Thursday, April 23, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης (Ζηζιούλας) έστειλε επιστολή, στη Romfea.gr, με την οποία διευκρινίζει αφενός μεν ότι ουδέποτε ζήτησε να εκφραστεί συμπάθεια προς τις σεξουαλικές μειονότητες και αφετέρου ουδέποτε ζήτησε να μη γίνονται διαρροές από την Προπαρασκευαστική επιτροπή. Ζήτησε μόνον να μη γίνεται παραπληροφόρηση με διαρροές.

Προς επίρρωση της διάψευσής του παραθέτει ονομαστικά τα ονόματα των μελών της Προπαρασκευαστικής επιτροπής (εν οις και τα ονόματα του Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα και του Σεβ. Τιργοβιστίου Νήφωνα), οι οποίοι όντως επιβεβαιώνουν ότι είναι ακριβής η διάψευση του Σεβ. Περγάμου.

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά για τις δευκρινίσεις του Σεβ. Περγάμου κ. Ιωάννη και ελπίζουμε ότι στο μέλλον η επιτροπή τύπου θα εκδίδει ανακοινωθέντα για την πορεία των εργασιών των προπαρασκευαστικών επιτροπών, αλλά και διαψεύσεις των όποιων ανεύθυνων διαδόσεων τυχόν υπάρξουν.

Θα είμαστε ακόμη πιο ευτυχείς αν ο Σεβ. Περγάμου διαψεύσει επίσης τις φήμες και τις εκτιμήσεις ότι η Προπαρασκευαστική επιτροπή αλλά και η μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα επιχειρήσουν να θεσμοθετήσουν τις οικουμενιστικές ασχημίες ως πράξη της ζωής της Εκκλησίας και επίσης αν μας καθησυχάσει ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή των διατάξεων που αφορούν το μυστήριο του γάμου ή των διατάξεων που αφορούν τη νηστεία.

No comments:

Post a Comment