Tuesday, April 21, 2015

Ο ΣΚΟΛΑ ΚΙ Ο ΞΕΣΚΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ



Ο ΣΚΟΛΑ ΚΙ Ο ΞΕΣΚΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Όπως πάμε σε λίγο θα αποτελεί  είδηση το γεγονός ότι για μια μέρα δεν σημειώθηκαν οικουμενιστικά παραστρατήματα. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπου ο αρχιμ. Παντελεήμων Μανουσάκης (αναπληρωτής καθηγητής της φιλοσοφίας στο παπικό κολλέγιο Σάντα Κρότσιε των ΗΠΑ) έλαβε μέρος, σαν εισηγητής, σε σεμινάριο υπό τον τίτλο «Ο Ιησούς Χριστός και ο νέος ανθρωπισμός». Οι εισηγήσεις του εν λόγω σεμιναρίου είναι τόσο σπουδαίες, σημαντικές κι επικοδομητικές (για τον παπισμό φυσικά) που θα τυπωθούν και θα διανεμηθούν στην επόμενη σύναξη των παπικών «επισκόπων» της Ιταλίας, που θα συνέλθουν στο Μπάρι. 

Μετά τη λήξη του εν λόγω σεμιναρίου ο καρδινάλιος (παπικός «επίσκοπος») του Μιλάνου εκλαμπρότατος κ. Άντζιελο Σκόλα προσκάλεσε τον Πανοσιολογιώτατο στην παπική μίσσα (λειτουργία) στη φραγκοκκλησία του Σαν Μπαρτολομέο, της οποίας προέστη ο ίδιος ο Άντζιελο Σκόλα. Περιττόν να αναφέρουμε ότι ο πανοσιολογιώτατος έσπευσε να αποδεχθεί την πρόσκληση του καρδιναλίου και δεν έχασε την «ευκαιρία» να «λειτουργηθεί» στον παπικό ναό και να «ευλογηθεί» από κοτζάμ καρδινάλιο του Πάπα! Αναρωτιέται κάνεις. Μα, καλά, δεν γνώριζε ότι στο Μιλάνο υπάρχουν, τουλάχιστον, δύο ορθόδοξες εκκλησίες για να λειτουργηθεί; Φυσικά το ήξερε. Αλλά έπρεπε να βάλει προσωπικά ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του πύργου της οικουμενιστικής Βαβέλ. Κι όμως! Άλλως φρονεί ο Αποστολικός Κανών ΜΕ΄: «Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς ως κληρικοίς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω» (Πηδάλιον, σελ. 50-51). Κι ο Κανόνας αυτός ισχύει στην Εκκλησία. Δεν έχει ο Πανοσιολογιώτατος προϊσταμένη εκκλησιαστική αρχή; 

Δεν εκπλήττονται οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ για τα έργα και τις ημέρες του ανωτέρω κληρικού. Στο βιβλιο του For the unity of all υπερακοντίζει τις έωλες θέσεις του μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου για το παπικό πρωτείο. Από την άλλη είναι τοις πάσι γνωστές  οι απαράδεκτες για την Ορθοδοξία θέσεις που υποστήριξε σε συνέδριο σχετικά με το γάμο. Τέτοιους λατινόφρονες κληρικούς θέλουν οι Παπικοί, γιατί μ’ αυτούς μπορούν άνετα να συνεργαστούν για την εμπέδωση του προσφιλούς τους "λαϊκού οικουμενισμού", που προωθούν συστηματικά μεθοδικά κι ακατάπαυστα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Ας μη τους διαφεύγει, όμως, ότι «ο κατοικών εν ουρανοίς εκγελάσεται αυτούς και ο Κύριος εκμυκτηριεί αυτούς» (Ψαλμ. β΄4).


No comments:

Post a Comment