Monday, April 20, 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ



ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χαράσσουμε τις πιο κάτω γραμμές αναφορικά με τις κακοδοξίες που διατυπώνει δημόσια επί σειράν ετών ο γνωστός οικουμενιστής και νεωτεριστής κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης με την προσευχή και την ελπίδα ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δώσει κατά Θεόν λύση στο πρόβλημα.

Επαναλαμβάνουμε αυτά που υποδείξαμε φορτικά τις τελευταίες μέρες για το θέμα.

1.) Χρειάζεται πλήρης και στοιχειοθετημένη ενημέρωση των συνοδικών για όλες ανεξαίρετα τις κακοδοξίες που διατύπωσε ο κ. Πιτσιλλίδης.

2.) Ο οικουμενιστής και νεωτεριστής θεολόγος πρέπει να κληθεί ενώπιον της Συνόδου για να λογοτήσει για τις πλάνες του.

3.) Προσευχόμαστε ο Θεός να τον φωτίσει να ανακαλέσει τις πλάνες που κατά καιρούς διατύπωσε.

4.) Αν δεχτεί να τις ανακαλέσει να υπογράψει σχετικό κείμενο στο οποίο να αναγράφονται οι κακοδοξίες που ανακαλεί για να δεσμευθεί για το μέλλον.

5.) Αν δεν δεχτεί να ανακαλέσει τις πλάνες του τότε η Ιερά Σύνοδος να πάρει τα προβλεπόμενα υπό των Ιερών Κανόνων μέτρα για να σωφρονιστεί.

6.) Πρέπει να εκδοθεί Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για να πληροφορήσει το πλήρωμα της Εκκλησίας ποια είναι η θέση της Εκκλησίας για τα θέματα που διατύπωσε πλάνες ο κ. Πιτσιλλίδης για να τερματιστεί ο σκανδαλισμός του κόσμου και για να κατηχηθεί ορθόδοξα ο λαός του Θεού.

7.) Οτιδήποτε λιγότερο από τα πιο πάνω θα θεωρηθεί -και δικαίως- ότι η Σύνοδος έβαλε νερό στο κρασί της επειδή φοβήθηκε ότι ο κ. Πιτσιλλίδης θα βγάλει, όπως απείλησε από τηλεοράσεως, τα άπλυτα κάποιων συνοδικών στη φόρα.

8.) Γι’ αυτό καμιά νερόβραστη καταδίκη δεν θα εκτιμηθεί ως το σωστό μέτρο.

9.) Επιπλέον! Ο κ. Πιτσιλλίδης πρέπει να υποχρεωθεί να ζητήσει συγνώμη για την απειλή που διατύπωσε κατά των συνοδικών και να κληθεί να διευκρινίσει ότι η απειλή του ήταν χωρίς αντίκρυσμα επειδή δεν γνωρίζει κανένα μεμπτό σε βάρος οποιωνδήποτε ιεραρχών.

10.) Η τυχόν ακόμη και ομόφωνη μεν, πλην όμως νερόβραστη καταδίκη του κ. Πιτσιλλίδη, θα θεωρηθεί -και δικαίως- ως απόδειξη ότι ο κ. Πιτσιλλίδης έχει στοιχεία σε βάρος κάποιων συνοδικών και γι’ αυτό οι συνοδικοί -ένοχοι και μη- έσπευσαν να συμπεριφερθούν ανάλογα για να μην τον προκαλέσουν.

No comments:

Post a Comment