Wednesday, December 30, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ



 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Μακαριώτατε!


Τις τελευταίες μέρες, έχετε γίνει στόχος άγριου λυντσαρίσματος πανταχόθεν λόγω της συνέντευξης που δώσατε στην εφημερίδα “Πολίτης”.


Με την παρούσα ανοιχτή ηλεκτρονική επιστολή μου θέλω να σας κοινοποιήσω την βαθειά ανησυχία μου για ένα πολύ σημαντικό θέμα.


Μακαριώτατε, 


Πέραν των διαψεύσεων των Μητροπολιτών Λεμεσού και Κύκκου για το παρασκήνιο των τελευταίων Αρχιεπισκοπικών εκλογών, παρατηρούμε ότι προβάλλεται από ορισμένους επιτακτικά το αίτημα να παραιτηθείτε από τον Θρόνο σας, εξαιτίας της αναστάτωσης που προκλήθηκε με την συνέντευξή σας.


Σας παρακαλούμε θερμά και υικά! Αφήστε τους βάτραχους να κoάζουν στο βάλτο της ιδιοτέλειας και της κακοήθειας που τους χαρακτηρίζει.


Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ένας επίσκοπος δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να παραιτηθεί, 


1.) εκτός αν είναι εντελώς ανίκανος, λόγω βαρειάς ασθένειας, να ανταποκριθεί στις ευθύνες του αξιώματός του, και 


2.) εκτός εάν καθαιρεθεί, επειδή υπέπεσε σε κωλυτικά της αρχιερωσύνης παραπτώματα.

Αφού, λοιπόν, καμμία από τις δύο προϋποθέσεις δεν έχει εφαρμογή στο πρόσωπό σας, συνάγεται αβιάστως ότι δεν έχετε κανένα απολύτως Κανονικό δικαίωμα να παραιτηθείτε.


Αλλά πέραν αυτού Μακαριώτατε! 


Αν τυχόν, παρά τις ρητές διακελεύσεις των Ιερών Κανόνων, αποφασίσετε -όπως σας υποβάλλουν- να παραιτηθείτε, σκεφθήκατε ποιος θα σας διαδεχθεί στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο;

1.) Από την συνέντευξή σας, αντελήφθηκα και κατέγραψα ήδη την απογοήτευσή μου, ότι δεν συνειδητοποιείτε τι θα συμβεί όταν κενώσει ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος Κύπρου.


Δυστυχώς, με μαθηματική ακρίβεια, κατ’ άνθρωπο ομιλούντες πάντοτε, θα σας διαδεχθεί ο Ιωσηφίτης Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. 


Με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εκκλησία της Κύπρου, την Ορθόδοξη Εκκλησία εν γένει, αλλά και την Ελληνική Κύπρο.


2.) Από την συνέντευξή σας, επίσης, πληροφορήθηκα, ότι θεωρείτε ότι έχουν πιθανότητα διαδοχής οι Μητροπολίτες Κύκκου, Ταμασού και Μόρφου.!!! 


3.) Το ακόμη χειρότερο! 

Από ότι πληροφορήθηκα, από την συνέντευξή σας και πάλιν, όχι μόνο εσείς θεωρείτε πιθανή την ανάρρηση στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Μητροπολιτών Κύκκου, Ταμασού και Μόρφου, αλλά ότι και οι συγκεκριμένοι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες τρέφουν την ίδια ψευδαίσθηση.!!!


Αυτές οι ψευδαισθήσεις -φυσικά- δεν έχουν να κάνουν απολύτως τίποτα με την ωμή πραγματικότητα.


Αφού, λοιπόν, κατ’ άνθρωπο, με μαθηματική ακρίβεια, η ανάρρηση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο μόλις κενωθεί, για οποιοδήποτε λόγο, είναι πλέον ή βέβαιη, σας παρακαλώ, με ειλικρινή αγάπη και υικό σεβασμό, να μην παραιτηθείτε, για κανένα λόγο, από τον Θρόνο σας.

Αν δεν μπορεί να ακυρωθεί η άνοδος του Μητροπολίτη Λεμεσού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο -και είναι αλήθεια ότι κατ’ άνθρωπον δεν μπορεί να ακυρωθεί-, τουλάχιστον ας καθυστερήσει όσο το δυνατό περισσότερο. 


Μέχρι την μέρα που θα σας καλέσει ο Θεός ή θα αναγκαστείτε να παραιτηθείτε, ίσως υπάρξουν οι 10 δίκαιοι άνθρωποι στην Κύπρο, που θα αποτρέψουν την οργή του Θεού και την εξ αυτής συμφορά της παράδοσης της Εκκλησίας μας στους Θεομπαίκτες του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Στο μεταξύ, ας πέσουμε όλοι στα γόνατα. 


Ποιμένες και ποίμνιο. 


Ας παρακαλέσουμε τον Χριστό να μην επιτρέψει να πλήξει την Εκκλησία μας αυτή η συμφορά. 


Ας προσθέσουμε, με την ευλογία του πνευματικού μας, ακόμη 10 μετάνοιες και ένα επιπλέον εκατοστάρι στον κανόνα μας ημερησίως. 


Ας νηστέψουμε και ας πενθήσουμε για τις αμαρτίες μας.


Και ίσως ο Άγιος Θεός μας λυπηθεί και αποτρέψει την συμφορά.


Διαφορετικά τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία του Μητροπολίτη Λεμεσού προς τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. 


Οι δημόσιες αντεγκλήσεις των Ιεραρχών μας δεν ωφελούν σε κάτι. 


Απλά σκανδαλίζουν αφόρητα τους πιστούς. 


Μόνον με ειλικρινή μετάνοια και θερμή προσευχή μπορεί να γλυτώσει η πατρίδα και η Εκκλησία μας από τους Ιωσηφίτες.

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΑΓΡΙΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


 ΑΓΡΙΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Προχθές, ανέφερα ότι ο Σεβ. Ναυπάκτου χρειαζόταν πολύ ηρωισμό να δεχτεί να είναι ο πρώτος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα εμβολιαστεί για τον φονικό κορωνοιό.


Μια περιδιάβαση στο διαδίκτυο θα σας πείσει ότι έγινε αυτό ακριβώς που φοβόμουν. 


Όπως έγραψα, θα ακολουθούσε άγριο λυντσάρισμα του Σεβασμιώτατου, από τους κάθε λογής αρρωστημένους, φαιδρούς και επικίνδυνους συνωμοσιολόγους.


Βρίθει κυριολεκτικά το διαδίκτυο από τις αήθεις επιθέσεις εναντίον του Μητροπολίτη Ναυπάκτου.


Ας αναφέρουμε δειγματοληπτικά ορισμένα από αυτά τα δημοσιεύματα.

Οι αγωνιστές της "Ρωμανίας", αντέγραψαν, στο ιστολόγιό τους, κακεντρεχές σχόλιο στήλης που επιμελείται Ιεράρχης του Θρόνου. 


Είναι ο ίδιος Ιεράρχης, ο οποίος έγραψε δύο φορές στο ιστολόγιό του “Τρελλογιάνης”, τα κείμενα εναντίον του Ιερομόναχου Ευθύμιου Καψαλιώτη. 


Παρόλα αυτά οι αγωνιστές της “Ρωμηοσύνης” της Κονίτσης, που τσεπώνουν τα Βατοπαιδινοαργύρια, -σαν δεν ντρέπονται- δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διασύρουν τον Σεβ. Ναυπάκτου με ανυπόστατες φήμες.

Η “Φαίη” , στο ιστολόγιο "Τας θύρας! Τας θύρας", δημοσίευσε τα του εμβολιασμού του Σεβασμιώτατου με φωτογραφία που δείχνει τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου να φορά μάσκα και συνόδευσε την φωτογραφία με αρνητικό σχόλιο.


Είναι ακατανόητη η παφλάζουσα εμπάθεια της "Φαίης" εναντίον του Σεβ. Ναυπάκτου. Δεν κρύβει με κανένα τρόπο την εμπάθεια που την διακατέχει για τον Σεβασμιώτατο.


Ξεχνά -φαίνεται- η "Φαίη" ότι για δεκαετίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος ήταν η ισχυρότερη θεολογική φωνή εναντίον του Οικουμενισμού στην Ιεραρχία. 

Λησμονεί ότι τον προσκαλούσαν και ανταποκρινόταν πρόθυμα να συμμετάσχει στα αντιοικουμενιστικά Συνέδρια που διοργάνωνε ο π. Θεόδωρος Ζήσης.


Διερωτήθηκε, άραγε, η “Φαίη”, αν ήταν δυνατόν ο Σεβασμιώτατος να εισέλθει στο νοσοκομείο χωρίς μάσκα;


Άλλωστε για ποιο λόγο, άραγε, είναι ανάρμοστο ή ασεβές, σε ένα νοσοκομείο, να φοράς προστατευτική μάσκα;


Αλλού φυσικά το πάει η “Φαίη”:

Τα εμβόλια είναι του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, που σύμφωνα με την αρρωστημένη φαντασία των συνωμοσιολόγων, θέλουν να εξοντώσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους και άλλες εμετικής αηδίας συνωμοσιολογίες.


Λυπούμαι ειλικρινά επειδή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος γίνεται -για μια ακόμη φορά- στόχος απίστευτου διασυρμού και λυντσαρίσματος από τους κάθε λογής Ουκρανομάχους και σοβαρά άρρωστους συνωμοσιολόγους.

Είναι συγκοινωνούντα δοχεία -βλέπετε-, στις πλείστες περιπτώσεις, η Ουκρανομαχία και η συνωμοσιολογία.


Αναπόφευκτα φυσικά τα τοιαύτα, Σεβασμιώτατε.


Οι κεραυνοί χτυπούν τα ψηλά δέντρα.


Αλλοίμονον αν καθορίζατε την στάση σας, ανάλογα με τις αρρωστημένες τοποθετήσεις του κάθε συνωμοσιολόγου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ

 Πολύ λυπηρή εξέλιξη. 

Δεν είναι δυνατόν ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων να αντιμετωπίζει αυτόφωρο απλά και μόνον επειδή μετέφερε στο εκκλησίασμα την ανησυχία του για τις πληροφορίες που του έδωσαν ορθόδοξοι χριστιανοί της Ιταλίας, οι οποίες ίσως να μην είναι ακριβείς.


Η κυβέρνηση θα μπορούσε κάλλιστα να διαψεύσει την πληροφορία, αν είναι ψευδής, και να προσκομίσει τα αναγκαία επιστημονικά στοιχεία για να στηρίξει την θέση της.


Τι δουλειά έχουν οι εισαγγελείς να προσπαθούν να ποινικοποιήσουν το κήρυγμα του Σεβασμιώτατου, ο οποίος μιλά πάντοτε με νηφάλιο τόνο και μετριοπάθεια και χωρίς καμμία πρόθεση να δημιουργήσει προβλήματα;


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ


Της εφημερίδας Naftermporiki

=====


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊο.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων, οδήγησε στην επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων.

Επίσης η υπόθεση ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, κατόπιν εντολής της διευθύνουσας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας για το εμβόλιο σε πρόσφατο Εσπερινό, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”. 

Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο.»

Ο ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ



Tuesday, December 29, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Για κάποιο πολύ παράδοξο λόγο δέχομαι καθημερινά πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων για το εμβόλιο του κορωνοιού.


Οι πλείστες ερωτήσεις, που μου υποβάλλουν, είναι υποβολιμαίες.

Προέρχονται από ανθρώπους του Πανιερώτατου Λεμεσού, αλλά και κάποιου άλλου, που τα τελευταία χρόνια, λόγω πολύ σοβαρής παράνοιας, απέκτησε την γυφτιά του Πανιερώτατου.


Ούτε πνευματικό τέκνο του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού να ήταν.!!!


Για τον Πανιερώτατο Λεμεσού έχω εκφράσει -κατ' επανάληψη- τις απόψεις μου, όπως και για όλους τους γόνους του πλανεμένου, φαύλου και Θεομπαίκτη Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.


Για τον έτερο Καππαδόκη, που προάγει το ρουφιανιό, γνωρίζω πόσο σοβαρά άρρωστο πρόσωπο είναι και έτσι -προφανώς- δεν παρεξηγώ την συμπεριφορά του.


Η αγάπη μου απέναντί του παραμένει η ίδια, σε καμμία περίπτωση δεν θα τον εκθέσω, ούτε δημόσια ούτε κατ' ίδιαν, αλλά εξυπακούεται ότι δεν είναι  δυνατό να δεχτώ τους καρπούς της παράνοιας και της ανασφάλειάς του, ως ασφαλή οδηγό στις ενέργειες και στις τοποθετήσεις μου.


Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί στην ευχή οι ρουφιάνοι του Πανιερώτατου Λεμεσού και οι όποιοι άλλοι ρουφιάνοι, απευθύνονται σε άνθρωπο της δικής μου έλλειψης ιατρικής παιδείας, για να πληροφορηθούν τι πρέπει να κάνουν για πρωτόγνωρα ιατρικά θέματα.


Παρόλα αυτά, επειδή διαπιστώνω -με όχι τυχούσα έκπληξη- ότι υπάρχει και πέραν των κυκλωμάτων των πολυπληθών σπιούνων του Πανιερώτατου Λεμεσού, πολύ ενδιαφέρον να πληροφορηθούν τι φρονώ για τα εμβόλια του κορωνοιού, αναφέρω ότι

1.) Δεν έχω καμμία απολύτως ιατρική παιδεία. 


Ως εκ τούτου, δεν έχω καμμία απολύτως άποψη για πρωτόγνωρα ιατρικά θέματα, για τα οποία είναι διστακτικοί να μιλήσουν ακόμη και οι γιατροί.


2.) Θεωρώ φαιδρούς, έως λίαν επικίνδυνους, όσους εκφέρουν γνώμη για ιατρικά θέματα ή άλλα θέματα για τα οποία δεν έχουν καμμιά απολύτως παιδεία.


3.) Αν όσοι με βολιδοσκοπούν για το εμβόλιο του κορωνοιού, επιζητούν να μάθουν, αν πιστεύω τις συνωμοσιολογίες ότι ο Μπίλ Γκέιτς θέλει να σκοτώσει με τα εμβόλια δισεκατομμύρια ανθρώπους, η απάντησή μου είναι ότι η ερώτησή τους προσβάλλει κατάφωρα την νοημοσύνη, αλλά και την αξιοπρέπεια μου, ως ανθρώπου.


Μόνον αν ήμουν σοβαρά παρανοϊκό άτομο θα υιοθετούσα τέτοιες συνωμοσιολογίες.

4.) Αν οι ίδιοι υιοθετούν τις συνωμοσιολογίες περί Μπιλ Γκέιτς κτλ. τους συνιστώ θερμά και με πολλή αγάπη, να ζητήσουν επειγόντως ψυχιατρική -όχι ψυχολογική, αλλά ψυχιατρική- βοήθεια, επειδή -προφανώς- έχουν σοβαρό πρόβλημα.


Αν δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν πρόβλημα υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους.


5.) Όσο γι’ αυτούς που με ρωτούν ποια είναι η γνώμη μου για τα εμβόλια του κορωνοιού απαντώ: Ρωτήστε τους γιατρούς σας και όχι κάποιο άσχετο με την ιατρική όπως είμαι εγώ.


6.) Αν τέλος οι σπιούνοι του Μητροπολίτη Λεμεσού και οι όποιοι άλλοι ρουφιάνοι με βολιδοσκοπούν, επειδή ενδιαφέρονται -for obvious reasons- να μάθουν αν θα βάλω το εμβόλιο, η απάντησή μου είναι “We shall cross that bridge, when we go there”.

Στις κλινικές δοκιμές που έγιναν στις ΗΠΑ, συμμετείχαν 30,000 άτομα και τηρήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο έγκρισης των εμβολίων σε τρείς φάσεις και μόνο τότε εξασφάλισε έγκριση το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA.


Στο μεταξύ άρχισε, σε παγκόσμια κλίμακα, μαζικός εμβολιασμός.


Επομένως, όταν έρθει η σειρά μας να εμβολιαστούμε, θα έχουμε πληροφορίες για την δράση των εμβολίων από τον εμβολιασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων συνανθρώπων μας. 

Άρα θα είμαστε και εμείς -και προπαντός οι γιατροί μας- σε πολύ καλύτερη θέση, από ότι είναι τώρα, για να μας συμβουλεύσουν αν πρέπει ή όχι να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό, ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του καθενός.


Γιατί, άραγε, πρέπει να αποφασίσουμε σώνει και καλά τώρα, αφού, ακόμη και αν θέλουμε να εμβολιαστούμε, δεν έχουμε αυτήν την δυνατότητα, νοουμένου ότι θα γίνει σταδιακός εμβολιασμός του πληθυσμού και η σειρά μας να εμβολιαστούμε μπορεί να είναι 3-6 μήνες μακρυά ή και περισσότερο;

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΝΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ



 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΝΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Με συναισθήματα βαθύτατης θλίψης, το ποίμνιο της ανά την Οικουμένη Εκκλησίας, πληροφορήθηκε σήμερα, ότι ο Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ έχασε την μάχη με τον φονικό κορωνοιό σε ηλικία μόλις 61 ετών.


Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού.

Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου και διασωληνώθηκε.


Κατά γενική ομολογία, ο μακαριστός Ιεράρχης ήταν ένας από τους πιο πνευματικούς επισκόπους, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και της Ορθοδοξίας εν γένει.


Ουσιαστικά σεμνός και ταπεινός, ευγενής και ανιδιοτελής, ακατηγόρητος, αδιάβλητος και αφιλάργυρος, με αξιόλογη Πατερική παιδεία.

Χειροτονήθηκε επίσκοπος το 1996.


Με μέριμνά του, αναδείχθηκαν και αγιοκατατάχθηκαν πολλοί τοπικοί άγιοι της Μητροπόλεως Καστορίας.


Η Μητρόπολη Καστορίας, επί αρχιερατείας του, ανέπτυξε λίαν αξιόλογη φιλανθρωπική και πνευματική δράση.


Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτά θα ακούμε καθημερινά τον προσεχή καιρό. 


Λαμπροί κληρικοί -όλων των βαθμών της ιερωσύνης-, μοναχοί και μοναχές και λαϊκοί θα διασωληνώνονται στις ΜΕΘ ή το ακόμη πιο τραγικό, θα χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του φονικού κορωνοιού.

Το ερώτημα είναι, αν όλο αυτό θανατικό που έχει πέσει στην ανθρωπότητα, είναι ικανό να θέσει τέρμα στην υστερία των αρρωστημένων “λοιμωξιολόγων”, οι οποίοι εξακολουθούν να μιλούν για κοροδοιό και απλή γριπούλα.


Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό.


Καταρχήν διότι πολλοί από τους συνωμοσιολόγους είναι παρανοϊκά άτομα. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς, εξόφθαλμα σοβαρά παρανοικά άτομα. Οπότε; Πώς μπορούν να συνειδητοποιήσουν την σκληρή πραγματικότητα;

Τον σκεπτικισμό μου κατά πόσο μπορούν να σωφρονιστούν οι συνωμοσιολόγοι αύξησε κατακόρυφα η ανάγνωση σημερινού άρθρου της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά τι συνέβηκε πριν 120 χρόνια όταν εφευρέθηκε το εμβόλιο της ευλογιάς. 


Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά της υστερικής συμπεριφοράς των συνωμοσιολόγων πριν 120 χρόνια, η οποία δεν διαφέρει ποσώς από την αντίδραση των συνωμοσιολόγων της δικής μας εποχής. 


Τα ίδια επιχειρήματα που ακούμε τώρα, ακούγονταν και τότε. Ήτοι δεν δοκιμάστηκε αρκετά το εμβόλιο, θα έχει σοβαρές και απρόβλεπτες παρενέργειες, είναι κατασκεύασμα των κυβερνήσεων για ύποπτους λόγους, προωθήθηκε στην αγορά επειδή θέλουν να αισχροκερδίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες σε βάρος της υγείας και της ζωής των ανθρώπων κτλ.

Τελικά, όμως, τι έγινε; 


Το εμβόλιο της ευλογιάς ήταν 100% πετυχημένο, ώστε κατόρθωσε να εξαλείψει, από προσώπου της γης, την φοβερή αυτή αρρώστια, που θέριζε για μακρό χρονικό διάστημα εκατομμύρια ανθρώπους.


Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια του κορωνοιού θα είναι κατ’ ανάγκην εξίσου αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να αποφασίσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα στηριζόμενοι σε ανεύθυνα και πολλές φορές παρανοϊκά άτομα, που είναι ιδιαζόντως επιρρεπή στις συνωμοσιολογίες.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ



Το είπε και το έκανε!

Σήμερα, στο ιατρικό κέντρο Λατσιών, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έκανε το εμβόλιο του κορωνοιού.

Το έκανε για δύο λόγους.

1.) Καταρχήν επειδή αυτή ήταν οδηγία που του έδωσαν οι θεράποντες ιατροί του.

2.) Παράλληλα ήθελε να βοηθήσει το ποίμνιό του να αποφασίσει να εμβολιαστεί, γι' αυτό και προθυμοποιήθηκε να κάνει από τους πρώτους το εμβόλιο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μακαριώτατος χρειαζόταν πολύ γενναιότητα για να πάρει αυτή την απόφαση. 

Καταρχήν επειδή δέχεται ανελέητη επίθεση πανταχόθεν για την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε. 

Γνωρίζει, επίσης, ότι οι συνωμοσιολόγοι θα του σύρουν τα εξ αμάξης για την απόφασή του να εμβολιαστεί.

Είτε λοιπόν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί με τον εμβολιασμό, οφείλει να επαινέσει τον Αρχιεπίσκοπο για τον ηρωισμό να εμβολιαστεί από τους πρώτους.

ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


 

Monday, December 28, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ! Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ! Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Cyprus Times”:


“Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συζήτηση περί διαδοχής του η οποία ξεκίνησε όταν αυτός είχε ασθενήσει, χαρακτηρίζοντας όσους σκέφτονται έτσι μικρούς.


Ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως δεν είναι δική του επιλογή ποιός θα τον διαδεχθεί. “Θέλω να είναι προσωπικότητα, δεν θέλω να είναι μικρός άνθρωπος. Εκείνοι που μανικώνονται και χτενίζουν τα γένια τους συνήθως δεν γίνονται”.


Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκρυψε το γεγονός ότι σκέφτηκε αρκετές φορές να παραιτηθεί λόγω κατηγοριών και συκοφαντιών από πρόσωπα εντός της Εκκλησίας κάτι που χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο.”


Δυστυχώς Μακαριώτατε Κύπρου. 


Η εκτίμησή σας είναι 100% λανθασμένη. 


Είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει, είτε το αντιλαμβάνεστε, είτε δεν το αντιλαμβάνεστε ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα είναι ο Ιωσηφίτης Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.


Πού βασίζω την εκτίμησή μου;


Σε πολύ προσεκτική παρατήρηση του βίου, της πολιτείας και της διακονίας του για δεκαετίες τώρα.


Πιο αναλυτικά!

Α.) 1.) Ο Πανιερώτατος έχει βάλει -πολύ προτού εκλεγεί Μητροπολίτης Λεμεσού- ως αμετάθετο στόχο να γίνει Αρχιεπίσκοπος και εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, για δεκαετίες τώρα, χωρίς να παρεκκλίνει από τον στόχο του και χωρίς να ιεραρχεί πρώτο οποιοδήποτε άλλο θέμα, ακόμη και αν είναι θέμα πίστεως.


2.) Είναι ικανώτατος. 


Ακούραστος άνθρωπος. 


Μπορεί να οργανώσει, να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει. 


3.) Αδίστακτος στις μεθοδεύσεις του. Δεν έχει κανένα φραγμό.


4.) Έχει οργανώσει, σε παγκύπρια κλίμακα, πολυπληθή επιτελεία που εργάζονται υπέρ της υποψηφιότητας και της αίγλης του. 


Σ’ αυτά συμμετέχουν, με αποφευκτέο πάθος και αποκρουστικό φανατισμό, αξιόλογοι -πολλές φορές- άνθρωποι -όχι σπάνια- σημαντικής οικονομικής επιφάνειας, μεγάλης παιδείας και ψηλής κοινωνικής θέσης. 

5.) Οι οπαδοί του λειτουργούν όπως τα μέλη των κομμουνιστικών κομμάτων. 


Υιοθετούν αμέσως και χωρίς κρατούμενα τις θέσεις που προβάλλει -ή κυρίως υποβάλλει- και επαναλαμβάνουν τα ίδια κλισέ, τα ίδια επιχειρήματα ή μάλλον τα ίδια συνθήματα που τον αποθεώνουν και τον καλύπτουν για όποιο λάθος κάνει και για όποια επιδίωξη στοχεύει.


Ο οπαδισμός στις δόξες του.

6.) Ξέρει να κρύβεται πολύ επιδέξια. Είναι, άλλωστε, λίαν ευφυής και προπαντός πανούργος. Αφήνει άλλους να καθαρίσουν για λογαριασμό του. 


Πρωτοπαλίκαρά του στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας -δεν γνωρίζω τα δεδομένα σε άλλες πόλεις- είναι ο επίσκοπος που ποτέ δεν έπρεπε να χειροτονήσετε και ο λαϊκός επιτελάρχης του που σιτίζεται στα πρυτανεία της Ι. Μ. Κύκκου. 


Όπως -εικάζω- καλώς γνωρίζετε, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έχουν φραγμούς.

7.) Ο πακτωλός της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου -μεταξύ άλλων χορηγών- είναι στην διάθεσή του.


Δηλαδή, συντρέχουν όλες ανεξαίρετα οι προυποθέσεις υπέρ της υποψηφιότητάς του.


Β.) Μακαριώτατε! Ο Μητροπολίτης Λεμεσού θα εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος, όχι μόνο εξαιτίας του χαρακτήρα, των ικανοτήτων και των μεθοδεύσεών του. Θα εκλεγεί -προπαντός- λόγω της ψοφοδεούς αντίστασης που συναντά η υποψηφιότητά του από τους συνεπισκόπους του.

Ορισμένες φορές σχηματίζω, -με βαθύτατη οδύνη- την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου -της υμετέρας Μακαριότητος μη εξαιρουμένης- είναι βαλτοί για να παίξουν το παιγνίδι του.


Είναι κυριολεκτικά απίστευτο πόσο πρόθυμοι αποδεικνύονται να τον βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο του είτε από αφέλεια, είτε από κουτοπονηρία, είτε από κοντόφθαλμη εκτίμηση των πραγμάτων, είτε -ακόμη χειρότερα- από ιδιοτέλεια.

Γι' αυτό, Μακαριώτατε, κατ’ άνθρωπο, η άνοδος του Ιωσηφίτη Λεμεσού Αθανάσιου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο είναι μαθηματικώς εξασφαλισμένη, οποτεδήποτε κενώσει ο Θρόνος. 


Βεβαίως, ο Θεός έχει πάντοτε τα άγνωστα σε μας σχέδιά Του.! 


Ποιος, όμως, γνωρίζει την ανεξιχνίαστη βουλή Του;


Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι, η ανάρρηση του Πανιερώτατου Λεμεσού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, θα είναι η πιο απτή απόδειξη ότι ο Θεός εγκατέλειψε ολότελα την ιδιαίτερη πατρίδα μας;

Υπάρχει, βεβαίως, και το ενδεχόμενο ο Θεός να διαλύσει τις πλεκτάνες του διαβόλου, αλλά για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλοι -προφανώς- να πέσουμε, με ποταμούς δακρύων, στα γόνατα.


Διαφορετικά η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και η Ελληνική Κύπρος, θα πέσουν στα χέρια των Ιωσηφιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται, και για τα εκκλησιαστικά μας πράγματα και για το εθνικό μας θέμα, όπως θα εξηγήσουμε αναλυτικά -συν Θεώ- σε προσεχές άρθρο.

Υ.Γ. Ολοκλήρωσα το παρόν άρθρο, Μακαριώτατε, βασισμένος μόνο στο απόσπασμα της συνέντευξής σας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Cyprus Times". 


Στην συνέχεια, διάβασα, στην εφημερίδα "Πολίτης", ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξή σας και τότε βεβαιώθηκα οριστικά ότι όσα αναφέρω στο παρόν άρθρο είναι απολύτως ακριβή. 


Ο Πανιερώτατος Λεμεσού θα είναι οπωσδήποτε ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και μόνο ένα μεγάλο θαύμα μπορεί να αποτρέψει την ανάρρησή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. 


Οι πιθανότητες των Μητροπολιτών Κύκκου, Ταμασού και Μόρφου να εκλεγούν Αρχιεπίσκοποι είναι από απειροελάχιστες έως ανύπαρκτες, επειδή -κατά την λαϊκή ρήση- είναι και οι τρεις του χεριού του Πανιερώτατου Λεμεσού

Η συνέντευξή σας, Μακαριώτατε, έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα σχολιάσουμε -συν Θεώ- προσεχώς, υπό το φως μάλιστα των διαψεύσεων των Μητροπολιτών Κύκκου και Λεμεσού.