Tuesday, September 7, 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΤΡΙΤΗΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010





ΣΧΟΛΙΑ ΤΡΙΤΗΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================


Υδάτινα ποτάμια η ακοή των Γραφών

___________


Εξαίρετη ανάρτηση!


Δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που αισθάνομαι συγκλονισμό όταν διαβάζω τον Ιερό Χρυσόστομο.


Τι απαράμιλλη γραφίδα!


Τι διεισδυτική σκέψη!


Τι καλλιέπεια!


Τι περιγραφική δύναμη!


Ούτε ο Δημοσθέσης ή ο Κικέρωνας δεν φτάνουν τη ρητορική δεινότητα του μεγαλύτερου ρήτορα των αιώνων!


Σκέφτομαι με τρόμο τι θα ήταν η ερμηνευτική της Αγίας Γραφής αν δεν είχαμε την πλουσιότατη ερμηνευτική παράδοση που μας κληροδότησε ο Ιερός Χρυσόστομος!


Και αυτή η απαράμιλλη δύναμη της σκέψης και του λόγου συνταιριασμένη με τον έξοχο βίο ενός τόσου μεγάλου Αγίου!


Σε ευχαριστούμε, Χριστέ μου, που χάρισες στην Εκκλησία Σου τον Αγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο!


(Από το ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία”)


*****


Από τα Σεπτεμβριανά του 1955

ως τον Νεο-Οθωμανισμό του 2010

____________________


Ενα θαυμάσιο κείμενο του αληθινού πατριώτη και ανύστακτου Ελληνα κ. Κωνσταντίνου Χολέβα ο οποίος παρακολουθεί πολύ στενά για δεκαετίες τώρα όλα τα εθνικά μας θέματα και αγωνίζεται να εγείρει εκ του ύπνου τους πολιτικούς αλλά και τον Ελληνικό λαό για τους μεγάλους κινδύνους που μας απειλούν.


Εκτιμώ βαθύτατα την προσφορά και την παρουσία του κ. Χολέβα και εύχομαι ειλικρινά ο καλός Θεός να του δίνει δύναμη, φώτιση και ταπείνωση για να συνεχίσει το έργο του.


Μια σεμνή παρουσία. Ενας άνθρωπος που αγωνίζεται με σοβαρότητα και ανιδιοτέλεια για το καλό της πατρίδα μας.


Οι θέσεις του πάντα πατριωτικές με νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα γραμμένες πείθουν τον αναγνώστη με τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων και την ιστορική επάρκεια του καλού συγγραφέα.


(Από το ιστολόγιο “Ακτίνες”)


*****


Δελτίο τύπου Γεν. Ιερατικού Συνεδρίου

Ιεράς Μητροπόλεως Κονίτσης

_______________________


Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Κονίτσης κ. Ανδρέα για το εθνικό και θρησκευτικό έργο που επιτελεί στην ακριτική Κόνιτσα και για το ανύστακτο ενδιαφέρον που δείχνει για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Αγία πίστη μας και το ευλογημένο μας Γένος.


Τον παρακαλούμε θερμά να παίρνει πιο πολλές πρωτοβουλίες για θέματα πίστεως.


Εχουμε ανάγκη από την ορθόδοξη φωνή του σε καιρούς χαλεπούς και δίσεκτους αιρέσεων, Οικουμενισμού, Νεοβαρλααμισμού, κατάφωρης παραβίασης της κανονικής τάξης, προσπάθειας απογαλακτισμού του ευλογημένου μας Γένους από την τροφό του, την Ορθόδοξη Εκκλησία, την ώρα μάλιστα που ο Αρχιστράτηγος του αγώνα, ως μη όφειλε, έχει συμμαχήσει με τους άθεους κρατούντες.


Αν ηγετικές μορφές και ακέραιοι κληρικοί, όπως ο Αγιος Κονίτσης, δεν υψώνουν τη φωνή τους για θέματα πίστεως από ποιους να περιμένουμε καθοδήγηση;


Από αυτούς που εμπαίζουν το μαρτυρικό Μητροπολίτη Αττικής, από αυτούς που προωθούν τη “μεταπατερική θεολογία”, από αυτούς που συμπροσεύχονται με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους, από αυτούς που ομολογούν ότι η Εκκλησία είναι διηρημένη ή από αυτούς που ευωχούνται σε μυστικά και φανερά δείπνα με όσους προωθούν τον αποχριστιανισμό της Ελλάδας μας;


Ως Ελληνας της Κύπρου τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου επειδή ποτέ δεν ξεχνά και την τουρκοπατημένη ιδιαίτερη μου πατρίδα.


Τον παρακαλώ να συνεχίσει να στέκει άγρυπνος φρουρός επειδή η μεν Βόρεια Κύπρος Τουρκοκρατείται ενώ η Νότια "Νεοκυπριοκρατείται".


Ξέχασαν οι εν Κύρω άθεοι κυβερνώντες ή μάλλον υποκρίνονται ότι ξέχασαν γιατί πέθαναν οι ήρωες της κυπριακής ελευθερίας.


Καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν ότι για την Ελλάδα πέθαναν και ότι την Κύπρο ποτέ δεν την είδαν σαν κάτι διαφορετικό εκτός από αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού.


Ευχαριστώ θερμά το Σεβασμιότατο Κονίτσης και τους καλούς πρρεσβυτέρους της Μητροπόλεως του για την αγάπη τους προς την Ελληνική και Ορθόδοξη Κύπρο.


(Από το ιστολόγιο “Ανάστασιος”)


*****



Ευδιαθεσία, θετική ενέργεια η χάρις του Θεού;

______________



Διαφωνώ βέβαια με το κάπνισμα και την προκλητική ενδυμασία των νέων αλλά το ότι φορούν κομποσχοίνια δεν είναι κακό όπως δεν είναι κακό το ότι φορούν σταυρούς.


Η αντίρρησή μας να είναι για το κακό όχι για το καλό που κάνουν.


Ασφαλώς και είναι ιερό φυλακτό το κομποσχοίνι επειδή είναι καμωμένο από πλεγμένους σταυρούς.


Καλά κάνουν λοιπόν τα νέα παιδιά και φορούν το κομποσχοίνι στον καρπό ή το σταυρό στο στήθος.


Απλά να τα ενθαρρύνουμε να το χρησιμοποιούν και στα δάκτυλα για να λένε την "ευχή του Ιησού" και να ευχόμαστε αυτό παράλληλα να αλλάξει και να μεταμορφώσει την όλη ζωή τους εν Χριστώ Ιησού του Κυρίου και Θεού ημών.


Μακάρι αυτού του είδους οι "μόδες" να επικρατούν και όχι οι άλλες που τους προκαλούν ζημιά.


(Από το ιστολόγιο “Ακτίνες”)


*****


Πλεκτάνη Ντάουνερ στη Κύπρο

__________________



Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.


Αφού ο κ. Λάζαρος Μαύρος αρνείται να την πει θα μου επιτρέψετε εμένα να την καταθέσω χωρίς φτιασίδια.


Αν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή τη διοικά ο Γιώργος Τσολάκογλου- Παπανδρέου την Κύπρο την διοικεί ο σύντροφος Πρόεδρος Τσολάκογλου - Χριστόφιας.


Αντί να κλαυθμηρίζουν οι Ελληνες της Κύπρου επιβάλλεται να κάνουν κάτι άλλο.


Στο Εθνικό Συμβούλιο, στη βουλή και με κάθε άλλο νόμιμο τρόπο να προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον μειοδότη Χριστόφια πριν οδηγήσει την Ελληνική Κύπρο στον σπεκουλάτορα της οριστικής της αυτοχειρίας.


Ούτε από άρθρα, ούτε από συμβουλές χαμπαρίζει ο Τσολάκογλου - Χριστόφιας ούτε από τίποτα άλλο.


Γενικός ξεσηκωμός της Βουλής, του Εθνικού Συμβουλίου, κομμάτων, φορέων, συνδικάτων, προσφυγικών σωματείων και του λαού με μπροστάρη την Εκκλησία για να ανακόψουν έστω και τη δωδεκάτη παρά ένα δευτερόλεπτο το Χριστόφια.


Το ξεσήκωμα πρέπει να γίνει τώρα. Οχι αύριο. Επειδή αύριο θα είναι αργά.


