Wednesday, March 31, 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ!


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε, από το ιστολόγιο “Εξάψαλμος”, ρεπορτάζ του κ. Σωτήρη Τζούμα αναφορικά με τον λόγο που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρνήθηκε να παραστεί στην παρέλαση για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 και στο δείπνο των επισήμων της Προεδρίας της 

Δημοκρατίας.


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να παραστεί εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη αποσιώπηση της προσφοράς της Εκκλησίας στην Επανάσταση του Ελληνισμού, καθώς επίσης για την πρόθεση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστούς τους ναούς ακόμη και την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.


Εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Δεν έχουμε πρόβλημα Κατερίνας Σακεραλλοπούλου και Γιάννας Αγγελοπούλου, ούτε της επιτροπής για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την 

εθνική παλιγγενεσία.


Έχουμε πρόβλημα Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διόρισε την Σακεραλλοπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, την Γιάννα Αγγελοπούλου στην προεδρία της επιτροπής για του εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία και τα μέλη της επιτροπής των εορτασμών, που σχεδόν στο σύνολό τους είναι άθεα κομμούνια και εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας 

Εκκλησιομάχοι.

Μακαριώτατε! Υπάρχει ένα πολύ απλός τρόπος για να ανοίξουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.


Ας συνέλθει -με όποιο τρόπο- η Ιεραρχία και ας δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα και αν η κυβέρνηση έχει πρόβλημα ας βρει τουλάχιστον 30,000 αστυνομικούς για να κρατήσει τον κόσμο έξω από τις εκκλησίες.


Καμμία άλλη γλώσσα δεν φαίνεται να κατανοεί ο κ. πρωθυπουργός οπότε ας του μιλήσουμε την γλώσσα που κατανοεί.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι Αμερικανοθρεμμένος πολιτευτής του φιλελεύθερου χώρου και γι’ αυτό πριονίζει συστηματικά το κλαρί πάνω στο οποίο κάθεται.


Δεν θέλει να καταλάβει ότι το 90% των ψηφοφόρων του κόμματός του ανήκουν, όχι στην φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία που ανήκει ο ίδιος, αλλά στην λεγόμενη “λαική δεξιά”, που αγαπά την πατρίδα και σέβεται την πίστη του.


Όποτε γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές θα αντιληφθεί τα στρατηγικό λάθος που διέπραξε και θα ξαναδεί τα αποβράσματα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.


Δυστυχώς, όμως, το τίμημα της επανόδου στην εξουσία του πολιτικού υπόνομου του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να το πληρώσει το έθνος.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ KAI ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ KAI ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Του κ. Σωτήρη Τζούμα

=====

Οι πληροφορίες που έχουμε ( από πολιτικό και όχι από εκκλησιαστικό περιβάλλον), συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος φανέρωσε την πραγματική αιτία της απουσίας του στον κ. Πρωθυπουργό κατά την τελευταία τους συνάντηση στο Μαξίμου.

Δεν παρέστη στο γεύμα, ούτε στην παρέλαση διότι στις εκδηλώσεις και στις επίσημες δηλώσεις-ομιλίες που έκανε η πολιτεία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 –τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός- δεν ανέφεραν πουθενά τον ρόλο της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία.

Επομένως, η απόφαση της Εκκλησίας ήταν μια σιωπηρή αλλά εκκωφαντική διαμαρτυρία για την περιφρόνηση των 11 Πατριαρχών, των 100 Ιεραρχών και των άνω των 6.000 ιερέων και μοναχών που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Λευτεριάς.

Ήταν μια διαμαρτυρία για την καταφρόνια που δέχονται από τους κυβερνώντες, οι ψυχές των Ρασοφόρων Αγωνιστών που κήρυξαν την Επανάσταση, πρωτοστάτησαν σε Εθνεγέρσεις, ζώστηκαν τα άρματα και πολέμησαν στα χαρακώματα μαζί με τον λαό μας.

Ήταν μια διαμαρτυρία για τους χιλιάδες απλούς παπάδες, μοναχούς και μοναχές που με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής αλλά και των εκκλησιών τους και μοναστηριών τους, δίδασκαν στα σκλαβωμένα Ελληνόπουλα γραφή και ανάγνωση, ιστορία και θρησκευτικά και θέριευαν μέσα τους τον πόθο για Λευτεριά.

Ήταν μια διαμαρτυρία για την παραχάραξη και αλλοίωση της Ιστορίας που επιχειρούν οι άθεοι, εκκλησιομάχοι αλλά και ανιστόρητοι κυβερνώντες μας, λόγω κόμπλεξ, ιδεολογιών και αλλεργίας για κάθε τι που έχει σχέση με την Εκκλησία.

Ήταν τέλος μια διαμαρτυρία για τον διωγμό που υφίσταται απροκάλυπτα σήμερα η Εκκλησία, ελέω κορονοϊού, ο οποίος διασπείρεται και ευδοκιμεί… όπου μυρίζει, κυρίως, λιβάνι.

Ο Μακαριώτατος ήταν κατηγορηματικός και απόλυτος ότι δεν είναι δυνατόν να δεχθεί το άνοιγμα του τουρισμού στις 15/5 και να επαναληφθούν τα περσινά καραγκιοζιλίκια, παραμένοντας οι Εκκλησίες κλειστές την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Και αν ευσταθούν όλα τα παραπάνω – που όντως ευσταθούν αφού έτσι έγιναν- ανεβάζουν πολύ ψηλά στην καρδιά μας και στην εκτίμηση μας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και αυτόν τον Αρχιεπίσκοπο τον θέλουμε και τον σεβόμαστε.

Το είπα προχθές και το επαναλαμβάνω και σήμερα: Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο γιατί … είναι παίχτης! Μπορεί να παίζει με χαμηλά την μπάλα…. αλλά στο τέλος πάντα βάζει γκολ!

ΠΗΓΗ:

Ιστολόγιο “Εξάψαλμος”

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ,ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ 123

 

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ


Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”. Αριθμός 123, Χειμώνας 2021, σς. 112.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Το 123ον τεύχος της “Ορθόδοξης Μαρτυρίας” είναι χωρισμένο σε 3 ενότητες.


Α.) Η 1η ενότητα που επιγράφεται “Aπό την ορθόδοξη πνευματική ζωή” περιέχει 11 Κείμενα. Πατερικά κείμενα, βίοι Αγίων και δη συγχρόνων Αγίων και άλλα.


Β.) Η 2η ενότητα είναι το αφιέρωμα του περιοδικού και επιγράφεται “Αγία Σοφία, Η Μεγάλη Εκκλησία” και περιέχει 17 κείμενα που αφορούν το αρχιτεκτονικό θαύμα της Αγίας Σοφίας, τους μύθους, τους θρύλους, τους συμβολισμούς και τις προσδοκίες που συνδέονται με αυτήν.


Γ.) Η 3η ενότητα περιλαμβάνει εκκλησιαστικές ειδήσεις και βιβλιοπαρουσίες, που ετοιμάζει ο εκδότης του Περιοδικού και Γενικός Γραμματέας του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθόδοξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”, κ. Ανδρέας Κυριακού, που έχει την φροντίδα της όλης 

έκδοσης.


Η φωτογραφία της εικόνας της Θεοτόκου της Οδηγήτριας, στο εμπροσθόφυλλο, είναι από την εκκλησία του Οσίου Βαρνάβα της Βάσας Κοιλανίου, έργο του 15ου αιώνα, που τώρα φυλάσσεται στο εκκλησιαστικό μουσείο της κοινότητας.


Η εικόνα του οπισθοφύλλου είναι φωτογραφία του ναού του Αγίου Θεοδώρου της Αχέλειας, επαρχίας Πάφου, κτίσμα του 14ου αιώνα.


Το περιοδικό σε ηλεκτρονική μορφή βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο http://www.orthodoximartyria.com/periodiko/123_Χειμώνας_2021.pdf

ΚΥΠΡΟΣ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!


 Τουρκικά ονόματα οδών στην Ελληνική και τώρα Αντροφουλλική Κύπρο.

Και μετά έχουμε το θράσος να λέμε στους ξένους "Δεν ξεχνώ".

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Tuesday, March 30, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνας παρουσία του παπικού Αρχιεπισκόπου Μαδρίτης.


Και λοιπόν;


Εμείς πρέπει να χαρούμε επειδή ακόμη ένα Φαναριώτικο φυντάνι, με οικουμενιστικά φρονήματα, θα κοπρίζει την Μητρόπολη Ισπανίας;


Οι πληροφορίες που έχω στην διάθεση μου για τον Σεβ. Ισπανίας και Πορτογαλίας είναι 

λίαν απογοητευτικές.

Είναι μέγας Οικουμενιστής και πολύ προβληματικός, από πολλές απόψεις, κληρικός.


Δεν ξέρει λέξη Ισπανικά, ούτε βέβαια και Πορτογαλικά και είναι Παναγία σώσε κατάσταση.


Έχω την εντύπωση ότι ο Πατριάρχης  Βαρθολομαίος δεν θα ησυχάσει πριν διαλύσει τον Οικουμενικό Θρόνο.


Εκλέγει σε Μητροπόλεις Οικουμενιστές ή και διαβεβλημένα πρόσωπα και ορισμένους όχι με καθαρό χέρι.


Είναι αδιανόητο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.


Βεβαίως την ολοκληρωτική ευθύνη για την κατρακύλα την έχει προσωπικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος περιμαζεύει στην Αυλή του ακατάλληλα πρόσωπα και σε θέματα πίστεως και σε θέματα ήθους.


Γιατί το κάνει;

Πιθανώτατα επειδή θέλει να ελέγχει αυτούς που χειροτονεί ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν κεφάλι στις αυθαιρεσίες του ή επειδή θέλει να αρμέγει οικονομικά τις Μητροπόλεις.


Όποιο κίνητρο και αν καθοδηγεί τις επιλογές του Παναγιώτατου, το σίγουρο είναι ότι δεν ενεργεί κατά Θεόν.


Ούτε Οικουμενιστές, ούτε διαβεβλημένοι, ούτε φιλάργυροι κληρικοί πρέπει να προάγονται στο επισκοπικό αξίωμα.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Εξάψαλμος”, άρθρο του κ. Σωτήρη Τζούμα για την υποτιθέμενη παραίτηση του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου.


Όλοι φυσικά γνωρίζουν ότι η προσχηματική παραίτηση του π. Καρλούτσου είναι σκέτος εμπαιγμός, που ο Θεός ξέρει ποιές 

σκοπιμότητες 

εξυπηρετεί. 

Στο άρθρο του, ο κ. Τζούμας παρουσιάζει τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο με τα πιο φωτεινά χρώματα.


Αν δεν γνώριζα το ποιόν του ανδρός και διάβαζα το άρθρο του κ. Τζούμα θα σχημάτιζα την εντύπωση ότι πρόκειται για άγιο κληρικό και για ανιδιοτελή και αφοσιωμένο εργάτη του Ευαγγελίου.


Δυστυχώς, με βαθύτατη θλίψη, παρακολουθώ τον κ. Τζούμα να μπλέκει το εγκώμιο άθλιων κληρικών ζώντων και τε και τεθνεώτων, που, αν υπήρχε στις μέρες μας ακμαίο εκκλησιαστικό φρόνημα, θα είχαν καθαιρεθεί ή και 

αναθεματιστεί.

Μεταξύ των ανθρώπων που ο κ. Τζούμας εξυμνεί -κατά καιρούς- είναι ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Χαλκηδόνος Μελίτωνας Χατζής, ο Αμερικής Ιάκωβος Κουκούζης και τώρα ο π. Καλρούτσος.


Όλοι, δηλαδή, αρχιοικουμενιστές, οι οποίοι προξένησαν βαθύτατες πληγές στην Εκκλησία του Χριστού.


Αγαπητέ κ. Τζούμα! Μην παίζετε με την σωτηρία σας! Μέμνησο! Υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως. Δεν είναι δυνατόν, αδελφέ μου, να προβάλλετε ως πρότυπα ιερωμένων ανάξιους εν παντί κληρικούς, οι οποίοι μάλιστα είναι Οικουμενιστές-συγκρητιστές.

MΑΙΛΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΚΑΛΑ ΕΚΑΝE Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ!

 


Το ιστορικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ Μάκης Μαίλης (που πέθανε πριν δύο περίπου μήνες) δήλωσε ότι ορθά έπραξε ο Στάλιν και εξόντωσε τους Πόντιους επειδή ήταν συνεργάτες των Ναζί.!!!

Σε απλά Ελληνικά μιλάμε, όχι μόνον για συνειδητούς διαστροφείς της Ιστορίας, αλλά προπαντός για κοινούς προδότες.

Αυτοί είναι οι αριστεροί δυστυχώς. Σκέτοι προδότες.!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

======


1.) Ἔχασα τὰ πάντα ἐκτὸς ἀπὸ ἐκεῖνα ποὺ ἔδωσα.


2.) Τίποτα δὲν εἶναι δικό μου, ὅταν εἶναι μόνο γιὰ τὸν ἑαυτό μου.


3.) Τὰ χέρια τοῦ κουλοῦ εἶναι καλύτερα ἀπὸ τὰ χέρια τοῦ τσιγκούνη.


4.) Θέλεις νὰ γίνεις φτωχὸς καὶ ἐσὺ καὶ ἐγώ; Θησαύριζε!


5.) Θέλεις νὰ γίνεις φτωχός; Νὰ κλέβεις καὶ νὰ δουλεύεις Κυριακές.


6.) Θέλεις νὰ ἔχεις ἀφθονία; Σκόρπιζε!


7.) Θέλεις νὰ γίνεις ζητιάνος; Ἀποθήκευε!


8.) Θέλεις νὰ πεθάνεις ἀπὸ τὴν πείνα; Κλεῖσε τὰ μάτια σου καὶ τὰ αὐτιά σου...

στὸν ἀνθρώπινο πόνο καὶ στὴν ἀνθρώπινη δυστυχία!


9.) Χαρὰ στὰ μάτια ποὺ δακρύζουν γιὰ κάποιον ἄλλο ποὺ πονᾶ, γιατί τὰ μάτια αὐτὰ θὰ εἰδοῦνε τοῦ παραδείσου τὰ καλά!


10.) Χαρὰ στὰ χέρια ὅπου ντύνουν μικρὰ παιδιὰ καὶ ὀρφανά, γιατί τὰ χέρια αὐτὰ θὰ γίνουν φτερὰ γιὰ νὰ πετοῦν ψηλά!!


11.) Χαρὰ στὸ στόμα ὅπου λέγει λόγια παρήγορα γλυκά, γιατί τὸ στόμα αὐτὸ θὰ ψάλει μὲ τοὺς ἀγγέλους ὡσαννά!!


12.) Χαρὰ στὸ σπίτι ὅπου ἀνοίγει τὴν πόρτα στὸν περαστικό, γιατί ἡ πόρτα αὐτὴ ἀνοίγει στὴν Παναγιὰ καὶ στὸν Χριστό!!


13.) Γεννηθήκαμε καὶ ὑπάρχουμε στὸν πλανήτη αὐτὸ τῆς Γῆς γιὰ νὰ δοξάζουμε τὸν Θεὸ καὶ νὰ προσφέρουμε Ἀγάπη καὶ Χαρὰ στοὺς ἄλλους!!


14.) Ἡ μεγαλύτερη χαρὰ ποὺ στὴ ζωὴ γνωρίζουμε, εἶναι ἡ χαρὰ ποὺ νιώθουμε, ὅταν χαρὰ χαρίζουμε!!


15.) Τὰ σάβανα δὲν ἔχουν τσέπες!


ΠΗΓΗ:

ιστολόγιο “Ρωμαϊκό Οδοιπορικό”,


apantaortodoxias

Monday, March 29, 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΤΕ!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Οι πλείστοι ξέχασαν την Β΄ Κυριακή της Ορθοδοξίας και τις Συνόδους που δικαίωσαν τους μεγάλους αντιπαπικούς Αγίους Μέγα Φώτιο και Γρηγόριο τον Παλαμά


Ακούσαμε πολλά βαρύγδουπα και βαθυστόχαστα για την θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, για το άκτιστο φως, αλλά για την ταμπακιέρα 

ουδείς λόγος.

Όπως ακριβώς έγινε με την Α΄ Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ακούσαμε για την θεολογία της εικόνας και αλλά παρεμφερή, για τους Μονοφυσίτες και τους Εικονομάχους, αλλά καμμία αναφορά για το γεγονός ότι η Εκκλησία του Χριστού τα τελευταία 120 χρόνια δέχεται ανελέητα χτυπήματα από την παναίρεση του Οικουμενισμού, την πιο φοβερή αίρεση που γνώρισε στην Ιστορία της, η οποία μάλιστα κατοχυρώθηκε συνοδικά με την Σύνοδο της Κρήτης.


Ο Σεβ. Πειραιώς, όμως, έπραξε το καθήκον του και την Α΄ και την Β΄ Κυριακή της 

Ορθοδοξίας.

Γι’ αυτό και δέχτηκε τις λυσσαλέες και χυδαίες -κυριολεκτικά πρόστυχες- επιθέσεις του Σεβ. Προικοννήσου από τα ιστολόγια “Φως Φαναρίου” και “Ιδιωτική Οδός”. 


Μας εμπνέετε πραγματικά, Σεβασμιώτατε! 


Με βαθύτατη θλίψη -αν όχι αποτροπιασμό- παρακολουθούμε και οικτείρουμε όσους σας χτυπούν πισώπλατα και ρίχνουν αφειδώς νερό στον μύλο των Οικουμενιστών.


Θα δώσουν -φυσικά- λόγο στον Θεό, που ετάζει νεφρούς και καρδιάς, 

γι’ αυτές τις επιθέσεις.

Σας ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, ως θεολόγος και ως χριστιανός, για τους ασταμάτητους αγώνες σας εναντίον του Οικουμενισμού.


Αντιλαμβάνομαι την ανθρώπινη πικρία σας, επειδή συνεχίζετε να αγωνίζεστε σχεδόν μόνος και εύχομαι ο Άγιος Θεός να στάζει στην καρδία σας την παρηγοριά που μόνο ο Ηγαπημένος Κύριος μπορεί να χαρίζει.

Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

=====


Δυστυχῶς ἡ φοβερὴ αὐτὴ πολυαίρεση, ποὺ κυριάρχησε σ’ ὅλη τὴν διάρκεια τοῦ 20ου αἰῶνος, ἔφθασε πλέον στὸ ἀποκορύφωμά της στὶς ἀρχὲς τοῦ 21ου αἰῶνος μὲ τὴν «Σύνοδο» τῆς Κρήτης 

τὸ 2016. 

«Σύνοδος» αὐτή, ὅπως ὁμολογοῦν καταξιωμένες προσωπικότητες, ποὺ ἀσχολήθηκαν μὲ τὰ συνοδικά της κείμενα, ὑπῆρξε ἕνα κατ’ ἐξοχὴν συγκλονιστικὸ ἐκκλησιαστικὸ γεγονὸς διότι δὲν κατεδίκασε τὶς ἐν χώρῳ καὶ χρόνῳ ὑφιστάμενες αἱρέσεις, ψευδοθρησκεῖες καὶ παραθρησκευτικά φαινόμενα, ὡς ὑποχρεοῦτο ἐκ τῶν Θείων καὶ ἱερῶν Κανόνων. 


Ἕνα γεγονὸς ποὺ προκάλεσε ὀδυνηρὸ πλῆγμα στὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας. 

Ἕνα γεγονὸς ποὺ σήμανε τὴν συνοδικὴ νομιμοποίηση τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ γέμισε μὲ ἀπερίγραπτη θλίψη τὴν θριαμβεύουσα καὶ τὴν στρατευομένη Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ.   


Τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ φοβερὴ αὐτὴ αἵρεση ἐξακολουθεῖ ὄχι μόνον νὰ ὑφίσταται, παρ’ ὅλο ποὺ πέρασαν περισσότερα ἀπὸ 100 χρόνια ἀπὸ τῆς ἐμφανίσεώς της, ἀλλὰ καὶ νὰ ἐξαπλοῦται ἐπικίνδυνα ὅλο καὶ περισσότερο, ὑπογραμμίζει τὸ χρέος ὅλων μας, γιὰ τὴν ἀποτελεσματικὴ καταπολέμησή της. 


1.) Εἶναι ἀνάγκη ὅλοι μας νὰ ἐπαγρυπνοῦμε καὶ νὰ διακρίνουμε τὰ «σημεῖα τῶν 

καιρῶν» (Ματθ. 16,3). 

2.) Νὰ μείνουμε ἀνυποχώρητοι καὶ ἀσυμβίβαστοι στὴν ὑπεράσπιση τῆς Ἀληθείας, ποὺ εἶναι ὁ ἐνυπόστατος Χριστὸς ζητοῦντες τὴν πανορθόδοξη Συνοδικὴ καταδίκη της, ἀνεπηρέαστοι ἀπὸ τὸ πνεῦμα τῆς χαλαρότητος, τοῦ ἐφησυχασμοῦ καὶ τοῦ ἐνδοτισμοῦ, τὸ ὁποῖον κυριαρχεῖ σήμερα σὲ πολλούς. 


3.) Νὰ συνειδητοποιήσουμε καὶ νὰ εὐαισθητοποιηθοῦμε ἀπέναντι στὸ σύγχρονο πολυκέφαλο θηρίο, τὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ποὺ προετοιμάζει τὸν ἐρχομὸ τῆς Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας τοῦ Σατανᾶ, καὶ ποὺ μὲ ὕπουλο τρόπο ἔχει διεισδύσει στὰ σπλάγχνα τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ τὴν 

ἀπειλεῖ θανάσιμα. 

4.) Εἶναι ἀνάγκη πρὸ παντός, νὰ ἐνεργοποιηθοῦμε σ’ ἕνα δυναμικότερο ἀντιαιρετικὸ ἀγῶνα, ζητώντας, ἡ Ἐκκλησία νὰ ἐπισημάνει τοὺς φορεῖς της καὶ νὰ τοὺς καλέση σὲ μετάνοια. 


5.) Τέλος νὰ διακόψῃ ἡ Ἐκκλησία τοὺς μέχρι τώρα γενομένους ἀκάρπους καὶ ἐπιβλαβεῖς διαλόγους μὲ τοὺς αἱρετικοὺς ἑτεροδόξους καί ἑτεροθρήσκους κηρύσσουσα πὼς ὁ μόνος Σωτήρας εἶναι ὁ Κύριος Ἰησοὺς Χριστὸς χωρὶς τὸν ὁποῖον δὲν ὑπάρχει σωτηρία καὶ ζωή.

Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ


 Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

=====


Η παναίρεση του Οικουμενισμού -δυστυχῶς- δὲν περιορίστηκε μόνο σὲ διαχριστιανικὸ ἐπίπεδο. Πολὺ σύντομα ἐπεκτάθηκε, ὅπως ἦταν ἀναμενόμενο καὶ σὲ διαθρησκειακό. 


Τὸ διαθρησκειακὸ ἄνοιγμα τῆς Ὀρθοδοξίας πρὸς τὶς ἄλλες θρησκεῖες ἐπιδιώχθηκε μὲ διμερεῖς καὶ πολυμερεῖς Διαθρησκειακὲς Συναντήσεις, Διαλόγους καὶ Συνέδρια, ἀποτελεῖ δὲ ἕναν ἀπὸ τοὺς οὐσιωδέστερους στόχους τοῦ Διαθρησκειακοῦ 

Οἰκουμενισμοῦ.


