Sunday, April 19, 2015

Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ



Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Επιτέλους η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη τον γνωστό οικουμενιστή και νεωτεριστή θεολόγο, ο οποίος κατασκανδαλίζει επί σειράν ετών το ποίμνιο της Εκκλησίας της Κύπρου και επέκεινα με τις κακοδοξίες που γυμνή τη κεφαλή διατυπώνει.

Ποια είναι η κανονική αποστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου;

1.) Να εντοπίσει και να ανασκευάσει τις κακοδοξίες που διατύπωσε κατά καιρούς ο νεωτεριστής και οικουμενιστής θεολόγος και να ενημερώσει το πλήρωμα της Εκκλησίας.

2.) Να κληθεί στη Σύνοδο ο κ. Πιτσιλλίδης και να του ζητηθεί να καταδικάσει ενυπογράφως όσες κακοδοξίες διατύπωσε.

3.) Αν αρνηθεί να το κάνει να του επιβάλει τις προβλεπόμενες από τους Ιερούς Κανόνες κυρώσεις που επιβάλλονται σε όσους διατυπώνουν κακοδοξίες και εμμένουν αμετανόητα σ’ αυτές.

Με τον κ. Πιτσιλλίδη οι πιστοί δεν έχουν καμία απολύτως προσωπική διαφορά. Απλά είναι βαθύτατα πικραμμένοι και σκανδαλισμένοι επειδή επί σειράν ετών διατυπώνει κακοδοξίες ξένες προς το Ευαγγέλιο.

Αναφέρουμε ορισμένες:

Όταν επισκέπτετο ο Πάπας Βενέδικτος την Κύπρο, αντί να πάει να εκκλησιαστεί σε ορθόδοξη εκκλησία πήγε στη λειτουργία που τέλεσε ο Πάπας σε στάδιο!!! και γύριζε τα τηλεοπτικά κανάλια και έλεγε άρρητα ρήματα όπως λ.χ. ότι το filioque δεν είναι αίρεση!!!

Και να ήταν μόνον αυτό! Άρρητα ρήματα εκπορεύθηκαν από το στόμα του για το Κοράνι, που βρίζει σκαιότατα τον Κύριο και περιέχει πλήθος αντιτριαδικές και Χριστολογικές πλάνες.

Είναι αδιανόητο η Σύνοδος να μην εξαναγκάσει τον οικουμενιστή θεολόγο να ανασκευάσει τις κακοδοξίες του και θα είναι μεγάλο σκάνδαλο αν τυχόν τις αντιπαρέλθει ως επουσιώδεις.

No comments:

Post a Comment