Thursday, April 30, 2015

Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ



Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος από την μέλλουσα να συνέλθει την Πεντηκοστή του 2016 Πανορθόδοξη Σύνοδο είναι ότι κατ’ αυτήν οι οικουμενιστές με αθεολόγητα και έωλα επιχειρήματα αγαπολογίας θα επιχειρήσουν να νομιμοποιήσουν τους οικουμενιστικούς τους ακροβατισμούς.

Αυτό κατέστη σαφές με το άρθρο “Πανορθόδοξη Σύνοδος και οικουμενική κίνηση” του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ που δημοσίευσε ο Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ.

Το άρθρο του Σεβασμιότατου και η εισήγηση που κατατέθηκε στην προπαρασκευαστική επιτροπή δείχνουν τι επιδιώκουν οι Οικουμενιστές οι οποίοι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την άνομη συμμετοχή των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο ΠΣΕ ως ισότιμων μελών.

Το ΠΣΕ στην πραγματικότητα είναι προτεσταντικός οργανισμός που βασίζεται στην προτεσταντική εκκλησιολογία, ο οποίος συμπεριλαμβάνει -ως μη όφειλε- και τις πλείστες ορθόδοξες Εκκλησίες ως ισότιμα μέλη.

Η ενασχόληση της Πανορθοδόξου Συνόδου με το ΠΣΕ μόνον υπό μία άποψη δικαιολογείται. Να συναποφασίσουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίες εξακολουθούν να είναι μέλη του ΠΣΕ, να αποχωρήσουν ομαδικά απο το ΠΣΕ.

Δυστυχώς, όπως το άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάπουε μας πληροφορεί, κάθε άλο παρά αυτή είναι η πρόθεση των πρωταγωνιστών της Συνόδου, οι οποίοι δεν θέλουν "να φτύσουν" -κατά τη λαική φράση- "στα γένεια τους", αλλά να δικαιώσουν τους οικουμενιστικούς τους ακροβατισμούς.

Ελπίζουμε και προσευχόμαστε οι αντιπρόσωποι της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και της Εκκλησίας της Γεωργίας να μην επιτρέπουν να επικυρωθεί από τη μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδο η ανομία της συμμετοχής των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο ΠΣΕ.

Προς αυτή την κατεύθυνση ας προσπαθήσουμε όλοι -και ιδιαίτερα η ηγεσία του αντι-οικουμενιστικού αγώνα- να βοηθήσουμε τις Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας να τηρήσουν σθεναρή στάση μέχρι τέλους.

No comments:

Post a Comment