Monday, January 29, 2018

ΤΟ ΝΕΟ, ΥΠΟ ΤΟΝ κ. ΡΕΡΑΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΘ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ


ΤΟ ΝΕΟ, ΥΠΟ ΤΟΝ κ. ΡΕΡΑΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΘ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Tι συμβαίνει με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ;  Όλοι ελπίζαμε ότι το νέο, υπό την προεδρία του Καθηγητή κ. Ηρακλή Ρεράκη, Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ, θα εγκαινίαζε ακόμη πιο θαρραλέα στάση έναντι του παράσπονδου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την απαράδεκτη στάση που τηρεί για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο αγωνίστηκε σκληρά και βρέθηκε -προς τιμήν του- αντιμέτωπο με τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο και τον υποχρέωσε να οδηγήσει σε παραίτηση -προσχηματική έστω- τον κακό δαίμονα του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών, κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου.

Ήταν, μάλιστα, τόσο ισχυρή η αντίσταση που πρόβαλε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Σπαλιώρα, ώστε χρειάστηκε να κάνει επιδέξια χειρουργική επέμβαση η διπλωματική γραφίδα του Σεβ. Μεσογαίας για να προχωρήσει η απο- ορθοδοξοποίηση του μάθηματος των Θρησκευτικών.

Δυστυχώς, από τότε που ανέλαβε ο κ. Ρεράκης την προεδρία της ΠΕΘ, τα κανόνια του Ναβαρόνε σίγησαν ή στοχεύουν δευτερεύοντες στόχους, με αποτέλεσμα οι άθεοι κρατούντες να υλοποιούν σχεδόν ανενόχλητοι τα σατανικά σχέδια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Ο κ. Ρεράκης συνεχίζει να γράφει άρθρα για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά κατευθύνει τα πυρά του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εναντίον των άθεων κρατούντων, λες και υπάρχει κανείς που αγνοεί ότι πίσω από την προσπάθεια απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών κρύβεται αυτός ούτος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Όταν αφήνει, όμως, στο απυρόβλητο τον Μακαριώτατο, τον κατεξοχήν υπεύθυνο για την επιβολή της πανθρησκείας στο μάθημα των Θρησκευτικών, δεν δίνει τη δυνατότητα στον Αρχιεπίσκοπο να συνεχίσει απτόητος το καταχθόνιο έργο του;

Κάτι άλλο που προκαλεί ερωτηματικά είναι η εκκωφαντική σιωπή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΘ για την κατάργηση της εορτής των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία μας.

Ο Σεβ. Κυθήρων μίλησε πρόσφατα για το θέμα, οι θεολόγοι των Σερρών το ίδιο και ορισμένοι άλλοι -όχι πολλοί δυστυχώς-, αλλά η ΠΕΘ δεν εξέδωσε καμία Ανακοίνωση.

Γιατί;

No comments:

Post a Comment