Saturday, September 25, 2010

ΤΑ ΠΑΡΘΙΑ ΒΕΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ







ΤΑ ΠΑΡΘΙΑ ΒΕΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΚΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Ακούραστος ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ δίνει παντού το παρόν του. Γι’ αυτό και βάλλεται από παντού.


Οι Οικουμενιστές τον θεωρούν - και δικαίως - επίσκοπο δυναμικό, αληθινή τροχοπέδη στα σχέδιά τους. Το ίδιο και οι άθεοι κρατούντες. Σχεδόν καθημερινά κάνει εύστοχες παρεμβάσεις και υπερασπίζεται την αλήθεια της Εκκλησίας χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.


Θα πικραίνουν σίγουρα το Μητροπολίτη Πειραιώς τα Πάρθια βέλη όσων έπρεπε να του προσφέρουν “μάννα αντί χολή”. Υδωρ αντί όξος! Παρακολουθούμε με αηδία, Σεβασμιότατε, τις πισώπλατες μαχαιριές που σας δίνει ο γνωστός πια σε όλους συστηματικός συκοφάντης κληρικός.


Σας παρακαλούμε θερμά μη θλίβεσθε για τη μικροπρέπεια και την κακοήθεια ενός αχαρακτήριστου κληρικού Σεβασμιότατε. Εκ γαρ του περισσεύματος της καρδίας του εκβράζει τις εμπαθείς επιθέσεις του.


Οι πιστοί ξέρουν ποιος είναι ο καλός ποιμένας και ποιος είναι ο προβατόσχημος λύκος. Γνωρίζουν με ποιο σθένος αντιμάχεσθε τους υπεναντίους της Εκκλησίας και δεν αγνοούν τη μικροπρέπεια του γνωστού κληρικού που έχει αναλάβει το διαβολικό έργο της συστηματικής εκθεμελίωσης των πάντων. Του θλιβερού αυτού ανθρώπου που εργολαβικά γκρεμίζει συνειδήσεις.


Αλλωστε δεν είναι μόνον εσάς που πολεμά με τέτοια μανία. Οι π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο Αγιος Ναυπάκτου, ο Μητροπολίτης πρώην Ράσκας Αρτέμιος, ο π. Σαράντης, ο Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος, ο Κυθήρων Σεραφείμ, ο Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς, ο π. Γεώργιος Φλωρόφκσυ, ο π. Γεώργιος Καψάνης, ο κ. Τσελεγγίδης, ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος, η αδελφότητα του Σωτήρα, οι πνευματικοί αδελφοί του και τόσοι άλλοι δέχτηκαν χυδαίες επιθέσεις εκ μέρους του. Ούτε ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος ή ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος ή ακόμη ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς δεν γλύτωσαν από τα απαξιωτικά βέλη του.


Σας διαβεβαιούμε ότι τα Πάρθια βέλη του δεν αγγίζουν τις καρδιές των πιστών. Η προσπάθειά του να σας μειώσει ως άνθρωπο και ως ιεράρχη και να διαστρέψει τις ενέργειες και τα λόγια σας πέφτει στο κενό. Οι πιστοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι για χρόνια τώρα προκινδυνεύετε για την πίστη μας και προσεύχονται διακαώς προς τον Κύριο να σας φωτίζει και να σας δίνει δύναμη για να υπερασπίζεστε με το ίδιο ομολογιακό σθένος την αλήθεια της Εκκλησίας. Προσεύχονται παράλληλα εκτενώς να φωτίσει ο καλός Θεός τον επαίσχυντο συκοφάντη “να έλθη εις εαυτόν”, να κρεμάσει το πετραχήλι και να απέλθει εις τα ίδια.


*****


Παραθέτουμε στη συνέχεια την εξαίρετη επιστολή που έστειλε προς την Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας ο Σεβασμιότατος που αποδεικνύει το ομολογιακό ήθος του και απαντά με τον πιο σαφή τρόπο στο πρόσφατο κακόβουλο σχόλιο που γράφτηκε από το συστηματικό συκοφάντη κληρικό, για να ελέγξει το Σεβασμιότατο για δήθεν έλλειψη ομολογιακού ήθους!!!.


*****



ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΥΣ


Του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

===============


Εν Πειραιεί τη 24η Σεπτεμβρίου 2010

Τη Ιερᾷ Συνόδω

της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ιωάννου Γενναδίου 14

Εις ΑΘΗΝΑΣ

"""""""""""""""""""

Μακαριώτατε Δέσποτα,

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

Η κοινωνία της πληροφορίας προσδίδει εις τους συγχρόνους καιρούς την δυνατότητα ταχείας ενημερώσεως επί διαφόρων θεμάτων και ούτω πάνυ ευλαβώς προάγομαι όπως υποβάλω τω Ιερώ Σώματι της Δ.Ι.Σ. της παρούσης συνοδικής περιόδου, εις ο χάριτι Θεού μετέχω, την πληροφόρησιν των διεθνών μέσων ενημερώσεως και ιδιαιτέρως των TIMES της Ν. Υόρκης διά την απόφασιν της Λουθηρανικής εν Αμερική κοινωνίας όπως εντάξη ως ανωτάτους Θρησκευτικούς λειτουργούς αυτής και δη εν τω Επισκοπικώ βαθμώ πρόσωπα κατεγνωσμένα διά τον σοδομιτισμόν των, άτινα ανερυθριάστως δημοσία έχουν συνάψει άθεσμον γαμικήν σχέσιν και συμβιούν εις την χυδαίαν αυτήν ανατροπήν της ανθρωπίνης οντολογίας και του Παναγίου θελήματος του Τρισαγίου Θεού, ως και των TIMES του Λονδίνου διά την απόφασιν της Αγγλικανικής κοινωνίας υπέρ της χειροτονίας γυναικών ως Επισκόπων αυτής, της οριστικής αποφάσεως αναμενομένης να ληφθή κατά την γενικήν σύνοδον αυτής εν Υόρκη Μ. Βρετανίας, το προσεχές έτος.

Η καθ’ ημάς Αγιωτάτη, Ακαινοτόμητος και Αδιαίρετος Ορθόδοξος Καθολική του Χριστού Εκκλησία, γνωστόν τυγχάνει ότι ευρίσκεται εν θεολογικώ διαλόγω κατόπιν πανορθοδόξων Αποφάσεων μετά των προειρημένων θρησκευτικών κοινωνιών και επομένως αι εν τοις ύπερθεν κινήσεις των, προκαλούν ευλόγως την απορίαν διά την αναγκαιότητα της συνεχίσεως του λεγομένου θεολογικού μετ’ αυτών διαλόγου, εφ’ όσον με τοσούτον εκφαντορικόν τρόπον αι ειρημέναι θρησκευτικαί κοινωνίαι αποσκορακίζουν κάθε έννοιαν Ευαγγελικής και Χριστιανικής αληθείας απομακρυνόμεναι ιλιγγιωδώς εκ της μιας και μοναδικής Αμπέλου του Σώματος του Χριστού.

Όθεν τυγχάνει μείζον θέμα, διά την Αγιωτάτην ημών Εκκλησίαν ως και διά τας λοιπάς Ορθοδόξους Αυτοκεφάλους Εκκλησίας, η συμμετοχή ημών εις μίαν προδήλως, κατόπιν των ανωτέρω, αλυσιτελή διαδικασίαν, με μοναδικόν «όφελος» την επικοινωνιακήν πολιτικήν των ημετέρων αντιπροσώπων και φυσικά την ξενοδοχειακήν των απολαβήν κατά τας διεργασίας του διαλόγου.

Επομένως καθίσταται αναγκαία η πλήρης διασάφησις του όλου αυτού αλγεινού θέματος με την αποστολήν εγγράφων της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας προς τους Ορθοδόξους Προέδρους των διεξαγομένων μετά των ειρημένων θρησκευτικών κοινωνιών θεολογικών διαλόγων, ώστε μερίμνη αυτών να διακριβωθή επισήμως, εάν η μεν παγκόσμιος Λουθηρανική Ομοσπονδία αποδέχεται τας αντιθέους αποφάσεις των εν Αμερική ομοπίστων αυτής, η δε Αγγλικανική κοινωνία πρόκειται να χωρήση εις την χειροτονία γυναικών «Επισκόπων» από του έτους 2014 και εν περιπτώσει επαληθεύσεως των ήδη παγκοσμίως εξαγγελθέντων αυθωρεί να παύσωμεν τον αλυσιτελή μετ’ αυτών θεολογικόν διάλογον δίδοντες ούτω εναργώς την θεοφιλή μαρτυρίαν της Αγιωτάτης ημών Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας.


Επί δε τούτοις, βαθυσεβάστως διατελώ, ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός,

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΠΗΓΗ:

Amen.gr


No comments:

Post a Comment