Saturday, September 11, 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010








ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010*


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================


Η προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά

___________________


Η Εκκλησία πρέπει να πάρει θέση. Οχι μόνον ο Σεβασμιότατος Πειραιώς και ελάχιστοι άλλοι αγωνιστές επίσκοποι.


Ο Αρχιεπίσκοπος γιατί δεν μιλά;


Οχι μόνον γ' αυτό το ζήτημα αλλά για όλα όσα εκκρεμούν και σκανδαλίζουν τον κόσμο;


Ο Μεσσηνίας πρέπει να καθαιρεθεί επειδή βλαστημά την πίστη της Εκκλησίας εν συνόδω.


Είναι αδιανόητο να διατηρήσει το επισκοπικό αξίωμα και την έδρα της Ιστορίας των δογμάτων στη Θεολογική Σχολή Αθηνών ένας αλλοτριοεπίσκοπος που κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή αιρέσεις.


Οι στενότεροι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου είναι σχεδόν στην ολότητά τους Νεοβαρλααμίτες, Οικουμενιστές ή νεωτεριστές.


Ο Αρχιεπίσκοπος έχει μετατρέψει την Εκκλησία σε κλαδική του ΠΑΣΟΚ και σε ίδρυμα προνοίας.


Εξακολουθεί να αδικεί κατάφωρα την κανονική τάξη και αρνείται να αποκαταστήσει στο θρόνο του το μαρτυρικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημο.


Εν συντομία ακυρώνει με την τακτική του όλους τους αγώνες της Εκκλησίας.


Δεν είναι καιρός να αποσυρθεί;


Και οι λίθοι κεκράξονται ότι είναι ο μέγας ένοχος για τη βαλτοποίηση των αγώνων της Εκκλησίας.


Με τέτοιο αρχιστράτηγο τους εχθρούς τι τους χρειαζόμαστε;



*****


Από την Πάτρα στο Σισάτοβατς της Β. Σερβίας

__________________



Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της προσκυνηματικής επίσκεψης του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου και των άλλων κληρικών και λαικών που επεσκέφθησαν τη Σερβία είναι η διαπίστωση ότι ο Σεβασμιότατος κ. Αρτέμιος ΔΕΝ επιδιώκει με κανένα τρόπο να κάνει ΣΧΙΣΜΑ.


Πειθαρχεί στις αποφάσεις της Ιεραρχίας - έστω και αν είναι αντικανονικές - και ζητά πάντοτε ευλογία για όλες του τις ενέργειες.


Πρέπει να βρεθεί επομένως τρόπος να επιστρέψει στο Κόσσοβο μαζί με τους μοναχούς και τις μοναχές που τον ακολούθησαν και να του επιτραπεί να είναι ο πνευματικός όσων αναπαύονται να εξομολογούνται κοντά του.


(Από το ιστολόγιο “Αναστάσιος”)



*****


Από την Πάτρα στο Σισάτοβατς της Βόρειας Σερβίας

_____________________


Ηρθε όμως η ώρα να ρωτήσουμε τι γίνεται με το Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο.


Ο Μακαριότατος, ο Ζακύνθου, ο Μεσογαίας και άλλοι υπεσχέθησαν - πολλούς μήνες πριν - ότι θα πήγαιναν στο Σεβασμιότατο Αττικής για να βρουν τρόπο να επουλώσουν την αδικία που διεπράχθη πριν 36 χρόνια.


Δεν ακούσαμε τίποτε έκτοτε.


Αλλα είδαμε. Επισκέψεις σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, επισκέψεις σε πρότυπα προτεσταντικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, φαγοπότια με τους άθεους κρατούντες, παραλαβή χρυσών κλειδιών από πόλεις, θεατρικές χειρονομίες στη Φλώρινα, μετάβαση στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Σοβιετική Ενωση για την εκτόξευση του Σογιούζ κοκ.


Πότε με το καλό θα ευκαιρήσουν ο Μακαριότατος και οι άλλοι Αγιοι συνοδικοί για να προγραμματίσουν τη μετάβασή τους στην Αυλώνα;


Και καλά! Τουλάχιστον ο Αγιος Μεσογαίας έχει την παραίτησή του έτοιμη για να αποκατασταθεί ο Αγιος Αττικής - όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε - αλλά ο Αγιος Ζακύνθου; Γιατί δεν ενεργεί τα δέοντα;


Αυτού η παραίτηση δεν έγινε δεκτή - από αγάπη προς την Εκκλησία και μόνον - για να συνεχίσει ανενόχλητος το πολυσχιδές πνευματικό έργο του.


Ε! Δεν είναι καιρός να κάνουν επίσκεψη χρέους στην Αυλώνα;


Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν τόσο μακρυά όσο οι καλοί κληρικοί και οι λαικοί που πήγαν στη Σερβία.


(Από το ιστολόγιο “Αναστάσιος”)


*****


Η προσφορά του π. Ιωάννη Ρωμανίδη και ο π. Γεώργιος Μεταλληνός

_______________


Ομολογουμένως δεν ήξερα τι λόγοι σοφίας εξήλθαν του έρκους των οδόντων του Συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και διευθυντή του επίσημου περιοδικού της Εκκλησίας "Θεολογία" και στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου.


Αλλά και τώρα που το έμαθα καμιά εντύπωση δεν μου κάνει.


Εκ γαρ στόματος Γιαγκάζογλου ακούσεις "μεταπατερικά"!


Ευχαριστώ για την επίσημανση πάντως.


Τι να κάνουμε;


Αν δεν "διορθώσουν" τη διδασκαλία των Αγίων δεν μπορούν να πάνε να κοιμηθούν ορισμένοι!


Οπως οι χριστιανοί δεν πάνε να κοιμηθούν αν δεν διαβάσουν το Απόδειπνο έτσι και οι "μεταπατερικοί" Οικουμενιστές και Νεοβαρλααμίτες, πρέπει απαραιτήτως να διορθώσουν κάποιο Αγιο ή τη διδασκαλία της Εκκλησίας αλλιώς δεν τους έρχεται ύπνος.


===============

* Στη στήλη “Σχόλια της ημέρας” κοινοποιούμε ορισμένα σχόλια που στείλαμε για δημοσίευση σε διάφορα ιστολόγια ασχέτως του αν οι ιδιοκτήτες τους απεφάσισαν να τα δημοσιεύσουν ή όχι.

Τα σχόλια δημοσιεύονται όχι μόνον αυτούσια αλλά και συνεπτυγμένα ή ανεπτυγμένα ή με τις κατάλληλες προσθήκες για να αντιληφθεί ο αναγνώστης σε τι αναφέρονται.

No comments:

Post a Comment