Sunday, September 19, 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010






ΣΧΟΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Κύριε δος μοι το χάρισμα των δακρύων-

Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης)

_______________


Ευχαριστούμε τον κ. Νάνη για την πληροφορία ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος γηροκομούσε ο ίδιος τον προκάτοχό του καθώς και την άγνωστη σε πολλούς αναφορά για το πάνδημο πένθος στην κηδεία του.


Οσο για τη χριστιανική του αγάπη να αναγνωρίσει ότι αγωνίζομαι για την κανονική τάξη πιστέψτε με δεν είναι αλήθεια.


Ολα όσα γράφω και λέγω για τον Οικουμενισμό, το Νεοβαρλααμισμό και για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που υφίσταται ο πολύπαθος Μητροπολίτης Αττικής για 36 χρόνια τώρα, παρά πάσαν έννοια ηθικής και δικαίου, τα κάνω μόνον για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Για να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος.


Δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κανείς που με ακούει αλλά από την άλλη δεν κάνει να σιωπούμε όταν τα δόγματα της πίστης μας διαστρέφονται, η αδικία εμπεδώνεται και η αλήθεια στραπατσάρεται.


Επ' ευκαιρία να αναφέρω ότι επιθυμούσα διακαώς να υποστηρίξω τον κ. Νάνη όταν έκανε τη συζήτηση με τους δύο αχαρακτήριστους, που υποκρίνονταν απέραντο σεβασμό προς το Μητροπολίτη Αττικής την ώρα που τον μαχαίρωναν με λύσσα, στο "Αντιαιρετικό Εγκόλπιο", αλλά ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου με απέκλεισε από τη δυνατότητα σχολιασμού.


Αγανάκτησα όταν είδα να προσπαθούν να θεμελιώσουν το σόφισμα ότι καλώς εκθρονίσθηκε ο Σεβασμιότατος Αττικής επειδή είναι αντικανονικό να προσφεύγει επίσκοπος σε πολιτικά δικαστήρια!!!


Σιγά μη στάξει η ουρά!


Τώρα πήραν είδηση ότι οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας εν Ελλάδι διέπονται από συγκεκριμένο καθεστώς;


Η αντισυνταγματική έκδοση των συντακτικών πράξεων Ιωαννίδη, για να εκθρονισθούν χωρίς δίκη και απολογία οι 12 Μητροπολίτες ήταν επιτρεπτή! Ανεπίτρεπτη ήταν η στοιχειώδης κατοχύρωση του δικαιώματος των 12 να προσφύγουν στα δικαστήρια για να αναιρέσουν την αδικία;


Αληθινά! “Ομορφός κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος”!


Τέτοιο δικολαβικό επιχείρημα θα το ζήλευε και ο Μεφιστοφελής, αλλά, όπως ανέφερα, φρόντισαν να με λογοκρίνουν από το ιστολόγιο και έτσι δεν μπορούσα να κάνω παρέμβαση για να υποστηρίξω τις θέσεις του κ. Νάνη.


(Από το ιστολόγιο “Αναστάσιος”)



*****


Αιμορραγεί ο Ελληνισμός: Αναβλήθηκε η τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία

__________________


Καλά κάνει να κάτσει ήσυχος ο κ. Σπύρου και να αφήσει κατά μέρος τους θεατρινισμούς και τις φαιδρότητες περί “παγκόσμιας ενορίας”!.


Η ζωή του Πατριαρχείου κρέμεται από μια κλωστή.


Αλίμονον αν μερικοί ανεγκέφαλοι ή φαιδροί ή παντελώς άσχετοι με τα θέματα της Εκκλησίας επιβαρύνουν την ήδη δυσχερέστατη θέση του Οικουμενικού Θρόνου και των ελάχιστων “ελεύθερων πολιορκημένων”, που απέμειναν στη Βασιλεύουσα και ζουν καθημερινά εν χώρα και σκιά θανάτου.


Θα κάνουν λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη χωρίς την άδεια του Πατριάρχη, ισχυρίζονται!!!


Τι είδους ανοησίες είναι αυτές;


Δεν φτάνει που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το Πατριαρχείο είναι ανάγκη να το φορτώνουμε με επιπρόσθετα προβλήματα;


(Από το ιστολόγιο “Ιχνηλάτης”)


*****


Να γιατί διαμαρτυρόμαστε: Δείτε ένα πολυ καλό άρθρο για να καταλάβετε τι γίνεται με την Τουρκία στον Εβρο

________________


Υπερβολές των πατριδοκάπηλων εθνικιστών!!!


Ρωτήστε την κυρία Δραγώνα, την κυρία Ρεπούση, την κυρία Φραγκουδάκη, τον κ. Δρούτσα, την κ. Ασκούνη, τον κ. Τρεμόπουλο, τον Γιωργάκη, τον κ. Βαλλιανάτο και όλους τους άλλους δημοκρατικούς ανθρώπους για να σας εξηγήσουν ότι αυτός ο "συνωστισμός" των Τουρκικών εξοπλισμών στην Ανατολική Θράκη δεν πρόκειται να μας απειλήσει καθόλου απλούστατα επειδή “το μεγαλείο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας” παραμένει αδιάπτωτο στο διάβα των αιώνων και με τους Κεμαλιστές και με τους Ισλαμιστές.

Αλλωστε και κουμπάροι μας είναι και ζειμπεκιές χορεύουμε μαζί τους και στο μνημείο του "Μεγάλου" Κεμάλ καταθέτουμε στεφάνια και “λίγη γη για να έχουμε ησυχία” είμαστε διατεθειμένοι να τους δώσουμε!


Τα ίδια και χειρότερα στην Κύπρο.


Τα “αδέλφια” του σύντροφου ανθέλληνα Νεοκύπριου Χριστόφια γίνονται δεκτά στο προεδρικό μέγαρο με ανθοδέσμες, ενώ ο κ. Ανδρέας Δημητρίου (ομογάλακτος της Θάλειας Δραγώνας εν Κύπρω) ανέλαβε φιλότιμα το εθνοπρεπές έργο της υπόσκαψης της εθνικής συνείδησης των μαθητών στην Ελληνική μεγαλόνησο.


Και στα “αδέλφια” του, τους Τούρκους εννοώ, έδωσε και σταθμισμένη ψήφο και παραμονή των εποίκων και εναλασσόμενη προεδρία και παραμονή Τουρκικών στρατευμάτων καθώς και επεμβατικά δικαιώματα.


Ετσι λοιπόν κύριε αρθρογράφε! Απλά επειδή παραθέσατε ορισμένα ατράνταχτα στοιχεία που δείχνουν ότι η Θράκη θα τουρκέψει, Θεός φυλάξοι, με το μυαλό που πάμε, νομίζετε ότι η Ελληνοτουρκική φιλία μπορεί να διαταρακτεί;


Μα είμαστε σοβαροί;


(Από το ιστολόγιο “Ξυπνήστε ρε”)


*****


Υπνος βαρύς σε Ελλάδα και Κύπρο

_______________


Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρέμβαση του κ. Πήλιουρα που δείχνει την ευαισθησία του για τα εθνικά μας θέματα.


Αναλύει με σαφήνεια το πρόβλημα της Τουρκικής προπαγάνδας στον ακαδημαικό χώρο και στις λεγόμενες "δεξαμενές σκέψης".


Φοβούμαι όμως ότι η επίκλησή του ηχεί εις ώτα μη ακουόντων.


Ας σκεφτεί ποιοι είναι σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου.


Ας αναλογιστεί ποιός είναι ο ένοικος του προεδρικού μεγάρου στην Κύπρο και ποιος ενοικεί (όταν δεν κάνει διακοπές εννοείται) στο Μέγαρο Μαξίμου.


Καταχωρώ τα ονόματα για να υπενθυμίσω σε όλους το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζομε.


Χριστόφιας, Ανδρέας Δημητρίου και οι λοιποί ανθέλληνες Νεοκύπριοι στην Κύπρο.


Στην Ελλάδα: Γιωργάκης, Δρούτσας, Διαμαντοπούλου, Χριστοφιλοπούλου, Γεννηματά, Ρεπούση, Φραγκουδάκη, Ασκούνη και οι λοιποί Οθωμανολάγνοι.


Πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος μεταξύ τους τον οποίο να μπορούμε να εμπιστευτούμε ως ικανό να διαχειριστεί με στοιχειώδη επάρκεια τα εθνικά μας θέματα ή τα θέματα της παιδείας;


Κατανοώ πλήρως και αποδέχομαι στην ολότητά τους τις θέσεις του κ. Πήλιουρα.


Παρακολούθησα στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα διάφορα μαθήματα και διαλέξεις στο τμήμα των Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Κολούμπια και αντιλαμβάνομαι τι εννοεί με τις εισηγήσεις που κάνει.


Είναι απίστευτο το εύρος της Τουρκικής προπαγάνδας στον ακαδημαικό χώρο και στις "δεξαμενές σκέψης" την ώρα που οι δικοί μας και οι εν Ελλάδι και οι εν Κύπρω καθεύδουν τον ύπνον του Ιούδα.


Δυστυχώς! Το γε νυν έχον κανένα περιθώριο ρεαλιστικής αισιοδοξίας δεν υπάρχει αν οι ίδιοι θλιβεροί, ανίδεοι, ανίκανοι και εθνικοί μειοδότες μας κυβερνούν.


Να προσθέσω και το ακόμη χειρότερο που ίσως ορισμένοι αγνοούν.


Πολλοί Ελληνες (γράφε Ελληνόφωνοι) καθηγητές και ερευνητές αλλά και άλλοι που μετακαλούνται από την Ελλάδα και την Κύπρο να δώσουν διαλέξεις ή κατέχουν έδρες σε Αμερικανικά πανεπιστήμια είναι ομογάλακτοι της Θάλειας Δραγώνα! Είναι Οθωμανολάγνοι που προωθούν ενσυνείδητα τις Τουρκικές θέσεις!!!


Μέ αυτές τις προυποθέσεις υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας;


(Από το ιστολόγιο “Ας μιλήσουμε επιτέλους!”



*****


Γκάντι: Υπάρχει κάτι ανώτερο στη ζωή

εκτός από το επιταχύνετε την ταχύτητά της

_________________


Ισως θα έπρεπε να προσεγγίσουμε την προτροπή του Γκάντι με την έννοια που αντιμετώπιζε το θέμα του άγχους ο π. Παίσιος.


Δηλαδή μην αφήνετε το χρόνον να σας καταπιέζει. Θέλετε να πάτε κάπου και χρειάζεστε 30 λεπτά για να δυανύσετε την απόσταση; Ξεκινείστε 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να μην εχετε άγχος και ώστε να μην αναποδογυριστούν οι σχεδιασμοί σας εξαιτίας κάποιας απροσδόκητης ταλαιπωρίας και να σας δημιουργηθεί έτσι άγχος.


(Από το Ιστολόγιο ¨Ημερολόγιο Αποδημίας)


===============

* Στη στήλη “Σχόλια της ημέρας” κοινοποιούμε ορισμένα σχόλια που στείλαμε για δημοσίευση σε διάφορα ιστολόγια ασχέτως του αν οι ιδιοκτήτες τους απεφάσισαν να τα δημοσιεύσουν ή όχι.

Τα σχόλια δημοσιεύονται όχι μόνον αυτούσια αλλά και συνεπτυγμένα ή ανεπτυγμένα ή με τις κατάλληλες προσθήκες για να αντιληφθεί ο αναγνώστης σε τι αναφέρονται.


No comments:

Post a Comment