(Από το ιστολόγιο “Ξυπνήστε ρε”)


*****


Ο Πάπας επέλεξε hip hop

για να “επικοινωνήσει άμεσα με τους νέους”

__________


Ωστε από αυτόν τον προκομμένο εμπνεύστηκαν και οι δικοί μας οι Νεοβαρλααμίτες;


Μπράβο! Μπράβο! Και εις ανώτερα!


Δεν υπάρχει ανοησία πια που δεν εισάγουν οι Παπικοί!


Και καλά οι Παπικοί!


Τι να περιμένει κανείς από αιρετικούς;


Με τους δικούς μας τι γίνεται;


Αυτούς που νομίζουν, εν τη πανθαυμάστω αυτών αφελεία, ότι ο κόσμος θα γεμίσει τις εκκλησίες όταν υιοθετήσουν τις κακόδοξες και κακόγουστες μεταγλωττίσεις της Θείας Λειτουργίας που κυκλοφορούν;


Γιατί δεν μας λένε αλήθεια αν υπήρξε έστω και ένας (επαναλαμβάνω έστω και ένας νέος) που άρχισε να εκκλησιάζεται μόνο και μόνο επειδή συμμετείχε σε λειτουργία με μεταγλωττισμένο κείμενο.


Πώς είπατε;


Δεν υπάρχει;


Εμ και εγώ δεν φαντάστηκα ότι θα υπήρχε!


Τους Νεοβαρλααμίτες ρωτήστε που θα φέρουν, ισχυρίζονται, τους νέους στην Εκκλησία με την "μεταπατερική" θεολογία και το Νεοβαρλααμισμό!


(Από το ιστολόγιο “Ακτίνες”)


*****


Η σύνθεση της κυβέρνησης του μεσονυχτίου

______________


Μας προκαλεί ο Γιωργάκης Παπανδρέου - Τσολάκογλου.


Οχι μόνον αναβάθμισε τον εθνικό μειοδότη Δρούτσα σε υπουργό εξωτερικών αλλά του πρόσθεσε την Αινσταιν Παπαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ως αναπληρώτρια υπουργό εξωτερικών!


Στο "Διά βίου μάθησης" διατήρησε αμετακίνητες στις θέσεις τους τις Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου.


Πρόσθεσε μάλιστα και τη Φώφη Γεννηματά αυτή την προκομμένη που δεν σήκωσε το χέρι να ορκιστεί στο ευαγγέλιο και χασκογελούσε την ώρα της ορκωμοσίας.


Είμαστε άξιοι της τύχης μας!


Αν δεν είμαστε αυτοί που είμαστε δεν θα επέτρεπε ο Θεός να μας κυβερνούν με την "τιμία" ψήφος μας αυτοί οι ξεπουλημένοι, οι άθεοι και οι μειοδότες.


Το παράξενο είναι ότι δεν ορίστηκε Β΄Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης η Θάλεια Δραγώνα, Γ΄Αντιπρόεδρος ο Βαλλιανάτος, Δ' Αντιπρόεδρος ο Τρεμόπουλος και Ε΄ Αντιπρόεδρος η Ρεπούση για να είναι πιο ολοκληρωμένη η σύνθεση της κυβέρνησης των ξεπουλημένων.


Να θυμάστε όμως ότι αυτοί οι ελεεινοί μας κυβερνούν με την "τιμία" ψήφο μας και ότι τους κρατούμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτους με διαφορά ακόμη και μετά από όλα όσα μας έχουν κάνει σε όλους τους τομείς!


Ντροπή μας!


(Από το ιστολόγιο “Ξυπνήστε ρε”)


===============

* Στη στήλη “Σχόλια της ημέρας” κοινοποιούμε ορισμένα σχόλια που στείλαμε για δημοσίευση σε διάφορα ιστολόγια ασχέτως του αν οι ιδιοκτήτες τους απεφάσισαν να τα δημοσιεύσουν ή όχι.

Τα σχόλια δημοσιεύονται όχι μόνον αυτούσια αλλά και συνεπτυγμένα ή ανεπτυγμένα ή με τις κατάλληλες προσθήκες για να αντιληφθεί ο αναγνώστης σε τι αναφέρονται.

No comments:

Post a Comment