Wednesday, September 29, 2010

ΝΕΑ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε.




ΝΕΑ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Και νέο ολίσθημα του ΙΣΚΕ! Ακόμη μια αξιοθρήνητη “συνδικαλιστική” ανακοίνωση χωρίς καμία αναφορά στα όσα αντιχριστιανικά και αντεθνικά συμβαίνουν στην Εκκλησία και την πατρίδα μας.

Δεν μπορούσαν άραγε παράλληλα με τα όποια συνδικαλιστικά αιτήματα να κάνουν αναφορά και για τον απηνή διωγμό του μαθήματος των θρησκευτικών από τους άθεους κυβερνώντες;

Δεν έπρεπε να αρθρώσουν λόγο για την αδικία στη Μητρόπολη Αττικής;

Δεν έχουν να πουν τίποτα για τις οικουμενιστικές και Νεοβαρλααμικές ασχημίες;

Δεν βλέπουν ότι η “Νέα Εποχή” έχει διαβρώσει τα πάντα;

Το θέμα της “Κάρτας του Πολίτη” δεν έπρεπε να τους απασχολήσει;

Δεν έχουν άποψη για τους αντιχριστιανικούς νόμους που ψηφίζονται που ανατινάζουν τα θεμέλια της οικογένειας;

Λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν νομίζω ότι η κατάσταση του ΙΣΚΕ είναι ιάσιμη. Συμφωνώ με την ανακοίνωση ότι πρέπει να εγγραφούν όλοι οι κληρικοί στον Ι.Σ.Κ.Ε.! Ο λόγος; Ούτως ώστε στις επόμενες αρχαιρεσίες να εξώσουν τους συνδικαλιστές και να τους αντικαταστήσουν με αγωνιστές κληρικούς που πονούν αληθινά την πίστη και την πατρίδα μας.

Μέχρι ποιος προήδρευσε και γιατί της συνεδρίας τους θεώρησαν σκόπιμο να αναφέρουν αλλά για τα θέματα που που πυορροούν στην Εκκλησία και στην πατρίδα μας δέν έχουν να πουν λέξη!

Εκτός από ένα! Το ότι υπάρχουν υπέργηροι Μητροπολίτες! Δεν καταλάβαμε καλά! Μήπως ενεργούν καθ’ υπόδειξη το Αρχιεπισκόπου και του Ζακύνθου για τον καθορισμό ορίου ηλικίας για τους επισκόπους; Δεν θα έπρεπε καλύτερα να ενδιαφέρονται για το ποιοι καταλαμβάνουν και με ποιες προυποθέσεις τους θρόνους που κενώνονται; Μόνον για το αντικανονικό όριο ηλικίας των επισκόπων ενδιαφέρονται;

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΙΣΚΕ για να αντιληφθούν οι αναγνώστες το μέγεθος του προβλήματος.

****

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
=========

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. συνήλθε σε συνεδρία για το μήνα Σεπτέμβριο την 27-9-2010 υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου του, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη Κατωπόδη, λόγω απουσίας στο Εξωτερικό του Προέδρου του Αιδεσιμολ. Πρωτ/ρου Γεωργίου Σελλή και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.
Τό Δ.Σ. αφού ενημερώθηκε από τον Προεδρεύοντα π. Ιωάννη Κατωπόδη, διά την αρνητική απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στό αίτημα του Ι.Σ.Κ.Ε για την προαιρετική συνταξιοδότηση των Κληρικών στό 65ον έτος αντί του 70ου που ισχύει σήμερα, επικαλούμενο τον ισχύοντα Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε να ζητήσει από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του ως άνω Καταστατικού Χάρτου και την ικανοποίηση ούτω, γιά βιολογικούς κυρίως λόγους πολλών Κληρικών.
Κατά την ως είρηται συνεδρία αποφασίστηκε να αποσταλούν έγγραφα προς την Ιερά Σύνοδο
1ον) Διά την ει δυνατόν πιστή εφαρμογή των Συνοδικών Εγκυκλίων από όλες τις Μητροπόλεις, διά την ομοιόμορφον τέλεσιν των Ιερών Μυστηρίων και των λοιπών Ιερών Ακολουθιών, και την ει δυνατόν προσεκτικοτέρα επιμέλεια των Διπτύχων έτους 2011 με σκοπό να αποφευχθούν τα κατ’ έτος πολλά λάθη και οι παραλείψεις αυτών.
2ον) Να ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο κατόπιν πολλών πληροφοριών, διά τα πολλά προβλήματα διαποίμανσης ορισμένων Ιερών Μητροπόλεων υπηρετούντων σ’ αυτές υπεργήρων και ασθενούντων Επισκόπων, με σκοπό αφ’ ενός μεν να προστατευθούν οι θεσμοί ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ αφ’ ετέρου δε να διαφυλαχθεί η υστεροφημία εκάστου υπεργήρου ή ασθενούντος Επισκόπου.
Τέλος το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε., ενημερώνει τους Κληρικούς ότι δεν υφίσταται πρόβλημα από το λεγόμενο ¨ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨ διά τους Εφημερίους, όπως αρχικά είχε διατυπωθεί από ορισμένους Κληρικούς, αντίγραφο του οποίου παρουσίασε στη συνεδρία ο Προεδρεύων με σκοπό να ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε. και κατ επέκταση να καθησυχάσει τους Κληρικούς, τους οποίους και ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε., αγρυπνά και αγωνίζεται διά την επίλυση των προβλημάτων του Ιερού Κλήρου, αλλά ζητά την ει δυνατόν καθολική συμμετοχή και εγγραφή των Κληρικών στον Ι.Σ.Κ.Ε. για την από κοινού καλυτέρα αντιμετώπιση αυτών.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment