Tuesday, December 29, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Για κάποιο πολύ παράδοξο λόγο δέχομαι καθημερινά πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων για το εμβόλιο του κορωνοιού.


Οι πλείστες ερωτήσεις, που μου υποβάλλουν, είναι υποβολιμαίες.

Προέρχονται από ανθρώπους του Πανιερώτατου Λεμεσού, αλλά και κάποιου άλλου, που τα τελευταία χρόνια, λόγω πολύ σοβαρής παράνοιας, απέκτησε την γυφτιά του Πανιερώτατου.


Ούτε πνευματικό τέκνο του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού να ήταν.!!!


Για τον Πανιερώτατο Λεμεσού έχω εκφράσει -κατ' επανάληψη- τις απόψεις μου, όπως και για όλους τους γόνους του πλανεμένου, φαύλου και Θεομπαίκτη Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.


Για τον έτερο Καππαδόκη, που προάγει το ρουφιανιό, γνωρίζω πόσο σοβαρά άρρωστο πρόσωπο είναι και έτσι -προφανώς- δεν παρεξηγώ την συμπεριφορά του.


Η αγάπη μου απέναντί του παραμένει η ίδια, σε καμμία περίπτωση δεν θα τον εκθέσω, ούτε δημόσια ούτε κατ' ίδιαν, αλλά εξυπακούεται ότι δεν είναι  δυνατό να δεχτώ τους καρπούς της παράνοιας και της ανασφάλειάς του, ως ασφαλή οδηγό στις ενέργειες και στις τοποθετήσεις μου.


Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί στην ευχή οι ρουφιάνοι του Πανιερώτατου Λεμεσού και οι όποιοι άλλοι ρουφιάνοι, απευθύνονται σε άνθρωπο της δικής μου έλλειψης ιατρικής παιδείας, για να πληροφορηθούν τι πρέπει να κάνουν για πρωτόγνωρα ιατρικά θέματα.


Παρόλα αυτά, επειδή διαπιστώνω -με όχι τυχούσα έκπληξη- ότι υπάρχει και πέραν των κυκλωμάτων των πολυπληθών σπιούνων του Πανιερώτατου Λεμεσού, πολύ ενδιαφέρον να πληροφορηθούν τι φρονώ για τα εμβόλια του κορωνοιού, αναφέρω ότι

1.) Δεν έχω καμμία απολύτως ιατρική παιδεία. 


Ως εκ τούτου, δεν έχω καμμία απολύτως άποψη για πρωτόγνωρα ιατρικά θέματα, για τα οποία είναι διστακτικοί να μιλήσουν ακόμη και οι γιατροί.


2.) Θεωρώ φαιδρούς, έως λίαν επικίνδυνους, όσους εκφέρουν γνώμη για ιατρικά θέματα ή άλλα θέματα για τα οποία δεν έχουν καμμιά απολύτως παιδεία.


3.) Αν όσοι με βολιδοσκοπούν για το εμβόλιο του κορωνοιού, επιζητούν να μάθουν, αν πιστεύω τις συνωμοσιολογίες ότι ο Μπίλ Γκέιτς θέλει να σκοτώσει με τα εμβόλια δισεκατομμύρια ανθρώπους, η απάντησή μου είναι ότι η ερώτησή τους προσβάλλει κατάφωρα την νοημοσύνη, αλλά και την αξιοπρέπεια μου, ως ανθρώπου.


Μόνον αν ήμουν σοβαρά παρανοϊκό άτομο θα υιοθετούσα τέτοιες συνωμοσιολογίες.

4.) Αν οι ίδιοι υιοθετούν τις συνωμοσιολογίες περί Μπιλ Γκέιτς κτλ. τους συνιστώ θερμά και με πολλή αγάπη, να ζητήσουν επειγόντως ψυχιατρική -όχι ψυχολογική, αλλά ψυχιατρική- βοήθεια, επειδή -προφανώς- έχουν σοβαρό πρόβλημα.


Αν δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν πρόβλημα υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους.


5.) Όσο γι’ αυτούς που με ρωτούν ποια είναι η γνώμη μου για τα εμβόλια του κορωνοιού απαντώ: Ρωτήστε τους γιατρούς σας και όχι κάποιο άσχετο με την ιατρική όπως είμαι εγώ.


6.) Αν τέλος οι σπιούνοι του Μητροπολίτη Λεμεσού και οι όποιοι άλλοι ρουφιάνοι με βολιδοσκοπούν, επειδή ενδιαφέρονται -for obvious reasons- να μάθουν αν θα βάλω το εμβόλιο, η απάντησή μου είναι “We shall cross that bridge, when we go there”.

Στις κλινικές δοκιμές που έγιναν στις ΗΠΑ, συμμετείχαν 30,000 άτομα και τηρήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο έγκρισης των εμβολίων σε τρείς φάσεις και μόνο τότε εξασφάλισε έγκριση το εμβόλιο της Pfizer από τον FDA.


Στο μεταξύ άρχισε, σε παγκόσμια κλίμακα, μαζικός εμβολιασμός.


Επομένως, όταν έρθει η σειρά μας να εμβολιαστούμε, θα έχουμε πληροφορίες για την δράση των εμβολίων από τον εμβολιασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων συνανθρώπων μας. 

Άρα θα είμαστε και εμείς -και προπαντός οι γιατροί μας- σε πολύ καλύτερη θέση, από ότι είναι τώρα, για να μας συμβουλεύσουν αν πρέπει ή όχι να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό, ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του καθενός.


Γιατί, άραγε, πρέπει να αποφασίσουμε σώνει και καλά τώρα, αφού, ακόμη και αν θέλουμε να εμβολιαστούμε, δεν έχουμε αυτήν την δυνατότητα, νοουμένου ότι θα γίνει σταδιακός εμβολιασμός του πληθυσμού και η σειρά μας να εμβολιαστούμε μπορεί να είναι 3-6 μήνες μακρυά ή και περισσότερο;

No comments:

Post a Comment