Sunday, September 12, 2010

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010






ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

ΤΗΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΛΕΣΕ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

==============

Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 τέλεσε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Με μια λιτή τελετή, η Ελληνοαμερικανική κοινότητα τίμησε όσους χάθηκαν κατά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ανάμεσα τους και τριάντα περίπου ομογενείς. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέπεμψε επίσης δέηση για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου, του μοναδικού χώρου λατρείας που καταστράφηκε την ημέρα εκείνη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και ο ναός θα κτιστεί.


Μεταξύ των παρισταμένων ήταν συγγενείς των θυμάτων, ο ιερατικώς προϊστάμενος και μέλη της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, οι γενικές πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου Άγη Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.


Εν τω μεταξύ, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συμπεριλαμβάνεται στους 31 θρησκευτικούς ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών που συνυπέγραψαν ολοσέλιδη καταχώρηση σε αμερικανικές εφημερίδες, με την οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους για την πιθανολογούμενη καύση του Κορανίου.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment