Friday, April 24, 2015

ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ



ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Διάβασα μια φρικτή είδηση, που αφορά τη χώρα των  Ινδιών. Η πελώρια αυτή χώρα, που πληθυσμιακά έρχεται δεύτερη παγκοσμίως μετά την Κίνα, με πληθυσμό πάνω από 1000 εκατομμύρια, κατέχει και ένα ρεκόρ απανθρωπιάς απέναντι στο γυναικείο φύλο. 

Όπως μας πληροφορεί η Ινδή Υπουργός Μανέκα Γκάντι, πού ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο του 2014, κάθε μέρα δύο χιλιάδες κοριτσάκια εξοντώνονται στη χώρα! Αυτό συμβαίνει με εκτρωτικές μεθόδους, κατά τη διάρκεια της κυήσεως ή μόλις γεννηθεί το θηλυκό βρέφος. Η μέθοδος είναι πρωτόγονη, απάνθρωπη και πολύ αποτελεσματική. Τα ανυπεράσπιστα αρτιγένννητα κοριτσάκια τα πνίγουν με μαξιλάρι μόλις διαπιστωθεί το φύλο τους. Ποιοι; Οι ίδιοι οι γονείς που τα έχουν φέρει στον κόσμο! 

Κάθε χρόνο εξοντώνονται 730 χιλιάδες κοριτσάκια, που το μοναδικό τους έγκλημα είναι ότι είναι γυναίκες! Όπως αναφέρει η Υπουργός οι νόμοι των Ινδιών απαγορεύουν τις προγεννητικές εξετάσεις, με τις οποίες διαπιστώνεται το φύλο του εμβρύου. Η πρακτική της δολοφονίας των μικρών κοριτσιών είναι σύνηθες φαινόμενο βαθειά ριζωμένο στη νοοτροπία των Ινδών. Τα κοριτσάκια δεν τα θέλουν. Θέλουν να έχουν μόνο γιους! Η ινδική κυβέρνηση ξεκίνησε εκστρατεία κατά της εγκληματικής αυτής πρακτικής από το φετινό Ιανουάριο, η οποία φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Ήδη κυβερνητικά ορφανοτροφεία δέχονται αρτιγέννητα κοριτσάκια, που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Αυτό συμβαίνει στην πόλη Αμρίτσαρ και στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού. Η αγγλική ιατρική επιθεώρηση Lancet μετά από έρευνα το 2011 διαπίστωσε ότι στις Ινδίες τα τελευταία 30 χρόνια δολοφονήθηκαν με εκτρωτικές μεθόδους 12 εκατομμύρια θηλυκά βρέφη. 

Επαινετές οι προσπάθειες της Υπουργού. Όμως έχουμε να παρατηρήσουμε ότι έχει να κάνει με ειδωλολατρικές νοοτροπίες αιώνων,που είναι βαθειά ριζωμένες στις ψυχές των Ινδών που βρίσκονται «εν σκότει και σκιά θανάτου». Πού να υποψιαστούν ότι όλοι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, είναι ίσοι ενώπιον του Θεού! Εδώ οι Ινδουιστές συνεχίζουν την φρικιαστική παράδοση του σάκτι (κατά την οποία καίνε τη ζωντανή γυναίκα μαζί με το νεκρό άνδρα της) και θα σεβαστούν τα ανυπεράσπιστα έμβρυα και βρέφη; 

Αυτό μας οδηγεί αβίαστα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιο ένοχοι ενώπιον του Θεού όσοι στον τόπο μας σκοτώνουν εν ψυχρώ τα έμβρυα, ενώ ο λόγος του Θεού είναι τόσο σαφής για την αξία της ανθρώπινης ζωής. 

Όπως επίσης όσοι, σαν το μ. μοναχό Ιωσήφ Βατοπαιδινό, ισχυρίζονται ότι επιτρέπονται δήθεν, με βάση τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, οι εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως!!!

No comments:

Post a Comment