Sunday, April 26, 2015

ΑΚΟΜΗ ΩΣ «ΣΠΑΘΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ», ΕΠΙΚΡΕΜΜΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ



ΑΚΟΜΗ ΩΣ «ΣΠΑΘΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ», ΕΠΙΚΡΕΜΜΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

(Αυτό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο που εκζητούν οι ‘’ημέτεροι’’) https://www.dropbox.com/s/s1zi3dcxvwf3ezz/Iosif%20Vatopaidinos%20Embryo.mp3

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Αόριστες και ανυπόστατες είναι οι εκφράσεις αμφισβήτησης του ηχητικού ντοκουμέντου που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο, με τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό να εκφράζεται με κακόδοξες απόψεις στο θέμα των εκτρώσεων για το κυοφορούμενον έμβρυο, πριν τον τρίτο μήνα της κυήσεως. Παραθέτομε το ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: https://www.dropbox.com/s/s1zi3dcxvwf3ezz/Iosif%20Vatopaidinos%20Embryo.mp3

Το ηχητικό ντοκουμέντο τιτλοφορείται «Iosif Vatopaidinos Embryo.mp3», 1 year ago. 2.02MB.  Mετά τη επιλογή download, θα εμφανιστεί το ερωτηματικό εικονίδιο «Do you want to open or save from dl.dropboxusercontent.com», για να ανοίξει επιλέγεις open. Στην σελίδα που θα ανοίξει θα εμφανιστούν και εικονίδια αρκετών τραγουδιών, λόγω του ότι και τα τραγούδια χωρίς βίντεο, υπάγονται στην ίδια κατηγορία των ηχητικών ντοκουμέντων. Θα πρέπει να επιστήσομε την προσοχή, ότι το πρώτο τραγούδι που προβάλλεται στη σελίδα που εμφανίζεται, είναι το ‘’Ela Na Me Telioseis’’, τραγούδι που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τις γενοκτόνες συμβουλές  του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, στο εν λόγω ηχητικό ντοκουμέντο.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ.

Η επιμονή μας στο εν λόγω θέμα, αφορμάται από το γεγονός, ότι τούτο δεν αποτελεί προϊόν ανθρώπινης αντιπαλότητας ή εμπάθειας, αλλά «επώδυνης»  ομολογίας της αλήθειας. Εύκολα κάποιος μπορεί να εκλάβει την επιμονή τούτην ως «εμμονή». Με σοβαρότητα θεωρώ, ότι τούτο θα γίνει αφορμή, για να ανασκευασθούν και άλλα θέματα. Οι θέσεις του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού έχουν περιέλθει εις γνώση των Ιεραρχών στην Κύπρο και όχι μόνο.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, τόσο από την άποψη της πλανεμένης θέσης που εξέφρασε ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, όσο και από την επιπόλαια και ιδιοτελή αμφισβήτησή της. Οι θεολόγοι που τοποθετήθηκαν στο ηχητικό ντοκουμέντο έχουν καθυβρισθεί ως συκοφάντες.

Είναι μικρότερη η αμαρτία να περιέρχεται κανείς τα καταγώγια της αμαρτίας, παρά να περιπέσει στο βαρύτατο αμάρτημα της συκοφαντίας ενός μοναχού. Ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η αποκατάσταση της αλήθειας. Ιστολόγια «φιλικά» κείμενα είχαν προβεί σε απαράδεκτους υβρυστικούς χαρακτηρισμούς για τους θεολόγους που ανασκεύασαν την κακοδοξία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, χωρίς να αναζητήσουν εις βάθος την αλήθεια. Μεγάλο αμάρτημα να αποδίδεις στον άλλο το αμάρτημα της συκοφαντίας ανυπόστατα.

Ως «Δαμόκλειος σπάθη» επικρέμμεται ο κίδυνος να δοκιμασθεί η αξιοπιστία και η αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου, αλλά πού τολμούν. Αρκούνται στη συνένοχη σιωπή όσοι των ‘’ημετέρων’’ αντιλήφθηκαν την αλήθεια και εμμένουν να αποδίδουν σε νοσηρό γέννημα το ηχητικό ντοκουμέντο. Πολλά αποσιωπούν οι ‘’ημέτεροι’’ προβάλλοντάς τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό ιδιοτελώς και λεκτικά ως άγιο.

No comments:

Post a Comment