Wednesday, September 15, 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ







ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ









ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ


Του κ. Ιωάννη Τάτση

=================


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν και φέτος αποσπάσεις θεολόγων σε Μητροπόλεις αλλά και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Μόνο που οι αποσπάσεις αυτές δεν δημοσιεύτηκαν ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας ούτε σε άλλες ιστοσελίδες εκπαιδευτικών θεμάτων. Γιατί τόση μυστικότητα;


Ήδη στις αρχές Αυγούστου σε συνάντησή του με την Υπουργό Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε ζητήσει την «διατήρηση των εκπαιδευτικών θεολόγων που έχουν αποσπαστεί στη Σύνοδο και τις μητροπόλεις». Όπως φαίνεται η Υπουργός όχι μόνο υλοποίησε το αίτημα του Αρχιεπισκόπου αλλά τήρησε και άκρα μυστικότητα γύρω από τις αποσπάσεις αυτές.


Τέτοιου είδους «μυστικές συμφωνίες» όμως, έχουν συνήθως και τα ανταλλάγματά τους.


Και το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση με τέτοιες μικρές «χάρες» στον Αρχιεπίσκοπο έχει εξασφαλίσει τη σιωπή του τόσο για το μάθημα των Θρησκευτικών όσο και για άλλα αντιχριστιανικά μέτρα που ήδη υλοποιεί ή ετοιμάζεται να προωθήσει.


Καλούμε τους αρμόδιους έστω και τώρα, με κάποια καθυστέρηση, να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των αποσπασθέντων σε Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή Θεολόγων εκπαιδευτικών. Αυτό απαιτεί η διαφάνεια αλλά και η μεταξύ των θεολόγων στοιχειώδης ειλικρίνεια.


ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment