Saturday, September 18, 2010

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ





ΚΥΤΑΞΤΕ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!


ΑΝΤΙΘΕΤΑ! ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΟΥΣ.


ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ) Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΓΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !


ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΦΡΟΝΗΜΑ!;



ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

ΘΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

========


Η Κυβέρνηση της Μόσχας στα επόμενα χρόνια με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, θα κατασκευάσει στην Μόσχα διακόσες νέες Εκκλησίες.

Να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι περιοχές για την κατασκευή των νέων ενοριών, θα καθοριστούν στο τέλος του 2010.

Ο Επίσκοπος Ποντόλσκ, ερωτηθείς ποιος ήταν εκείνος που ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή, τόνισε ότι «το έργο ξεκίνησε από το Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ο οποίος ζήτησε να εξετάσουν την δυνατότητα ανέγερσης νέων Εκκλησιών στην Μόσχα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι υπάρχουν λίγες εκκλησίες σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού.»

«Σαράντα χιλιάδες Μοσχοβίτες έχουν ένα ναό, ενώ ορισμένες περιφέρειες, έχουν ένα ναό για κάθε 3.000 άτομα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Τύχων.

Επίσης, ο κ. Τύχων τόνισε: «Το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζεται «πρόσβαση στην Εκκλησία» και είναι πραγματικά σημαντικό για όλα τα κοινωνικά στρώματα, χωρίς καμία εξαίρεση στον ορθόδοξο πληθυσμό.»

«Ένα άλλο ζήτημα – η ανάγκη να ενισχυθεί η εκκλησία ως διακονία – το οποίο επανειλημμένα έχει πει και ο Πατριάρχης. Η Εκκλησία σήμερα δεν πρέπει να εκτελεί μόνο λατρευτικές τελετές, αλλά να συμμετέχει και στην κοινωνική ζωή, βοηθώντας όλους όσους έχουν ανάγκη. Οι νέες Εκκλησίες πρέπει να συμβάλουν σ΄ αυτό. Πρέπει να γίνουν κοντά στις Εκκλησίες, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά κέντρα, για να είναι πόλος έλξης για τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ποντόλσκ.

Όσον αφορά το χώρο που θα χτιστούν οι Εκκλησίες, ο Επίσκοπος Τύχων τόνισε ότι «όπως ανέφερα, οι ναοί πρέπει να είναι σε κεντρικό μέρος, έτσι για να βολεύει τους πάντες. Πρέπει ανά πάσα στιγμή να μπορώ να πάω στο ναό να προσευχηθώ, να ανάψω ένα κερί, να μιλήσω με έναν ιερέα και να λάβω ευλογία.»

Ερωτηθείς ποιος θα χρηματοδοτήσει το εν λόγω πρόγραμμα, ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων υπογράμμισε, ότι «αυτό δεν θα επιβαρύνει τους Μοσχοβίτες φορολογούμενους. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξουν και ευεργέτες, αλλά και απλοί πιστοί πολίτες, οι οποίοι θα θέλουν να συμβάλουν στην πνευματική αναγέννηση του λαού μας. Ήδη υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν σ΄ αυτό το θεάρεστο έργο.»

Τέλος, ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, αναφέρθηκε και στην αρχιτεκτονική των Εκκλησιών.

Συγκεκριμένα τόνισε, ότι «σκεφτόμαστε να υπάρχουν δύο τύποι ναών δηλαδή για 300 και 500 άτομα. Όσον αφορά την εξωτερική να εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση, οι ναοί αυτοί θα είναι μοναδικοί και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής»

«Αυτή την στιγμή έχουν γίνει μακέτες για περίπου τριάντα Εκκλησίες, οι οποίες είναι θαυμάσια έργα. Δίπλα από κάθε ναό θα κατασκευαστεί σπίτια για τον ιερό κλήρο, καθώς και σχολείο με βιβλιοθήκη. Επίσης, αίθουσα για την νεολαία και κοινωνικών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο Επίσκοπος Τύχων.

Κλείνοντας, τόνισε: «Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται εντός τριών ετών, και με την χάρη του Θεού να ολοκληρωθεί με επιτυχία.»


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment