόσθεσε δε, πως «ένας από τους λόγους που ο ίδιος ο προϊστάμενος του Φόρου Εισοδήματος συναινούσε και εισηγείτο στο Υπουργείο Οικονομικών να δεχθεί τη συμφωνία κράτους - Εκκλησίας του 2005, ήταν για να του δοθεί η ευκαιρία να απαλείψει όλα αυτά τα εικονικά, όπως τα χαρακτήρισε, ποσά. Το ξέραμε ότι δεν χρωστούσαμε, είπε. «Εμείς», συνέχισε, «λέγαμε ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, το θέμα ήταν λαϊκίστικο και δεν επιθυμούσαμε να κάνουμε λαϊκισμό. Και για να σταματήσω αυτό το λαϊκισμό πήγα ξεπίτηδες στην Επιτροπή της Βουλής και δήλωσα ότι από τη στιγμή που με καλύπτει το Σύνταγμα δηλώνω ότι δεν πρόκειται να δώσω ούτε ένα ευρώ. Τους το ξεκαθάρισα. Ηρθαν τώρα οι ίδιοι και παραδέχονται ότι η Εκκλησία δεν τους χρωστά», συμπλήρωσε.


ΠΗΓΗ:

Ακτίνες,

Φιλελεύθερος


No comments:

Post a Comment