Οἱ μέχρι τώρα γενόμενοι διάλογοι ὄχι μόνον δὲν ἔφεραν κανένα ἀποτέλεσμα, ἀλλὰ ἀντιθέτως ὁδήγησαν ἀναπόφευκτα σὲ προϊοῦσα φθορὰ καὶ διάβρωση τοῦ Ὀρθοδόξου φρονήματος, σὲ συμβιβασμοὺς καὶ ἀνεπίτρεπτες ὑποχωρήσεις στὸ δόγμα καὶ στὴν ἐκκλησιαστική μας αὐτοσυνειδησία. 


Μὲ ἐπιπολαιότητα οἱ Ὀρθόδοξοι ἀντιπρόσωποι στοὺς Διαλόγους αὐτούς, μὴ ἔχοντες ἁγιοπνευματικὲς ἐμπειρίες, ἅπλωσαν γέφυρες, μικρὲς καὶ ἀνεπαρκεῖς, γιὰ νὰ γεφυρώσουν τεράστια χάσματα καὶ νὰ ἐκμηδενίσουν ἀποστάσεις καὶ διαφορές, πολὺ σημαντικὲς στὸ δόγμα καὶ 

στὸ ἦθος τῶν θρησκειῶν.


Παραθεώρησαν ὅμως τὸ γεγονός, ὅτι ἡ ἀλήθεια μὲ τὴν αἵρεση δὲν ἔχουν ποσοτικὴ διαφορά. Ἡ αἵρεση δὲν ἔχει ἁπλῶς λιγότερη ἀλήθεια, ὥστε μὲ κάποια προσθήκη νὰ γίνει κι αὐτὴ Ὀρθοδοξία. Ἡ αἵρεση ὅσο μικρὴ καὶ ἂν φαίνεται, εἶναι πλάνη, εἶναι σκοτάδι καὶ ἁμαρτία καὶ θάνατος. Ὁ πνευματικὸς θάνατος ποὺ προξενεῖ ἡ αἵρεση, δὲν παίρνει βελτίωση νὰ γίνει λιγότερο θάνατος καὶ κατόπιν ζωή. 


Ἔτσι φθάσαμε στὸ τραγικὸ φαινόμενο νὰ διατυπώνονται ἀπὸ Ὀρθοδόξους ἐκπροσώπους, ἀντορθόδοξες δηλώσεις καὶ νὰ ὑπογράφονται κείμενα κοινῆς ἀποδοχῆς μὲ τοὺς αἱρετικούς, ξένα πρὸς τὴν παράδοση καὶ τὴν δογματικὴ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας μας.

ΤΟ ΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 


Sunday, March 28, 2021

Η Ludmilla Simone ΚΑΤAΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΗ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

 


Η Ludmilla Simone ΚΑΤAΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΗ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Τρελογιάννης”:

“Διαβάζω διάφορα ἀπὸ εἰδικοὺς καὶ μή, περὶ τῆς σημερινῆς πολιτικῆς καταστάσεως ποὺ ἐπικρατεῖ εἰς τὸ Ἑλληνικὸν Ἔθνος ἐν γένει.

Ἡ ἰδική μου ἄποψις εἶνε ἡ ἑξῆς:
Τὸ μόνον ποὺ χρειάζεται τὸ Ἑλληνικὸν Ἔθνος εἶνε ἕνα ἱκανὸν ἡγέτην. Καὶ διὰ νὰ γίνῃ αὐτό, χρειάζεται ἡ μετάνοια τοῦ λαοῦ!

Τὸ πρῶτον εἶνε ἀποτέλεσμα, φυσικὴ συνέχεια τοῦ δευτέρου. Ἄνευ τούτων τῶν δύο, τὸ Ἑλληνικὸν Ἔθνος θὰ συῤῥικνωθῇ καὶ θὰ ταπεινωθῇ. Καὶ ἂν δὲν ἀλλάξῃ τίποτε ὅσον ἀφορᾷ τὴν μετάνοιαν τοῦ λαοῦ, τότε θὰ ἐξαφανισθῇ, ὅπως ἔγινε μὲ πολλοὺς λαοὺς εἰς τὴν ἱστορίαν τῆς ἀνθρωπότητος.

Εὐελπισθῶ ὅτι θὰ φθάσῃ μέχρι τὴν συῤῥίκνωσιν καὶ ὄχι μέχρι τὸν παντελὴ ἀφανισμόν.” 

Λέξη προς λέξη είναι ορθά όσα λέγει η κυρία Ludmilla Simone και τα οποία -προφανώς- απευθύνονται -πρωτίστως- προς τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη.

Χρειάζεται μετάνοια του λαού, δηλαδή όλων μας -και αποστασιοποίηση από τον Οικουμενισμό, θα προσθέταμε εμείς- για να αναδειχθεί ηγέτης που θα οδηγήσει το έθνος στην Ανάσταση.

Ακούτε, σεβαστέ Γέροντα των Εξαρχείων, τι σας καταμαρτυρεί η καλή αυτή κυρία;

Δυστυχώς -ως μη οφείλατε-, αντί, ως κληρικός, να κηρύσσετε μετάνοια, δημιουργήσατε κόμμα ή μάλλον κομματίδιο που δεν μπορεί να εκλέξει ούτε Δημοτικό Σύμβουλο.

Τι άλλο σας λέγει η καλή κυρία Ludmilla Simone;

Ότι τώρα αυτός ο ηγέτης δεν υπάρχει.

Άρα το Μακρακιστικό κόμμα σας δεν είναι καρπός μετανοίας, αλλά ούτε και χώρος ηγετικών μορφών.

Όθεν καλείσθε να σταματήσετε ανυπερθέτως τις λοιμωξιολογίες και τους Μακρακισμούς, τις συνωμοσιολογίες, τις μασκολογίες, τις Ουκρανομαχίες και τα εμβόλια και να επικεντρωθείτε στο κήρυγμα της μετανοίας.

Θα πειθαρχήσετε, άραγε, στην φωνή της λογικής και του Ευαγγελίου, που εκφράζει η καλή κυρία Ludmilla Simone, ή θα συνεχίσετε, με αποφευκτέα συνέπεια, την πορεία ολέθρου που ακολουθείτε από καιρό;

Καλή μετάνοια σεπτέ Γέρων!

ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΟΛΕΑ

ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΟΛΕΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Σήμερα τελέστηκε η εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Σολέα και η προχείρισή του σε Αρχιμανδρίτη, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.


Σας τιμά απολύτως, Μακαριώτατε, όταν χειροτονείτε αδιάβλητους, σεμνούς, ταπεινούς, φιλακόλουθους και αφιλάργυρους, ασκητικούς και παραδοσιακούς κληρικούς και δη άγαμους κληρικούς.


Δυστυχώς -όπως είναι παγκοίνως γνωστό- αυτό δεν συμβαίνει σε 

όλες τις Μητροπόλεις.


Όπως οι πάντες γνωρίζουν υπάρχουν δύο Μητροπόλεις οι οποίες είναι γεμάτες με λερωμένα ράσα άγαμων κληρικών.


Δεν είναι δυνατόν, Μακαριώτατε, να βρωμίζει η Εκκλησία μας λόγω της στάσης όσων Ιεραρχών χειροτονούν τέτοιους κληρικούς, οι οποίοι, αν δεν είναι ήδη, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν οπωσδήποτε περιφερόμενα σκάνδαλα στην Εκκλησία.

Θερμά και υικά σας συγχαίρω για την χειροτονία του κατά πάντα άξιου, Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνου Σολέα, και εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, να μη χειροτονηθεί στο μέλλον κανένας κληρικός -και δη άγαμος κληρικός- με κώλυμα ιερωσύνης.


Είναι πραγματικά μεγάλη ντροπή η Εκκλησία της Κύπρου να σεμνύνεται και δικαίως για τις εκατοντάδες ευλαβέστατους έγγαμους κληρικούς της και να παρουσιάζει αυτά τα χάλια μεταξύ της πλειοψηφίας των άγαμων κληρικών της.


Ο Χριστός ήρθε για μας τους αμαρτωλούς. 


Η Εκκλησία δεν αποκλείει κανένα από την οδό της μετανοίας, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπεται κληρικοί με κώλυμα ιερωσύνης να στέκονται μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο.