Saturday, September 4, 2010

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: “Η ΜΟΣΧΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 600 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ”


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

============


Συνάντηση με τον Δήμαρχο της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ είχε ο Πατριάρχης Κύριλλος, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να συζητηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα, που αφορά την κατασκευή 200 Εκκλησιών σε περιοχές της Μόσχας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης ανέφερε, ότι οι διακόσιες (200) Εκκλησίες που πρόκειται να κατασκευαστούν από την Κυβέρνηση της Μόσχας, δεν είναι αρκετές για τις ανάγκες της Ρωσικής Εκκλησίας.

«Αν πάρουμε μια σχετική τιμή που αντιστοιχεί στα στατιστικά του βαπτίσματος (περίπου το 80% του Ορθόδοξου πληθυσμού), και στη συνέχεια πάρουμε το μέσο όρο της Ρωσίας, που αντιστοιχεί σε 11.200 άτομα ανά ενορία θα χρειαστούνε επιπλέον 600 εκκλησίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Επίσης, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ενορίες της Ρωσικής Εκκλησίας, η Μορδοβία καταλαμβάνει την πρώτη θέση αφού μια Εκκλησία αντιστοιχεί για κάθε 3.000 άτομα.

Ακόμη, ανέφερε ότι η Μόσχα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στη λίστα αυτού του προγράμματος, καθώς μια Εκκλησία αντιστοιχεί για κάθε 40.000 άτομα.

"Το αναφέρω αυτό διότι, το 90% των Ορθοδόξων ζουν μόνιμα στη Μόσχα", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος ζήτησε από τον Δήμαρχο της Μόσχας κ. Λουσκώφ, οι ναοί να χτιστούν σε καλές τοποθεσίες, για την καλύτερη πρόσβαση των πιστών.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment