Monday, January 1, 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Εξοχώτατε κύριε πρωθυπουργέ!

Οι απανταχού της γης Πανέλληνες χάρηκαν χαράν μεγάλη, επειδή σας είδαν στη Δοξολογία, για την πρώτη του έτους, στο Μητροπολιτικό ναό Αθηνών! 

Πόσο χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τον πρωθυπουργό μας να πηγαίνει στην εκκλησία για να ευλογηθεί από τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο, τον λαμπρό Πρωθιεράρχη που κλείζει τον θρόνο των Αθηνών!

Η χαρά μας είναι ακόμη πιο μεγάλη, επειδή αντάμα με την Εξοχότητά σας, στη Δοξολογία, παρέστη και ο άθεος υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος ανέλαβε -μετά περισσής σπουδής- το θεάρεστο έργο της αναμόρφωσης του μαθήματος των θρησκευτικών εν αγαστή -φυσικά- πάντοτε συμπνοία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας, που καθοδηγεί από το σκοτεινό παρασκήνιο την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Βεβαίως η χαρά μας είναι ακόμη πιο μεγάλη, Εξοχώτατε, επειδή στη Δοξολογία παρέστησαν οι κάθε λογής αιρετικοί, οι οποίοι απαραιτήτως κοσμούν, με την λαμπρή παρουσία τους, τέτοιες εκδηλώσεις. Η πρακτική αυτή -βεβαίως- είναι απολύτως σύμφωνη με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Αλλά αυτά τα "παπαδίστικα" δεν νομίζω ότι σας απασχολούν.

Ας έρθουμε σε ένα άλλο θέμα, Εξοχώτατε! 

Η Περιστέρα, η Δωδεκαθείστρια, η ερίτιμος σύζυγός σας -με συγχωρείτε σύντροφός σας ήθελα να πω- γιατί δεν παρέστη στη Δοξολογία;

Δεν το προβλέπει το πρωτόκολλο;


Μήπως πήγε να βαφτίσει, σε άλλη εκκλησία τα παιδάκια σας, που τα αφήσατε αβάφτιστα τα καυμένα λες και είναι Τουρκάκια;

Μήπως πήγε με τον Φοίβο-Ερνέστο και τον Ορφέα, σε κάποια τελετή της Θεάς Δήμητρας στην Ελευσίνα;


Ή μήπως κατεύθυνε τα βήματά της στους Δελφούς για να πάρει χρησμό από τον Λοξία;

Μια αδιάκριτη ερώτηση, αν μου επιτρέπετε, Εξοχώτατε! Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν Άγιοι που ονομάζονται Φοίβος, Ερνέστος ή Ορφέας.

Από πού δανειστήκατε τα ονόματα των παιδιών σας; Από το Πάνθεο του Δωδεκαθέου και τους ήρωες του μαρξισμού;

Και το τελευταίο θέμα που θέλω να θέσω υπόψη σας. Μην παραλείψετε, κύριε πρωθυπουργέ, όταν θα πλησιάζουν οι εκλογές να επισκεφθείτε, για προσκύνημα, το Άγιον Όρος. 

Τι ωραία που θα είναι να στήσετε θεατρική παράσταση μπροστά σε κάποιο από τα θαυματουργά εικονίσματα της Θεοτόκου, που είναι αποθησαυρισμένα στο Άγιον Όρος, όπως κάνατε την προηγούμενη φορά που επισκεφθήκατε την πολιτεία του Άθωνα, με το θαυματουργό εικόνισμα του Άξιον έστιν!

Αν μου επιτρέπετε, μάλιστα, κ. πρωθυπουργέ, εισηγούμαι να συμπεριλάβατε τη Μονή Βατοπαιδίου στο προσκύνημά σας, η οποία πληροφορούμαι ότι είναι ένα από τα πέντε μοναστήρια της αισχύνης που σας αναμένουν στον Άθωνα μετά βαίων και κλάδων.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Άγιος Καθηγούμενος Εφραίμ να σας δωρήσει κάποιο αντίγραφο μιας από τις πολλές θαυματουργές εικόνες που διαθέτει η Μονή του. Εκτός και αν προτιμάτε να σας δώσει πορτραίτο της Εξοχότητάς σας. Δεν θα δυσκολευτεί να σας ικανοποιήσει κάθε επιθυμία ιδιαίτερα αν πριν την άφιξή σας δει κάποιο σχετικό όραμα.

Κύριε Πρωθυπουργέ! Διερωτώμαι ειλικρινά! Υπήρξε, άραγε, πιο εξευτελισμένη περίοδος στην Ιστορία του Ελληνισμού, από τη δική μας εποχή, κατά την οποία η Εξοχότητά σας κοσμεί τον πρωθυπουργικό θώκο και ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αθηνών;

Ζωηρώς αμφιβάλλω!

2 comments:

  1. Μακάρι να τον φωτίσει ο Κύριος να πράξει τα δεοντα προς σωτηρία της ψυχής του και προς σωτηρία της δύσμοιρης πατρίδας

    ReplyDelete
  2. Χά ! Χά ! Μία έξυπνη σάτυρα απέναντι στά "έξυπνα όπλα " του αντικειμένου λυτρώνει Μεταποιεί τον πόνο και την θλίψη σέ γέλιο και αυτοσαρκασμό Ποσώς μας ενδιαφέρει η Περιστέρα , τα οράματα , τα ενύπνια και τά κομπογιαννίτικα του αγιορείτη Μέ τον πόνο μας γελάμε Η σάτυρα μετουσιώνει τον πόνο σέ γέλιο !

    ReplyDelete